torstai 5. syyskuuta 2024

Aikainen mummo

 

nappaa kuvan aamuauringosta.


Tänään ei bussissa vapisuttanut eli oppimista tapahtuu. Oli mukava lenkki taas uusilla poluilla. Todettiin yhdessä, että täällä asujilla on loistavat lenkkimaastot. Muutenkin kovin viehättävä ympäristö, pieniä lammikoita, pieni puro, jonka yli erilaisia siltoja, kasvillisuuskeitaita, joissa kiemurtelee polkuja. 
---
Yksi naapuri muutti tänne ihastuttuaan kävelypolkuihin. Mutta ei kauaa asunut, sillä viehättävän ympäristön vastapainona on nykyisin niin suosittuja umpitiiviitä rakennusryppäitä. Vaikka parinkymmenen metrin päässä olisi hienot lenkkimaastot, harva tykkää katsella jokaisesta ikkunastaan suoraan naapuritalon asujien koteja. Useimmat meistä kuitenkin viettävät enemmän aikaa sisällä kuin ulkona. Luulen, että väljyys vielä voittaa suunnittelijoidenkin mielissä. Keski-Euroopan vanhat kaupungit ahtaine kujineen ovat eri asia kuin suomalaiselle pellolle rakennetut korkeat kivitalokasaumat, joissa alakerroksiin ei koskaan osu auringonpaistetta, eikä ikkunoista näy taivasta.


Vaikka bussimatka sujui vaivatta, raidejokerissa vähän jänskätti. Ei kuitenkaan niin pahasti kuin olisi voinut kuvitella. Tämä oli nimittäin Fizbanin eka ratikkareissu. Metrossa on tietenkin vielä opeteltavaa, mutta ehkä nyt vähän aikaa busseillaan, kun se on ihan kivaa.
---
Oliskohan tänään hyvä päivä ikkunoiden pesulle?

10 kommenttia:

  1. Totta puhut, versinkin jos viettää siellä pienessä asuntokopissa pitkiä aikoja, eli ei käy suurinta osaa päivästä töissä tms. Aina olen pitänyt huolta että näkyy ikkunasta muutakin kuin talon seinä, kun olen muuttanut täällä viime vuosina usein. Oikeastaa ihanneasuntoa ei ole löytynyt (liekö olemassakaan), mutta jokaisessa on jotain hyvää. Mutta vuokra-asunnon voi vaihtaa, vaikka se onkin rasittavaa ja vie rahaa.
    Hienosti Fizban kasvaa ja oppii fiksuksi koiraksi :)

    VastaaPoista
  2. Asikainen mummo on napannut hienoja kuvia. Ja neulonut myös upeita sukkia, katselin tuota aiempaa päivitystäsi. Kyllä ikkunoista olisi syytä nähdä vähän maisemiakin eikä pelkästään naapurin huushollia, liian tiivis rakentaminen on huono juttu.

    VastaaPoista
  3. Vanhassa kotikaupungissa yhdelle kalleimmista asuinalueille rakennettiin ensin omakotitaloja pienen pienille tonteille. Sitten tuli jotain pienkerrostaloja tms. Välillä kaupungissa käydessämme käydään katsomassa miltä siellä näyttää ja miten paljon se on laajentunut.
    Omakotitontut on suunnilleen sen kokoisia, että kun seisot tontin rajalla ja levität kätesi, toinen osuu oman talon seinään ja toinen naapurin seinään. Huh. Enemmin asuisin rehellisesti kerrostalossa, jossa huoltomies hoitaa lähes kaiken muun paitsi kotityöt - siinä omakotitalossa on kuitenkin nämä omakotitalon työt.

    VastaaPoista
  4. Upeita kuvia oletkin ottanut.
    Minä olen ihmetellyt ahdasta rakennustyyliä, vaikka lääniä ja korpia kyllä riittäisi. Pitäisi tosin lähteä kehä kolmosen ulkopuolelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen miettinyt, että mitenkähän ne kaavoittajat itse asuu.

      Poista
  5. Ihastuttava kuvasarja. ☘️
    Samaa mieltä väljyydestä ja ahtaudesta.
    Ankeaa jos ikkunasta joutuu katsomaan naapurin asuntoon.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.