sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Repu vierii ettei sammaloituisi


Mukava aamulenkki suuntautuu nykyisin suoraan kasvimaalle. Ennen aamukahvia ja aamupalaa jaksaa hyvin pari tuntia maata kääntää ja rikkaruohoja  kurittaa. Tänä aamuna käkikin kukkui kahdeksan onnen vuotta, joten tulevaisuus on taas valoisa. Suhtaudun nyt ihan tositarkoituksella kasvimaahan muutaman huolettoman vuoden jälkeen. Kotona on kaikenlaista multapurnukkaa, joissa kait itää jotain. Hyvin voisi siemenet laittaa suoraan maahan, mutta on helpompaa kasvattaa ensin pikkutaimet kotona. Kun sitten kitkee penkin kunnolla ja laittaa taimet riviin, on helpompi tietää jatkossa, mitä viljelee ja mitkä alut ovat ei-toivottuja. Tosin luontaiset apulaisetkin huomaavat taimet mustasta maasta ja käyvät napsimassa ne suihinsa. Mutta sellaista se maanviljelijän elämä on.


Kävin eilen entisen työkaverin kanssa kiertelemässä meren rantoja, syömässä kesän ensimmäiset jäätelöt ja juomassa ensimmäiset terassioluet eli korkkaamassa taas uuden kesän. Poltin samalla vähän naamaani. Ei edes 50-suojakerroin riitä, kun koko päivän on paahteessa. Ei se pahasti palanut, mutta kivasti punoittaa nyt.


Hevoset kaivarissa oli tarkoitus katsoa, mutta mentiin vähän ohi niistä isoimmista laumoista. Ystävällä on lonkkaongelmia, joten päätettiin tyytyä siihen, mitä eteen osui. Voihan noita heppoja käydä muuallakin fiilistelemässä.


Lapintiiran sain uudeksi tulokkaaksi listaan.


Perjantai-illan koirakävelyllä oli vain kalatiiroja, joita olen aiemminkin nähnyt.


Mutta mukava oli perjantainakin ilma kävellä, maisemat rauhallisia ja seura kivaa.


Eilen kävelin sitten iltalenkillä tuohon koetilalle ne haarapääskyt bongaamaan. En ottanut niistäkään pääskyistä kuvaa, mutta vasikasta sentään naamakuvan.


Nyt pitääkin kipittää Hanami-juhlaan, jossa poikani esiintyy aikidonäytöksessä. Sen jälkeen on ehkä luvassa mummoilua.

10 kommenttia:

  1. Voi, olisin niin halunnut tulla katsomaan kirsikankukkia!
    Mutta ehkä ensi vuonna?

    Kaikki muut taitavat olla ulkona? Bongasin lukemat 7086 ja 7087 :)

    VastaaPoista
  2. 7088 näyttää nyt kävijälaskurisi. Onko joku bongannut lähemmäs tasalukua? Vai suorittaako näitä tehtäviä edes kukaan muu kuin minä? En käynyt lukemassa edellisen postauksen kommentteja.
    Kylläpäs sinä olet taas osannut kuvata kauniita kuvia. Kuvistasi saisi kauniita postikortteja.

    VastaaPoista
  3. Hanamissa oli enemmän porukkaa kuin koskaan. Aikidoakin katsoin

    VastaaPoista
  4. Me ollaan kai Susannan kanssa ainoat jotka tota laskuria "kyttää" :D
    Nyt se on 7089...

    VastaaPoista
  5. Mitä tasalukua nyt yritetään? Saako joka tasaluvusta palkinnon? Possulle näyttää 7090. Sehän on tasaluku.Mitä Possu saa?

    VastaaPoista
  6. Seuraava tasaluku on 7777. Tasaluku taitaa olla virheilmaus. Susanna nappasi sekä 55555 että 6666.

    VastaaPoista
  7. Suloiset ketunleivät. Oma kasvimaa on mahtava juttu. Ihminenhän on luotu puutarhaa hoitamaan. Itseni ehkä sukkia neulomaan... Osallistu vain Kesäkassi-vaihtoon, saat jännitystä ja mukavaa lisäpuuhaa vaikka sadepäivien varalle. Ja joku onnellinen saa kauniin ja taidokkaasti tehdyn kesäkassin!

    VastaaPoista
  8. seiskaseiskaseiskaseiskaan on vielä matkaa

    VastaaPoista
  9. Hieno kuva ketunleivistä. Täällä on koko talvikauden ollut ja edelleen jatkunut jalkakipu, joka rajoittaa ja rajoittaa liikkumista.:(

    VastaaPoista
  10. Ensi vuonna tavataan Hanamissa sekä Pöllön että KristiinaSn kanssa - ja toki myös Gnun jalat saadaan siihen kuntoon, että kirsikankukkien katselu onnistuu.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.