lauantai 5. elokuuta 2023

Marjapäiväkö?

 

Tänäänhän ei pitäisi sataa, joten voisin taas sukeltaa marjapensaisiin. Kasvimaalla riittäisi muutakin puuhaa, mutta hyvä, jos jaksaisin edes ne kaikki marjat kerätä talteen. Niitä nimittäin jäi. Onhan tässä pieni mahdollisuus, että linnut ovat huolehtineet sadonkorjuusta. Mutta menen katsomaan. Nyt on jo nuo aamuiset pilvet kadonneet ja sinisellä taivaalla vain pulleita poutapolviä seilailee. Mutta kovin on hiljaista. Tervapääskyt ilmeisesti kyllästyivät jatkuvaan kylmään sateeseen ja lähtivät kohti etelää.


Satanuthan on reippaasti ja usein. Kun oli pieni kuiva hetki, pesin keittiön ikkunan. On ihan toinen tunne nyt katsella ulos. Ja vaikka heti tietenkin vähän satoi, ikkuna näyttää vielä puhtaalta. Kunhan tästä reipastun, käyn muidenkin ikkunoiden kimppuun. Olen ollut jotenkin taas saamaton. Annan ajan vain valua.


Koirapojan kanssa lenkkeily on sellaista haahuilua. Mennään ihan koiran tahtiin. Ajattelen, että jos nenä maassa laahustaminen on koiran harvoja iloja, niin minä jaksan laahustaa mukana. Ajallisesti tehdään kunnon lenkkejä, vaikka matka ei paljon edisty. Mutta nyt Koirapoika määrää elämämme tahdin.


Olen sitten oman hyvinvointini takia yrittänyt tehdä pitempiä, reippaampia lenkkejä, kun täällä riittää ylämäkiä puuskutettavaksi. Reitti kulkee koirapuiston ohi. Sieltä kuuluu joskus huolestuneita kysymyksiä "miksi sinä yksin kuljet".  Lohdutan, että kyllä Koirapoika on yhä voimissaan, nukkuu kotona ja kerää voimia, että jaksaa sitten taas haahuilla.


Että tällaista täällä. Lusikoin aamupalani loppuun ja lähden marjaretkelle.
---
Meinasin unohtaa valittaa:
Kintut on täynnä kutisevia itikanpuremia. Hidas haahuilu koiran kanssa antaa itikoille mahdollisuuden iskeä kiinni.

10 kommenttia:

  1. Meilläkin naapurustossa koira (Jack Russell), joka pystyy kävelemään vain hitaasti ja vähän, välillä se otetaan syliin. Isompaa koiraa olisi vaikeampi kantaa.

    Linnuille ja muurahaisillekin välillä maistuvat marjat. Mustat viinimarjat ovat meillä saaneet olla rauhassa, mutta mansikat on pakko suojata 🍓 Ikkunat täällä iloisesti pesemättä 😀😎

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirapoika kyllä kävelee omin jaloin.
      Marjat on edelleen tallella.

      Poista
  2. Koirapojalle paljon rapsutuksia 💕💕 Mä luulen, että naspurin Mollis, vähän hömelö, iso koira, haluaa mun kautta lähettää Koirapojalle terveisiä kun me nähdään: Mollis tulee mun jalkoihin isumaan ja nojaa koko painollaan muhun, niin että joudun aina ottamaan pienen haara-asennon pysyäkseni pystyssä 😂 Mollis pelkää kärpäsiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mollikselle terkkuja. Kärpäset voi olla vaarallisia.

      Poista
  3. Sadetta on riittänyt viime aikoina. No, ehkä se on parempi kuin metsäpalot. Koirapojan kannattaa antaa tehdä päätökset lenkkien vauhdista ja pituudesta, niin on hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mennään. Koirapoika päättää omat lenkkinsä.

      Poista
  4. Ihana tuo sadekuva ikkunan läpi. Lähetä se johonkin kilpailuun.

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, että on tullut vettä. Meillä täällä mökillä oli pitkään, ettei satanut ja sade kiersi molemmin puolen, vaikka ihan vieressä satoi.
    Hienoa, että olet päässyt reippaammin lenkeille!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.