keskiviikko 4. syyskuuta 2024

Utuinen aamulenkki

 

Aloitettiin taas tauon jälkeen aamumatkailu. Kylläpä vapisutti bussissa, mutta matkan jatkuessa vapina hävisi. Pitänee siis matkustaa vähän pitempään, jotta Fizban tottuu. Bussimatkan jälkeen käveltiin kotiin pikkuisen kierrellen koetilan kautta. Yhdessä kohtaa jalkakäytävä oli täynnä sorsia, jotka pysyttelivät jalankulkijoiden kaistalla välittämättä ohikiitävistä pyöräilijöistä. Fizbanin saapuminen kuitenkin karkoitti koko lauman pusikkoon.


Käytiin katsomassa myös rappeutumaan unohdettua japanilaista puutarhaa.  Tuli vähän haikea olo tätä katsellessa. Työpäivinä käytiin usein täällä syömässä eväitä ja ihastelemassa kauniita istutuksia. Jotenkin älytöntä, että ensin käytetään paljon aikaa, vaivaa ja rahaa, jotta luodaan jotain hienoa ja sitten hylätään se. Nythän suunnitelmissa on tietenkin rakentaa tähän kerrostaloja.


Oli hassun hikinen, himmeäusvainen sää kävellä. Värit kuitenkin hahkuivat. Laitumella ei ollut nyt lehmiä, mutta jännän ruskea sävy kasvillisuudessa.
---
Kun näin ennen aamukahvia käy pitemmällä lenkillä, tulee helposti olo, ettei loppupäivänä tartte enää tehdä mitään. Mutta jos nyt kuitenkin jotain harkitsisin.

10 kommenttia:

  1. Nyt onkin paljon usvaisia aamuja ollut. Ihanaa kulkea lenkillä kuin sadussa.
    Harmittaa tuollainen paikkojen hylkääminen.

    VastaaPoista
  2. Joka paikkaan ängetään kerrostaloja. Ei niin pientä plänttiä, ettei siihen mahtuisi kymmenkerroksinen rakennus.

    Hikinen päivä tulossa jälleen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niissä kerrostaloissa ylhäällä voi olla mukavaa, mutta kun on monta vierekkäin, alakertalaiset elävät ikuisessa pimeydessä.

      Poista
  3. Kostean hikistä on sää tänään ollut. Minäkin kävin kävelyllä ja otin varmuuden vuoksi sateenvarjon mukaan. Sadetta ei tullut ja nyt paistaakin täydeltä terältä. Täällä meillä on ehdotettu neljätoistakerroksista tornitaloa ihan liikenneympyrän viereen. Ei ehkä kuitenkaan toteudu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lämmintä kyllä riittää nyt. Jännä, kun aamulla on mukavan leppoisaa, mutt hyvin pian muuttuu tukahduttavan kuumaksi. Ilmankosteus on huippuluokkaa.

      Poista
  4. Niinhän ne rakentaa...ja tuhoaa luontoa yms. Mutta täälläkin on pitänyt rakentaa tähän lähelle kaksi kerrostaloa, kyltissä lukee että on valmiina v. 2023, eikä ole kuin tasainen hiekka kenttä siinä. Jäi seuraamatta koko asia, ihmettelen vaan siinä kävellessä. On kyllä rakennettu täällä kai riittävän paljon muualle, joten ei ole ostajia asunnoille.
    Hmm..olikohan tuosta japanilaisesta puutarhasta joskus juttu jossain lehdessä, jotenkin jäin miettimään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällähän on useampia japanilaisia puutarhoja, komeampia. Tämä on ihan pieni.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.