keskiviikko 4. maaliskuuta 2020

On palattu normaalielämään


Eli lumet ovat haihtuneet. On mustaa ja märkää ja sisällä palelee. Optimistit eli linnut, etenkin tiaiset, lirkuttavat kevättä lisääntymishuumassaan. Lehtopöllö poikasineen oleskelee lähimetsässä. Lähellä olen ollut, mutta silmiin ei ole osunut. En viitsinyt jäädä etsimään ilman kiikaria, kun kävelin kiikaroivien ohi. Sen jälkeen on kiikari ollut mukana, mutta pöllö piilossa.
---
Kaikkea muutakin on sattunut ja tapahtunut. 
---
Sus´ei lupauksistaan huolimatta kyllä käynyt. Mutta enpä siivonnutkaan uudestaan.
---
Kävin kampaajallani. Hän pätkikin ihan kivan toispuoleisen tukan. Tukka harmaana ja tynkänä näytän normaaliakin enemmän kaljulta. Oliskohan syytä taas räväyttää joku huomioväri...
---
Olen ollut oudon sosiaalinen. Pitäiskö olla huolissaan? Kutsuin naapurin iltaoluelle ja kinkkupiirakalle, kun sain jonkin leipomispuuskan. Naapuri on koiransa kuoleman jälkeen viettänyt paljon aikaa sisällä. Ennen oli aina ulkona. Ei sitä koirallinen ihminen osaa yksin liikkua.
---
Pelasin netissä rahapeliä ja lupasin itselleni, että, jos voitan, saan tilata Villasukkien uuden vuoden. Voitin 50 sentin panoksella 5 euroa, joten tilasin yli kahdenkympin kirjan adlibriksestä. Siellä oli langat alessa, joten tilasin niitäkin samantien yli puolitoista kiloa. Tämä minun pakkomielteeni neuloa sukkaparin molempia sukkia kerralla, tuplaa aina lankamäärän, kun jokaista laatua on ostettava kaksi kerää vaikka yhdestäkin saisi sukat. Nyt tilasin lähinnä sinisiä. Minähän en sinisestä tykkää, mutta muut tykkäävät ja tilaavat sinisiä. Nyt on sitten useampaankin sukkapariin lankaa. Sen verran itseäni ajattelin, että ostin paksumpaa lankaa. Kuluu nopeammin.
---
Lukijaluetteloni näköjään elää ihan omaa elämäänsä. Tervetuloa kaikille uusille. Onhan se kiva, kun näyttää, että joku täällä käy. Vanhoja on näköjään sitten vastaavasti tippunut pois. Pitää itsekin päivittää tuota lukulistaa.
---
Espanjan kurssiltakin lintsasin. Olen nyt yrittänyt vähän omin päin opiskella, jotta ilkeäisin mennä ensi viikolla. Pahasti olen jäljessä. Kuvittelen kesällä kiriväni. (no siis...oikeasti?) Syksyllä pitäisi alkaa jatkokurssi, jos vain löytyy tarpeeksi porukkaa. Toivottavasti löytyy. - Pitäisi english clubin lukupätkäkin hoitaa. Minähän siis tykkään opiskella kieliä, mutta en tykkää siitä, että asian eteen pitäisi tehdä töitä... Ja syksyksi olen suunnitellut japania...
---
Kuten huomaatte, tai vaikka ette huomaisikaan, on kraputkin jääneet. Nyt ei vain oikein mikään nappaa. On vähän toisaikainen olo. Nenä vuotaa ja yskityttää. En epäile koronaa, en edes flunssaa. Epäilen kuivaa sisäilmaa ja huonoja elintapoja.
---
Nyt vien Koirapojan aamulenkille ja jatkan keskeneräisten sukkien väsäämistä.

5 kommenttia:

  1. hyvää huomenta Repu, myös täällä on palattu "normaali" talveen, pari päivää kesti maa valkoisena, nyt nurmet taas viheriöi...ja vettä sataa.
    sinusta tulee ihan esikoisen kummitäti mieleen, hänkin harrastaa useiden kielien opiskelua kansalaisopistossa, tykkää maalata ja lukea, käsityötkin onnistuu.
    minullakin kravut jääneet, vaik tykkäisinkin niitä kirjoittaa, toivottavasti pääsen remmiin mukaan taas jossain vaiheessa. uusi lankatilauksesi varmistaa, et puikot saa viuhua kiivaaseen tahtiin. kauniita sukkia olet taas kutonutkin:))
    Mukavaa lenkkiä Koirapojan kanssa. meil vähän erilainen päivä, mennään Täplän ja Raidan kanssa eläinlääkäriin, leikattavaksi. hieman tuossa ihmettelevät, kun ruokakipot piilotettu ja ulko-ovi pysyy säpissä, vaik kuinka naukuisi mammaa sen avaamaan!

    VastaaPoista
  2. Huomenta sanon minäki,Väinö herätti kello kuusi!
    Lunta satanu,ei normi torstai.olemme Väinön kanssa loma tunnelmissa:),ihan kahestan...huomiseen puolen yön tietämiin!
    Aamukahvet juotu,pannuhuoneen uuniin tulilaitettu ,öljy napsautettu pois .päältä.
    Koiruus-lenkki odotta...,en tarkkaillaan oman vatsan toiminta;)ja varmistetaan kiireetön kävelylenkki;))))

    Tämä harmaus (ehkä ei meillä niin harmaata kuin lunta)-mutta auringottomuus..ei ole mukavaa.vähän tuota siipeä vetää.maatavasten:(,joskus...
    Ihailen suunnattomasti noita Sinun opiskelujasi..vieraskieli:)muisti saa tehdä töitä?
    No olipa harmi kun Sus```ei ilmantunutkaan,?
    se on näin.TALO ELÄÄ TAVALLAAN JA VIERAAT KÄY AJALLAAN!

    Koittakaa jotenkin tareta ,villasukkaa/ja takkia niskaan:))
    Mukavia neulemisi/ja opiskelu hetkiä Sinule REpu!!

    VastaaPoista
  3. Koirapojan kanssa lenkkeily ja runsas neulominen sekä jatkuva kielten opiskelu kertovat hyvistä elintavoista. Hyvä, että kutsuit koirattoman kylään. Ihminen kaipaa välillä pikkuista kannustusta liikkumiseen.

    VastaaPoista
  4. Ajattelin vain ilmoittautua, että kyllä minä täällä olen ja luen kyllä. Minusta on vain tullut laiska kaivelemaan läppäriä esille ja puhelimella on pahuksen hankalaa kommentoida - helppo lukea kyllä.

    En siis missään nimessä ole sua ole unohtanut. Maalismasennus, kevätkulotus, mikä lie, en oikein kyllä sellaiseenkaan suostuisi.

    VastaaPoista
  5. Jaa-a... en kyllä olisi varma hyvistä elintavoista...

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.