lauantai 21. maaliskuuta 2020

Saako lankoja hamstrata?


Kevät keikkuen tulevi vaikkei talvea ole ollutkaan.


Herättiin sopivasti tällaiseen säähän. Ja kun myöhään herättiin, piti lähteä sateeseen ulos. Hauska sade, pieniä pyöreitä rakeita tiheään mutta rauhalliseen tahtiin satoi.


Olin ottanut lakanat pyykättäväksi. (Olen nyt kiitollinen ystävälle, joka lahjoitti joutavan pesukoneensa minulle. Näinä päivinä ei hirveästi tee mieli mennä taloyhtiön pyykkitupaan.) Tarkoitus oli heittää petauspatja, peitto ja tyynyt parvekkeelle, mutta sen verran satoi, ettei se ihan heti onnistunut.


Mutta nyt, lenkin, aamupalan ja pyykkäyksen jälkeen alkaa olla lumet poissa parvekkeelta, rakeilu on loppunut ja näyttää tyyneltä, joten hyvin ehtivät petivaatteet tuulettua lakanoiden kuivuessa.


Koirapoika lenkittää minua ahkerasti. Jalka kestää, kun alkuun pääsee. Ja tohtori sanoi, että liikunta on jopa suotavaa. Kuvassa on kauriita, kiuruja ja kanadanhanhia. Kiurujen laulu keväällä on hienoa. Kaikenlaista muutakin lentävää on palannut etelän mailta, joten kyllä se kesä tulee koronasta huolimatta. (Minä näen jo uniakin koronasta. Sen verran tehokasta on tuo uutisointi.) Kävelijöitä on arkipäivinä normaalia enemmän.
---
Keväästä puheenollen: Lumeton talvi on toiminut niin, ettei keskustelua koirankakasta saada aikaan. 


Lätäkkökuvaus alkaa olla vähissä.
---
Pitäkää huoli itsestänne ja kanssakulkijoista! Pysytelkää erossa kaikista ja kaikesta paitsi saippuasta ja käsien pesusta. (On muuten yllättävän vaikeaa olla näpläämättä naamaansa. Sellainen koirien muovikauluri voisi oikeasti olla tarpeen.)
---
Saanko tilata muutaman sata grammaa taas lankaa? Olen jo tilannut 2 kg 200 g. Siis minähän en tartte lankaa.

6 kommenttia:

  1. Hienot kuvat ja kyllä luonnossa liikkuminen on sitten mukavaa:) Meillä on tänään paistanut aurinko vaikka pikkuisen kyllä tuulee. Kiva että jalka kestää! Toivottavasti saatte olla terveinä! Mukavaa viikonloppua sinne♥

    VastaaPoista
  2. Ystävä Espoossa sanoi, että nyt satoi se kauan odotettu ensilumi. Minäkin selailin lankakauppojen verkkosivuja, vaikka en tarvitse lankaa. Yhtään kerää tahi vyyhtiä, sen verran olen hamstrannut jo etukäteen. Jätin tilaamatta ja aloin neulomaan keskeneräisiä. Onneksi näillä eväillä viihtyy hyvin yksikseenkin, mitä nyt voi soitella sukulaisille. Vähän jo piti sopia soittovuoroja, jottei erakoin ihan säikähdä. Italiassa kuulemma, kun liikkuminen paitsi koiran ulkoilutus kiellettiin, jonkun talon koira ulkoilutti kaikkia naapureitakin. Toivottavasti koirapoika ei joudu samaan rääkkiin. T: Saukkis

    VastaaPoista
  3. Hamstraa vaan. Ehkä lankojakin voi käyttää, jos vessapaperi loppuu. :)

    VastaaPoista
  4. Lanka: lämmittää ja ilahduttaa, ei pilaannu eli toimii siis Kotivarana. En voi kieltää, itse ostan kun kohdalle sattuu ja niinpä on lankaa monessa, monessa paikassa kotona. Yritän niitä neuloen käyttää. Ihanat kevätkävelyt teillä Koirapojan kanssa, kiitos tunnelmasta! Itse kävin aamulla kaupassa vaihdettuani ja pestyäni lakanat ja tuuletettuani peitot ja tyynyt pikkuisessa pakkasessa. Yritämme torjua kaikkia infektiota tuolla toimella. Meilläkin satoi pikkuisen rakeita, ikäänkuin Helmi-ryynejä iltapäivällä.

    VastaaPoista
  5. Lankaa ei voi koskaan olla liikaa omissa varastoissa. Ties vaikka kaikki maailman kehräämöt koronan myötä sulkisivat ovensa. Näin minä ainakin perustelen lankahamstraustani tällä hetkellä. Sitä paitsi, langasta voi neuloa tai virkata vessapaperin korviketta, jos vessapaperi maailmasta loppuu :D

    VastaaPoista
  6. Kiitos vessapaperivinkeistä. Ehkä ylitän kaikkien lankavarastot ja tilaan vielä. Harkitsen ensin. Samaa laatua eri värejä niin voi tehdä vaikka mitä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.