torstai 25. tammikuuta 2018

Tekosyyt kunniaan


Vaihteeksi taas kurssipäivä, mutta reppuun pakattu jumppakamat. Sitähän voi olla reipas ja mennä kurssille kuntosalin kautta. Näin sen illalla ajattelin. Rankkaahan se on ja kiire tulee, mutta jos satun ajoissa heräämään. niin menen. On tämä joskus aloitettava. Kohta on kuukausi mennyt. Ja budjetoin puolen vuoden kuntosalikortinkin. Sen kun vain menen ja ostan... Pitihän minulla olla etäPTkin, mutta taitaa olla unohtanut koko jutun. Alunperin ajattelin, että vuoden alusta. Viime vuoden lopussa hän kysyi, voisiko tehdä ohjelman  vasta 7. päivän jälkeen, joka tietenkin oli ok. Sittemmin ei olekaan kuulunut mitään. Eilen ajattelin, että kun ostan kuntosalia, saan parilla kympillä ohjelmankin, joten tuumasta toimeen. Kuntosalille, jos ajoissa herään. 

Heräsin ajoissa.


Mutta ulkona sataa vettä kaatamalla. Eilen oli kaunis talvi. Nyt on ties mikä. Onko liian rasittavaa mennä kurssille litimärkänä repullinen litimärkiä vaatteita mukana? Helppo vastaus: ehdottomasti on liian rasittavaa! Ei siis kuntosalia tänään.

Mutta eihän tästä lusmuilusta tällä tavalla loppua tule. On ahdistava olo, hengästyttää, ärsyttää. Nyt siis potkua persauksiin. Helppo homma! Entisenä intokuntoilijana olen säästänyt pinokaupalla erilaisia elämäntapa-kunto-jumppalehtiä. Niissä on liikuntaohjelmia joka lähtöön. Siispä niitä testaamaan. Ajatus on tällä hetkellä yksi ohjelma päivässä, tai useampi, sillä tavoite on tunti jumppaa päivässä kotona. Senhän nyt ehtii kurssipäivinäkin. Ja sitten, kun tuonne salille menen, voin tietenkin unohtaa kotijumpan. Nyt on tuossa nenän edessä pari lehteä houkuttelevasti avoinna, pari helponnäköistä mummojumppaa kokeiltavaksi. Siis helpostahan tämä on aloitettava, etten hyydy heti alkumetreillä.

Koomista on se, miten työläältä tuntuu pukea jumppavaatteita kotona päälle. Mieluiten vain kotikuosissa ja villasukissa jumppaisin, mutta se ei oikein toimi. Pitänee opetella ajatukseen, että kotonakin on parempi hikoilla oikein puettuna. Entisenä liikkujanahan minulla on vaatteita, mistä ottaa. Jumppavaatteet myös venyvät tarvittavan määrän.

Noita lehtipinoja on. Laitan kiertoon sellaiset, joissa ei ole mitään varteenotettavaa. Minulle tulee aina kaupassa himo ostaa joku fittneslehti.-  Onkohan se sama kuin toisilla suklaanhimo? - Nyt olen päättänyt, että niin pitkään kun on kotona vanhoja selattavaksi, en uusia osta. Ei niistä huomaa, miltä vuosikymmeneltä ne on. Ehkä pääsen näin turhan rasvan lisäksi eroon myös turhista lehdistä.

Olis muuten käsityölehtiäkin, jos joku tuntee himoa vanhoihin malleihin. Minä yleensä tuolta netistä mallit nappaan. 

Josko tuosta nyt tuollaisen Lempeä treeni koko keholle -paketin aukaisisin näin aamutuimaan, kun Koirapoikakin vielä vetää unta palloon. Ja josko nyt eka kerralla jättäisin nuo jumppavaatteet ihan vain reppuun...

Miten sitä ei viitsis millään...

8 kommenttia:

  1. Tunnustan: -olet miljoona kertaa parempi aloittamaan aloittamatta.
    Pakko luovuttaa;DD

    VastaaPoista
  2. Tuntui jotenkin niin tutulta :D

    Taisin joskus syksyllä, ennen joulua valittaa, kun olen hukannut ne fysioterapeutin antamat ohjeet tuohon selkä-/kylkikipuun? Löysin ne jo monta viikkoa sitten. Ne on hienosti kiinnitetty tuonne työhuoneeseen komeron oveen, hyvin näkyviin ja siinä on hyvin tilaa tehdä ne kaikki jumppaliikkeet. (Paitsi nyt, kun siinä edessä on silityslauta, joka olisi helppo laittaa paikalleen...).
    Joka aamu pitää venytellä, että pääsen sängystä ylös - muuten lähtee jalat alta. Jos kävisin liikkeet läpi päivittäin, ongelma häviäisi. Selkä/kylki paranisi. Aikaa menisi n. 20 min.
    Mutta kun se 20 min. on pois kaikesta muusta. Lorvimisesta esimerkiksi. Että on ihminen saamaton.

    Jatketaan reippailua!

    VastaaPoista
  3. Voi Repu... josko tehtäisiin nyt hetki niin, että unohdat kaikki pitäisi- jutut. Et tee mitään, mitä et halua. Teet just sitä, mitä sattuu sillä hetkellä huvittamaan ja nautit elämästä.

    VastaaPoista
  4. Elämästä nauttiminen vaatii kuntoa, minulta siis. En nauti huonosta kunnosta. Mutta ei hätää. Tämän päivän jumpan hoidin. Outoja liikkeitä. Lehti menee jakoon. Mutta ei hätää. Huomiseksi on jo valittu uusi lehti ja uusi jumppa.

    VastaaPoista
  5. Hauska idea, toteuttaa kotijumppa lehtieen ohjeilla ja siis oikeasti jumpata. Minä käyn kirjastossa lukemassa lehtiä, mukavaa ja edullista. Toki aina välillä ostan ja tilaan jotakin mielenkiintoista. Laitan kivat lehdet kiertoon julkiseen odotustilaan, ei mene hyvä tuote hukkaan. Reipas sinä!

    VastaaPoista
  6. Syyt tehden naitetut
    Hiukset laitetut,
    kohtaan kaiken!

    Pukuni rääviytynyt,
    kuka sen korjaa,
    nyt miksi olen toispuoleinen?

    Aloitin, laitan, kohdilleen,
    Toistin, saan, kohdilleen.

    olen, en, olen.

    Väsyttää, älä viitsi.

    VastaaPoista
  7. Laita pt:llesi sähköpostia, ja patistele hieman. Hänellä on ollut nyt työssäoppimisjakso, joka vaati aika paljon valmistautumista työajan ulkopuolella. Minäkin olen saanut olla seniorijumpan harjoituskappaleena kotona(ja seniorijumpan mummot kuulemma osasivat tehdä liikkeet paljon paremmin kuin minä :D ). Huomenna hänellä on viimeinen työssäoppimispäivä, ja sekin vasta illalla, joten nyt on hyvä aika muistutella asiasta.

    VastaaPoista
  8. Olen minä ennenkin noita lehtiä hyödyntänyt ja siksi niitä säästelenkin, mutta nyt on aika poistaa niitäkin ja muistuttaa samalla itselleen, etten tartte uusia.
    Sus' menee lepäämään :) Minua laiskottaa.
    Eiköhän se pt palaa, kunhan ehtii.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.