perjantai 19. toukokuuta 2017

Kesä!

Kun tervapääskyt ovat saapuneet, on kesä. -  Ja nyt ne ovat täällä!


Oli todella sumuinen aamu. Olen parina yönä laittanut verhot makkarin ikkunaan, jotta taatusti saisin univelkaa nukutuksi pois. Oli tuossa aiemmin turhan aikaisia lähtöjä muutaman kerran. Yleensä en pidä verhoja, koska tykkään katsella taivasta. Mummotettavien takia kuitenkin laitoin aikanaan perusverhojen vuoriksi pimentävää kangasta eli täydellinen pimeys on helppo saada aikaan. Eilen en kuitenkaan laittanut verhoja ja aamulla, kun heräsin hyvin nukutun yön jälkeen, olin hämmästynyt, miten hämärää oli. Yleensä nukun kyllä ihan hyvin valoisassakin, mutta herään aikaisin valoon. On mukava herätä aikaisin, jos ei ole univelkaa ja yleensähän eläkeläisellä ei ole.


Kaikenlaisen viivyttelyn jälkeen mentiin koirapojan kanssa taas pariksi tunniksi palstalle. Olikin ihana aamu. Satakieletkin ovat saapuneet. Ne metelöivät oikein urakalla tuolla kasvimaiden reunamilla. Mahtavat hanhiparvet kailottivat kohti pohjoista ja sirittäjät lisäsivät oman osansa konserttiin. Joku haukkakin liiteli taivaalla, mutta en laskenut sitä lintulistaani, kun en ollut varma määrityksestäni. Olisi pitänyt ottaa kuva, jotta olisin voinut kotona rauhassa tutkailla.

Kasvimaakin vihertää mukavasti. Kitkeminen hankaloituu, kun heinää tunkee esille. Koirapoika kyllä tykkää, kun laidunkausi on alkanut. On viime päivinä puputtanut heinää koko ajan, kun ollaan ulkona. Nyt nukkuu häkissään tyytyväisenä. Tosin räjäytyksen äänet ajavat ääniaran tyypin tuolini taakse turvaan. Illansuussa koirallinen ystäväni tulee taas hakemaan meitä lenkille. Hänellä on auto, joten päästään vähän kauemmas ulkoilemaan.


Jos viitsisin voisin pestä parvekkeen kesäkuntoon, käydä ostamassa eteiseen uuden maton, siivota, pestä taas kerran ikkunat, ommella vaatteita... - tai voisin olla tekemättä.

7 kommenttia:

  1. Minun vanhimmalla tyttärelläni on koiralleen just samanlainen boxi, samanvärinenkin. Sani on belgianpaimenkoira.

    VastaaPoista
  2. Kiitos postista! Kirja on aivan ihana ja nyt sormeni syyhyävät virkkaamaan.

    VastaaPoista
  3. Hyvät on kesäiset tunnelmat sielläkin. Minäkin näin pääskysen Sääksmäellä. Meillä on vielä ikkunat pesemättä ja koivut alkavat ihan just pölyttää, että ei mitään kiirettä... Ehtii hyvin neuloa, lukea ja nauttia kesästä.

    VastaaPoista
  4. Minäkin olen yrittänyt pääskyjä bongata, mutta ei ole vielä täällä näkynyt.Mutta ehkä tänään?

    VastaaPoista
  5. Aloin tuosta eka kuvasta niitä pääskyjä etsiä, ajattelin et nyt menee hankalaksi;DD Mut se olikin sumuhämäräkuva, ei siis lintu.
    Koivu jo pienellä lehdellö ja viserryskonsertti tulee, toivoo tai ei.
    Koirapojalle hau ja vuh!

    VastaaPoista
  6. Belgillä on varmaan L-kokoinen boxi. Koirapojalla M.
    Haarapääskyjä on ollut täällä jo pitkään, mutta vasta eilen kävelin katsomaan. Tervapääskythän ei oikeastaa edes ole pääskyjä, mutta meille ne tuovat kesän.
    Hyvä, että Possumunkki palauttaa välillä maanpinnalle, kun helle nousee päähän.
    Pitänee ottaa joku päivä myös tervapaakykuva :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.