perjantai 5. toukokuuta 2017

Repu ei ehdi pitkästymään


Lumet ovat sulaneet, mutta aamuisin maa on jäässä, kun yöt ovat edelleen kylmiä. Ja vaikka lämpötilat päivällä nousevat hienoihin lukemiin, hyytävä tuuli jaksaa muistuttaa, ettei nyt vielä ole kesä.


Mutta keväällä pitäisi aloittaa kasvimaapuuhat, aikaisin keväällä. Repu ei ole kovin aikainen lintu, mutta kävi Koirapojan kanssa kuitenkin vähän kuopimassa multaa. Käynti jäi lyhyeksi, kun jostain kuului hirveän kova pamaus. Koirapoika kauhistui ja Repun oli pakko lähteä kotiin. Nyt Repu ei taas pitkään aikaan ehdi leikkimään maanviljelijää. Repu ja Koirapoika lähtevät viinunmaistajaisiin.


Repu tykkää punaviinistä, Koirapoika ei. Mutta Koirapoika lähtee mukaan, kun Repu menee peräti junamatkan päähän, eikä Koirapoika halua mennä hoitoon.


Repu kiittää SNYtä hienosta e-kortista. Oli mukava yllätys. Repu on kyllä nyhertänyt huivia, mutta ei vielä ole kaikki kerrokset valmiina. Usko pois, että kyllä ne vielä joskus valmistuu. Välillä tippui silmukoita, mutta Repu vain kursi ne esille. Huivista tulee kovin persoonallinen.


Sinivuokkoja on kovin monenlaisia näkynyt, myös punaisia sinivuokkoja. On valkovuokkojakin metsät täynnä, joten joskus pitänee mennä kuvausretkelle.


Nyt Repu on vain linuja kytännyt. Mutta ei niitäkään hirveän aktiivisesti, kun Repu yrittää myös kohottaa kuntoa ja leikkiä mummoa. Olisi niin paljon kaikkea kivaa, ellei päivät olisi kovin lyhyitä.



Repu yrittää nyt lukea enemmän ja olla koneella vähemmän. Siksi postauksia tulee harvemmin, mutta sitäkin pitempiä. 

Kvanttivaras-trilogia on mielenkiintoisesti rakennettu. Ensimmäinen osa on kaikkein työläin lukea, mutta tarinan edistyessä, asiat alkavat hahmottua. Toinen osa oli jo lähes ymmärrettävä ja kolmas vie mukanaan. Repulla on kasoittain paksuja kirjoja odottamassa sopivaa aikaa. Kunhan ilmat lämpenevät ja Repu saa kotinsa kuosiin, Repu istuu aamupäivät parvekkeella lukemassa (ellei ole tekemässä jotain muuta). Repun parvekkeella ei iltapäivisin kykene herkkänahkainen oleskelemaan, kun aurinko alkaa porottaa sinne suoraan. Mutta aamuisin on leppoisaa. Repulla on aloittamatta neljäosainen Suuri vuosisata -sarja ja kahdeksanosainen Matkantekijä-sarja. Kumpaa suosittelette ensin luettavaksi? Vai pitäisikö Repun lukea, jotain muita lukemista odottavia, joita myös löytyy jokunen? Saa siis äänestää ja perustella mielipiteensä. Saa myös bongailla tasalukuja. Yritän keksiä jotain pieniä palkintoja. Sorry Susanna, kun viipyy. Mutta kyllä se tulee vielä.

(Repu siirsi taas vastuun lukijalle ihan vain kiusallaan. Repu on sellainen kiusanhenki.)

5 kommenttia:

  1. 6484 näyttää kävijälaskurisi.
    Oletpas taas ottanut kauniita kuvia. Sinivuokko- kuvat ovat kuin postikortteja.
    Kumpikin mainitsemasi kirjasarja on minulle tuntematon. Googlen kuvahaun perusteella Matkantekijä näyttää mielenkiintoisemmalta.
    Aurinkoista perjantaita sinulle!

    VastaaPoista
  2. Ĺukeminen on koukuttavaa kuten neulomimenkin. On ylellistä kun voi ulkona lukea ja nauttia auringosta. Minäkin istun ulkona neulomassa ja nautin joka hetkestä kun pitkän talven jälkeen taas tarkenee. Hyvää reissua!

    VastaaPoista
  3. Minullakin on nyt tuo Kvanttivarkaan eka osa odottamassa, että rohkenen sitä lukemaan. Sinä pelottelit siitä sen verran, että minulla on sen lukemiseen jonkinlainen kynnys. Tosin 14-vuotiaani luki sen jo, ja oli sitä mieltä, että ei se mitenkään vaikeaselkoinen ollut, kunhan välillä vähän pysähtyi miettimään :D
    En ole kumpaakaan mainitsemaasi kirjasarjaa lukenut, mutta minä varmaan aloittaisin siitä, jossa on enemmän osia.

    VastaaPoista
  4. Kvanttivaras on ihan helppo, kunhan ei yritä ottaa selville, mihin mikin termi viittaa. Jokainen outo sana tuntuu olevan jokin uskontoon, kirjallisuuteen, historiaan liittyvä ja minua ärsyttää, kun yleissivistykseni ei riitä.
    Uusi lukeminen saa näköjään taas odottaa. Puuhastelen kaikkea muuta ;)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.