lauantai 14. syyskuuta 2024

Leppoisaa

 

säätä on ollut tarjolla aamuin, illoin. Yöllä satoi ja vähän jyrähtelikin. Ilman kosteus jä hyvin korkeaksi ja kun on lämmintä lähes 20 astetta, tulee hiki hissukseen kävellessäkin.


Fizban yllätti läträämällä lätäköissä. On tähän asti inhonnut, kun tassut kastuu, mutta nyt juoksi kaikki lätäköt läpi, kuten kakarat konsanaan.


Koukattiin kasvimaan kautta tarkistamassa kurpitsatilanne. Siellä on yksi kohtuukokoinen, tuo vaalea, joka kyllä oikeasti on peruskeltainen. Muut ovat sitten surkean pieniä. Noita punaisia on muutama. Oliskohan ne sitä lajia, missä piti olla oranssi sisus. Noita pieniä litteitä on paljon. Niistä piti tulla jättikokoisia, mutta eipä tullut. Ongelmahan ei ole minun vaan miniän, jolle näitä kasvatan. Ajattelin kyllä ottaa pari itsellekin ihan vain nähdäkseni, mitä sisällä on, yhden punaisen ja yhden pienen litteän. Saavat olla yöpakkasiin asti. Ongelma on se, että yksi pakkasyö voi kaikki tuhota.


Kovin on vielä vihreää. Ruskea on ainut lisäväri. ikkunasta näkyvä vaahterakin, joka yleensä on komea syksyisin, näyttää vain ruskistuvan. Liian lämmintä ja kosteaa.
---
Eilen kävi muutama ystävä ja huomenna tulee lisää. Ajattelin samoilla siivoamisilla hoitaa useamman vierailun. Siivoaminen olikin taas työlästä, kun eksyin nuohoamaan ihan joutavia kaapinpohjia. Kummasti kyllä pölyä kerääntyy kaikkialle, vaikka kuvittelen olevani ihan normisiisti.


5 kommenttia:

  1. Säät on vaihdelleet melkoisesti helteestä ”holotnaan”. Eilen juuri ihmeteltiin metsässä, että kuinka vihreää vielä on.

    VastaaPoista
  2. Kukat on kukkineet, mutta vihreyttä riittää. Tuntuu vielä aika kesäiseltä, kun on ollut niin lämpimiä ilmoja. Parempi vähän seurata sääennusteita, ettei pakkanen pilaa kurpitsoitasi.

    VastaaPoista
  3. Tänään laiton kämmekkäät käteen, niin viileää oli. Viikonlopun sade raikasti ilman ja nyt voi pukeutua lämpimämmin. Onneksi sunnuntain myötä aurinko paistoi, lauantai meni kumisaappaissa ja villasukissa liikkuen. Syksy on tullut!

    VastaaPoista
  4. Ihana Fizban - löytänyt lätäköiden ilot...
    Kurpitsa-ajat koittavat... muistan varmaan ikuisesti erään kesän-syksyn... kun kompostissa alkoi näkyä kummallisia värejä keltaisesta oranssiin ja vaaleanvihreitä "paisepintoja"... olin näet edellissyksynä heittänyt sinne torilta ostamieni koristekurpitsojen jämät... itivät ja sekoittuivat sellaisiksi ennennäkemättömiksi ihaniksi kurpitsoiksi... yrittänyt monasti uudelleen tietoisesti, jopa siemenistä, mutta ei muuta kuin vihreää lehtiköynnöstä.... mikähän oikku se olikaan. Toivottavasti tänäkin vuonna Rannikon tilalla jaksavat laittaa taas kunnon Kurpitsaviikot aikaan... ne on olleet monena vuonna todella käymisen arvoiset!!

    VastaaPoista
  5. Minä luulin, että tuo punainen on tomaatti 🤭
    Lätäkkömestari Fizban, ei tarvitse kumisaappaita (ei niin kovin mainostettuja kenkiäkään..)
    Nyt on ollut meillä ainakin ihan syksyiset kelit ja minä tykkään.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.