sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Maaliskuu


ja ensilumi 
 --- 
Onkohan tämä nyt tämän talven ensilumi vai ensi talven?


Helmikuu loppui aurinkoisena, joten ulkoiltiin. Suostuttelin vieraankin kävelylle vesijuoksun sijasta, kun tuota aurinkoa on ollut harvoin tarjolla. Kilometrien laskeminen on hankaloitunut uuden kännyn myötä. Sen ohjelma ei laske kilometrejä kuin päivä kerrallaan, joten pitäisi laittaa muistiin kilometrit joka ilta. Harkitsen jonkin toisen ohjelman lataamista, jos löydän sellaisen, joka pitää kilometrit muistissa. Onhan se tietenkin ehdottoman välttämätöntä tietää, montako kilometriä, milloinkin kävelee.
---
Tein erinomaisia sämpylöitä ja loistavaa kanakasviskeittoa vieraalle tarjottavaksi, joten viime hetken painonpudotus ei onnistunut - siis sellainen, että ennen punnitusaamua paastotaan. Totesin jossain keskustelun vaiheessa "enhän minä ole laihtunut". Vieras käsitti sen kysymykseksi ja vastasi hyvin painokkaasti "Et ole!" Vähempikin into vahvistaa läskimääräni olisi riittänyt. 
---
Sämpylöitä pitänee leipoa lisää, sillä niitä meni yksi jos toinenkin. Viimeistä tässä aamukahvilla tuhoan. Täytyy käydä jauhoja vain ostamassa. Keittoa riittää.
---
Tänään pitää laskea. Pidän kuittisulkeiset aina kuun vaihteessa eli lasken kuukauden menot. Ilmeisesti kuittien keräily on katoavaa kansanhuvia, kun aina kysytään, haluanko kuitin. Jopa tuon lähikaupan kassat tahtovat unohtaa, että tämä mummo haluaa joka maitolitrasta kuitin. Harrastukset ne on minullakin.
---
Koirapoika taas pitkästä aikaa toteutti omia harrastuksiaan, nousi sängystä ja kävi kusaisemassa keittiön matolle. Heräsin ja sain huuhdelluksi maton samantien. Aamulla sitten vielä mäntysuovalla jynssäsin sitä pissa-aluetta. Kuivuu nyt tuolla kylppärissä. Minulla on keittiössä muovimatot ja se, mihin Koirapoika aina tarpeensa tekee, on pieni ja helppo pestä. Jostain syystä Koirapoika on ottanut juuri sen maton eritealustakseen. Kovin usein näitä ei satu, ei edes joka vuosi. Koirapoika on hyvä pidättämään. Mutta myös hyvä poistamaan, jos siltä tuntuu. Eikä se osoita mitään katumisen merkkejä. Heiluttaa vain häntää: "Pissatti, mutta nyt se on hoidettu."


Yhdet sukat vielä helmikuulle. Poikani synttärisukat oli nilkasta pienet. Ehdotin, että voisin korjata, mutta vaimonsa halusi ne itselleen, joten tein uudet.
---
Olen ollut aika blääh ajoittain. Jätin jopa lempikurssini väliin, kun ei innostanut mennä.

8 kommenttia:

  1. Taisin löytää tänne tuolta Hopeiselta kuunsillalta, kun näytti ylin kuva tutun näköiseltä. Ainakin samantapaiselta, kun on satanut lunta täälläkin pitkästä aikaa.
    Minäpä liitän tään blogisi lukuluettelooni, niin näkee käydä lueskelemassa touhujasi :)
    ps. ajoittain blääh täälläkin, vaikka en ole kertonut kellekkään :)

    VastaaPoista
  2. Jos ei maalis maata näytä, niin ei huhtikaan humaha ;D
    Meillekin satoi lunta.

    VastaaPoista
  3. Lumisateessa koko päivä vietetty sohvalla ja oltu hyvin kiitollisia että eilen ajoimmme vierailulle. Eilen oli mitättömiä lumikuuroja moottoritiellä, kotona paistoi aurinko. Nyt sydämessä paistaa aurinko. Olisiko tämä nyt se takatalvi vaikka keli onkin plussalla? Hyvää alkanutta maaliskuuta!

    VastaaPoista
  4. Saavutetuista eduista (lue kiloista) on vaikea luopua, mutta etpähän ole uusiakaan kerännyt mukaan, joten voitto kotiin! Viisas koira, kun käyttää pientä mattoa pissipaikkanaan. Helppo siivota jäljet, vahinkojahan sattuu. T: Saukkis, vaikeiden päätösten edessä. (Pakkaanko 4 vai 5 kengät?)

    VastaaPoista
  5. On muuten taitavaa kirjoneuletta nämä sukat. Kauniit sukat löytävät aina käyttäjänsä. Onneliset jalat kun nämä saavat!

    VastaaPoista
  6. Komeat sukat,

    Täällä alkoi lumentulo eilen. Aamulla oli vielä upea auringon paiste ja ehdin jo ennusteen menneen hutiin... ei mennyt.

    VastaaPoista
  7. meille tuli hädintuskin lunta, pikemminkin jotain vaaleaa mähtärää.
    Mutta sovitaan että se oli lunta :)

    VastaaPoista
  8. Kyllä siinä meilläkin mielikuvitusta vaadittiin, jotta sitä outoa härmää voi lumeksi kutsua.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.