tiistai 10. syyskuuta 2024

Syystuulet


alkoivat puhaltaa illalla voimallisesti. Tuntui oudolta. Samalla lämpötila laski normaalitasolle. Tuuli ulvoi niin, että olisi pitänyt saada parvekkeen ovi kunnolla kiinni. Totesin, että nyt riittää pitkämielisyys. Kesäkuussa ilmoitin, että parvekkeen oven kahva on rikki. Ei reaktiota. Heinäkuussa ilmoitin uudestaan samalla kun mainitsin vuotavasta putkesta. Tiiviste vaihdettiin. Huoltomies sanoi, ettei hänellä ole sopivaa kahvaa, mutta hän vaihtaa heti, kun saa kahvan. Elokuussa näin huoltomiestä pihalla ja mainitsin asiasta. Hän kysyi, mikä rappu se on, missä asut ja hän kyllä vaihtaa kahvan heti, kun sellaisen saa. Tämän kuun alussa huoltomies kävi pattereita vilkaisemassa ja kertoi kysyttäessä, että hän korjaa parvekkeen oven kunhan saa kahvan. Nyt en enää hymyile kohteliaasti kun törmään huoltomieheen.
---
Muutenhan elämä sujuu sutjakkaasti. Matot on pesty, kuten paljon muutakin. Kasojen purku jatkuu.

20 kommenttia:

  1. Upea kuva! Asioiden korjaaminen on joskus yhtä pitkää kuin leveetäkin. Toivottavasti saat oveesi uuden kahvan viimeistään ennen talvea.

    VastaaPoista
  2. No, voihan kahva ja huolto. Jotenkin niin tutun kuuloista.

    Minulla on yksi ikkuna ollut raollaan kaiken kesää (paitsi, kun olen ollut reissussa) ja nyt se poka on niin turvonnut, että joudun runnomaan väellä ja voimalla, jotta saan ikkunan kiinni. Saas nähdä, milloin ikkuna pamahtaa rikki.
    Ikkunaremontin olisi pitänyt olla 2021, mutta on lykätty ja lykätty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli ikkunaremontti muutama vuosi sitten, mutta peruskorjaus on siirtynyt ties minne.

      Poista
  3. Voi kahvojen kahva! Ja voi huoltomiesten huoltomies!
    Meillä oli kaupungissa hyvät huoltomiehet, en voi valittaa. Mutta kun meillä oli ikkunaremontti, korjailtiin samalla pattereita. Nooh, muutenhan kaikki onnistui hienosti, mutta kävikin ilmi, että talon patterit oli tehty jostain "jämäosista" ja lähes joka asunnossa oli pattereissa erilaiset osat ja niitäpä sitten etsittiin ympäri maata ja meidänkin pattereihin piti tilata jotain osia Saksasta asti - sormet ristissä odotettiin, löytyykö...
    Toivottavasti saat pian kahvan korjattua ja lämmön pysymään sisällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meille vaihdettiin parvekkeen ovet muutama vuosi sitten, kun oli ikkunaprojekti, joten luulisi kahvoja löytyvän.

      Poista
  4. Tuuli alkoi kun sain haravoitua lehdet pihasta. Muutaman tunnin jälkeen näytti siltä kuin en olisi haravoinut lainkaan ja kuitenkin olin täyttänyt biojäteastian lehdillä. Tuuli viilentää oloa ja vie lehdet naapuriin... Toivottavasti saat pian ovesi kuntoon! Kaunis kuva jälleen kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavasti on tuuli täälläkin lehtiä pyörittänyt. Fizban tykkää jahdata niitä.

      Poista
  5. Jännityksellä jäämme odottamaan uutta kahvaa. Jospa oveen pitää olla erikoiskahva, joka pitää tilata ulkomailta. Varmaan huoltomies on kolunnut jokaisen K-Raudan ja Bauhausin ja mitä niitä nyt onkaan, eikä ole raukka sopivaa löytynyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten minä epäilen, ettei huoltomies ole edes yrittänyt hankkia kahvaa vaan kuvittelee, että minä en jaksa koko ajan kysellä. Tosin en kovin montaa kertaa ole edes kysellyt vaan antanut aikaa hankkia se kahva.

      Poista
  6. Eteläpohjalainen nuotti vaatimuksessa on monesti auttanut huolto- ja remonttimiehiä patistellessa hoitamaan hommansa. Kun verbaalisesti ”lyö kauhavalaasen pöytähän”, niin jopa remonttiukko ilmestyy tekemään työnsä. Olen muutaman kerran hyödyntänyt opiskelukavereilta tarttunutta murretta. T Saukkis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itäsuomalainen nuotti ei asioita nopeuta. Mutta eiköhän kohta ala tapahtua, kun kiukkuni kasvaa.

      Poista
  7. Kuulostaa ihan rautakaupan toiminnalta, palvelua ei saa...

    VastaaPoista
  8. Upea kuva - taivaan taidetta!
    Huoltomies taitaa odottaa että kahva kävelee vastaan...
    Pitäisikö hälle laittaa rautakaupan linkki ko kahvasta....

    VastaaPoista
  9. No niin, on se erikoinen kahva kun niitä ei löydy mistään.
    Eioo näkynyt tässäkään huoltomiestä kun iloitin yhdestä asiasta, liekö tullut väärään paikkaan kirjoitettua, kun kaikki pitäs tehä netissä. Siihen ois ollu toinenkin asia, mutta se unohtui.
    Mutta tykkään kyllä tuulisista päivistä, kun silloin sähkö on halvempaa.

    VastaaPoista
  10. Eilen oli meilläkin todella tuulinen päivä, tänä aamuna satoi melkein kaatamalla mutta nyt paistaa ihanasti aurinko pilviharsojen takaa !!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.