maanantai 1. tammikuuta 2018

Minun aurinkoni nousee


vaikka maa vain siihen muuttaa suhdettaan.

Hyvää alkavaa vuotta 2018 kaikille!

Nyt on taas mukava aloittaa uusi elämä, mutta josko ensin katsotaan, miten mennyt on sujunut ja sen pohjalta uutta aloitellaan.

  • PAINOa 
    • on tullut puolisen kiloa lisää, mutta siinä se on kahdeksankympin tienoilla pyörinyt koko vuoden, vaikka jotain yrityksen tapaista on ollut. En nyt viitsi asettaa sen kummempia kilotavoitteita tälle vuodelle. Alkaa vaikuttaa vähän naurettavalta koko homma. Mutta tietenkin hiljaisuudessa yritän ja toivon ja merkkailen. Vilkaisin vähän menneisyyttäkin. Vuosi sitten painoin 81,0 kiloa, kaksi vuotta sitten 77,4 kiloa ja kolme vuotta sitten 75,5 kiloa. Voisiko sanoa, että laihduttaminen ei ole mennyt ihan nappiin.
  • LANKOJA
    • piti myös vähentää. Niitä oli vuoden alussa 20 kg 650 g ja vuoden lopussa 24 kg 562 g. Eipä siis sanottavaa vähenemistä täälläkään. Puollustukseksi sanon, että en paljon ostellut (vähän toki suureen tarpeeseen), mutta sain mummojen jäämistöjä, laadukkaita vuosikertoja, mikä tietenkin on hyvä. Lankapaastoa kyllä ajattelin pitää tänäkin vuonna, mutta heti oli pakko tilata täydennystä, kun mummotettavien herkkä iho kaipaa vaihteeksi värejä, joita ei pehmolangoissa ole kotona. Mutta yritän nyt kuitenkin lähinnä kuluttaa. Aika vähiin jäi tuloksetkin viime vuonna vaikka omasta mielestäni vain neuloin koko ajan: sukkia 24 paria, säärystimiä 2, kynsikkäitä 3 ja kintaita 1 sekä jotain pientä lisäksi. 
  • KULTTUURIn
    • saralla ainoa, mikä onnistui oli leffat. 61 elokuvaa vuodessa on ihan hyvä, vaikka suurimman osan katsoinkin kotona. Voisin ryhdistää leffateatterissa käyntiäni. On se kuitenkin niin paljon antoisampaa, kuin kotona toljottaminen. Mutta hyvä tulos kuitenkin.
    • Kirjojen kohdalla tulos on surkea. Vain 28 luettua kirjaa, kun edellisvuotena oli 52. Siispä lukeminen kunniaan tänä vuonna.
    • Uskomatonta on myös tuon museokortin käyttö, vain 6 kertaa koko vuoden aikana. Pitäisin kyllä minimivaatimuksena kerran kuukaudessa, kun on mistä valita.
    • Konserteissa kävin 6 kertaa ja se on ihan ok ottaen huomioon lippujen hinnat.
    • Teatterissa voisin kyllä käydä enemmän kuin kerran
  • LIIKUNTA
    • oli silkkaa aloitusta ja keskeyttämistä, joten siihen olisi syytä saada oikeasti ryhtiä. Nythän minulla PTkin tukena (kiitos Saga!) ja myös yksi minuuttikisa käynnissä, joten ei pitäisi olla kannustuksesta kiini.
Siinäpä niitä suunnitelmia. Pitäiskö tehdä myös lupauksia. Joskus olen tehnyt. Nyt jään miettimään. Olen tällä hetkellä paukepaossa korvessa. Mietin siellä, lupaanko vai enkö. Palaan asiaan, kunha olen siirtynyt sivistyksen pariin.

    10 kommenttia:

    1. KKohtuullisen täydellinen ajoitus, taisi olla harkittu. Nappaan vuoden ensimmäisen kommenttipaalupaikan;)
      En lupaa mitään niin ei tarvitse lupauksiaan rikkoa, varsinkaan itselleen, muista niin väliä. Mutta toimintasuunnitelmaani aion toteuttaa, pyrje on kova ja konditionaali kielletty.
      Jos lankakohteen tarviit niin sus' tarvii polvenlämmittemet, nämä risat kun alkavat kuittailla kun on vähänkin enempi kylmää. Punkkupalkalla, eläkkeeläkin saa tehdä vähän töitä verottomasti.
      Hyvää alkavaa, menestystä projekteihin ja rento ote elämään. Koirapojalle hau, vuh ja viu, sekä kilo silirapsia.

      VastaaPoista
    2. On hyvä olla tavoitteita, mutta ei ehkä kannata lupailla mitään. Tavoitteista lipsuessa ei tule niin paha mieli kuin lupauksista lipsuessa.
      Hyvää uutta vuotta!

      VastaaPoista
    3. Repulla on tarkat tilastot. :) Possu ei ikinä muistaisi, montako kirjaa vaikka on lukenut. Uudenvuodenlupauksista puhumattakaan. tosin yleensä Possu on kans ollut kyllä sillä linjalla, että parempi kun ei mitään lupaile.
      Hyvää uutta vuotta!

      VastaaPoista
    4. Hyvää ja onnellista alkavaa uutta vuotta 2018 sinulle♥ !

      VastaaPoista
    5. Minä osallistun Ravelryssa lankalakkoon. Joten lankoja en osta! Se tuskin tuottaa minulle mitään ongelmia. Keventyä kyllä haluan. En nyt lupaa mitään sen suhteen, kun ei ne lupaukset ole tähänkään mennessä pitäneet. Tällaista pohdin tässä sitruunavettä hörppien.

      VastaaPoista
    6. Hyvä, että olette raketteja paossa Koirapojan kanssa. Yllätyin miten kova meteli niistä taas tuli, vaikka ihan kohdalla ei yhtään ammuttukaan ja saimme turvallisesti ikkunasta niitä ihailla. Kulttuuri- ja käsityöpitoista alkanutta vuotta!

      VastaaPoista
    7. Mukavaa uutta elämää uuteen vuoteen!

      VastaaPoista
    8. Kiitos kaikille kaikesta.
      Painosta vielä sen verran, että sivupersoonani teki viisivuotissuunnitelman 1.4.2013 tarkoituksenaan vähentää viidessä vuodessa viisi kiloa painoa eli ei paha.Aloituspaino oli 74,6 kiloa ja tavoite oli 68,0 kiloa. tavoite piti saavuttaa vuodessa ja pitää seuraavat neljä vuotta. Ei tainnut mennä ihan putkeen. Viisi vuottahan tulee täyteen 31.3.2018

      VastaaPoista
    9. Heh, lohduttavaa, että Possu ei oo ainut, kenellä painonpudotus ei oo menny ihan putkeen ;D

      VastaaPoista
    10. Mieluustihan minä lohdutan.

      VastaaPoista

    Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
    Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.