tiistai 17. maaliskuuta 2020

Nainen paikallaan


En yleensä ota kantaa politiikkaan. En tykkää kinata. Äänestän kyllä ja omaan jopa mielipiteitä, mutta pidän ne yleensä omana tietonani. Mutta nyt on ihan pakko sanoa, että pätevä pääministeri meillä on. Puhuu selkeästi, rauhallisesti, ei provosoidu, ei sotkeudu lausunnoissaan, ei kinaa. Pakko ihailla stressinsietokykyä, sillä stressiä tässä tilanteessa hänelle tulee varmaan ihan roppakaupalla. Kyllä muutkin tästä naisjohtajistosta selvisivät tiedotustilanteessa enimmäkseen hyvin, Jotain hässäkkää joillakin. Uupumus näkyi muutamissa aika selvästi, mutta ylpeä olin naisenergiasta.


Kovin ylpeä en ollut itsestäni, kun provosoiduin koiralenkillä kiukkuisesta karjahduksesta ja huusin takaisin. Olen valitettavasti herkästi syttyvää sorttia. Yritän koulita itseäni, mutta sopivassa tilanteessa leimahdan sekunnin murto-osassa ehtimättä ajatella mitään. Tekisi mieli pyytää anteeksi, jos sattuisin törmäämään uudestaan. Mutta enpä taida tunnistaa. Nolottaa. Pitäisi osata käyttäytyä.


Kauniita päiviä on. Mukava on kävellä. Mukava on istua kotona neulomassakin. Jalka temppuilee, mutta vertyy kuitenkin niin, että voin ihan kunnon lenkkejä tehdä. Fysioterapiaan ei saa aikoja, kun korona. Yritän keksiä ominpäin jotain sopivia venytyksiä ja vanutuksia. Tennispallolla hieroskelen jalkapohjia. Koirapojan mielestä tennispalloja pitää heitellä hänelle, siis sille. Särkylääkekuuri on menossa lääkärin määräyksestä, mutta eihän se tuohon jumittumiseen auta. Mutta eipähän särje ja yöunet on pitkiä ja rauhallisia.


Eilen pistäydyin iltalenkillä lähikaupasta maitoa. Tyhjä kauppa, ei asiakkaita, mutta ei paljon muutakaan. Haastavaa varmaan kauppiaille arvailla, mitä, miten paljon ja miten pitkään ihmiset hamstraa. Joskushan kait kotoakin säilytystila loppuu. Sitten voi kauppiaalla mennä tavaraa vanhaksi.
---
Taas Koirapoika tuli kertomaan heränneensä joten mennään.

7 kommenttia:

  1. Ihan samaa itsekkin ajattelin, kyllä naiset osaa ja toimivat oikein, ja heistä näkyi se huolestuneisuus kansalaisia kohtaan, ei se helppo päätös ole heillekkään. Miten ois ollut jos miehet ois olleet samalla paikalla, varsinkin oppositio,olisi ehkä ollut kylmempää tekstiä heiltä.
    kun ajattelee sota-aikoja ja sitä työtä mitä naiset teki, niin monikaan ei olisi pystynyt siihen.
    Kyllähän suomi tästä selviää, kun on selvinnyt monista sodistakin.
    Mutta yksi asia tuntuu niin naurettavalta eduskunnan päättäjiltä, että mennään jo lapsellisuuden tasolle.

    VastaaPoista
  2. Et ole tuon "kiihtyvyyden " kanssa yksin..
    täällä myös yksi kuuma-kalle....ensin sanon ja sitten ajattelen ja sitten tulee voi ei! mutta olen oppinut myös hillitsemään kielenkannakkeita..joskus:))

    ..niin sota aikana pyssyt tappoivat vihollisen,nyt vihollinen "näkymätön"
    ..jospa tästä seurais jotain hyvääkin!,toivon niin.
    Hautajaisiin ois ollu meno to,vain 10 henkilöä, svoi osallistua siis vain läheisimmät.
    Kaikki kokoontumiset kielletään!hyvä niin!!
    Kirkon ovetkin pysyy suljettuna!,Sinnehän suurin riskiryhmä väki ois kokoontunut...
    sitä mietin että miten moskeijat ,sinnehän kokoontuu,myös paperittomat,???
    Kait laki koskee niitäkin.....??
    no sielläpähän pyllistelköön:)) omaksi mielen rauhan saavuttamiseksi!

    Kaikkea hyvää Sinun päivääsi..
    pysytään terveenä!:)

    VastaaPoista
  3. Voi vain kuvitella, mitä olisi tullut tiedotustustilaisuudesta Rinteen johdolla.
    Minun on mahdollista saada etäkuntoutusta fysioterapeutiltani. Aloitan sen varmaankin ensi viikolla. Tämän viikon yritän fysioterapioida itse itseäni fyssarini ohjeilla.

    VastaaPoista
  4. Kyllä on päättäjät nyt kovilla. Samaa mieltä olen kanssasi.
    Mun tuttu vielä eilen valitteli, kun tiedotustilaisuuden alku venyi. Mitäs meillä hätä on odotellessa tv tilaisuuden alkua!

    Hyvä kuitenkin kun saa vielä ulkona itekseen kävellä! Ettei tarvitse koiraa jostain "lainata".
    Toivotaan että toimepiteet tehoaa, eikä sairastuneita tule hirveästi.

    VastaaPoista
  5. en pysty pidättelemään...siis hihittelyäni, nähdessäni ed postauksesi karanteeni kuvan;) en tarkoita, etteikö asia ole vakava, ei varmaan myöskään pilapiirtäjä, huumori tekee hyvää välillä itse kullekkin.
    me molemmat kuulumme niihin, joilta ei vähällä tekeminen lopu ja pärjäämme mainiosti myös itsemme kanssa. kaikilla ei tietty ole näin hyvin asiat ja heitäkin tulee ymmärtää ja koettaa tsempata, et kyl tämä tästä viel rauhoittuu, kunhan vaan immeiset itse pysyy rauhallisina.
    mukavia ulkoilukelejä Sinulle ja Koirapojalle:))

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia ja mukavaa, että olette koirapojan kanssa nauttineet ulkoilun iloista täysin keuhkoin 😉.

    Pysytään terveinä!

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.