perjantai 26. tammikuuta 2018

Perjantaiaamun aatoksia


Vesisade on loppunut. Lumet ovat sulaneet lähes kokonaan. Pimeys on taas vallitseva olotila. Vielä pitäisi olla plussaa, mutta ensi viikolla sitten lienee ne jääkelit vuorossa. Ihmettelin, kun aikanaan tänne etelään saavuin, miksi ihmiset puhuu pohjoisen kaamoksesta niin surkutellen. En päivättömän päivän alueella ole asunut, mutta aika lähellä, enkä siellä koskaan ollut törmännyt niin pimeään pimeään kuin etelän kaupungin marraskuussa. Nyt tätä pimeää pimeää riittää kuukausikaupalla, kun lunta ei ole. Jotenkin tuo pimeä onnistuu imemään valon myös katulampuista niin, että lamppujen valokiila supistuu pisteeksi pimeyden keskellä. Ei minua kaamosväsymys tai -masennus vaivaa, mutta onhan  auringonvalo aika kiva.

Torstain kirjoittajakurssille oli tullut uusia ihmisiä, nuorempia. Mukavaa, kun on heterogeenisempaa porukkaa, mutta myös vähän ahdistavaa. Ovat tosissaan miettimässä kirjailijoiksi tulemista, käyneet ties miten monilla kurseilla, haluavat keskustella tyyliseikoista. Saa nähdä, miten siellä jatkossa viihdyn. Kyllä minä siellä tietenkin käyn ja kirjoitan omalla tyylilläni omaa elämääni ja yritän pitää suuni kiinni, kun saan rakentavaa kritiikkiä. Eikä kaikkialla ole pakko viihtyä.

Tänään on tarkoitus tavata yksi ystävä ja käydä museossa, joten ei ole kuntosalin vuoro tänäänkään - eikä eilisen Lempeän treenin. Oli tosi omituisia, monimutkaisia liikkeitä, joten jätän sen oman onnensa nojaan. Hyvähän se olisi ranteitakin vahvistaa ja kroppaa väännellä, mutta melkein pelotti, että onnistun vääntämään jotain rikki. Huomasin myös, että tasapaino on oikeasti pahasti hukassa. Olen tiennyt, että se on heikentynyt, mutta en sitä normaali elossa huomaa. Kun yritin vääntää itseäni erilaisille mutkille, huomasin, miten horjuttaa.

Mutta ei hätää tälle päivälle on uusi lehti ja uusi jumppa Treenaa kuin huippumalli. Se nyt sitten seuraavaksi. Mutta Koirapoika tahtoo ensin ulos.

6 kommenttia:

  1. No kyllä jos minä jonnekin vapaaehtoisesti menen niin olisi siellä hyvä viihtyä, jos ei viihdy niin ei tule kyllä mentyäkään...toiste.
    Koirapojalle hauhau!

    VastaaPoista
  2. Minä hävitin kaikki lehdet jo jonkun aikaa sitten. Osasta revin jotain jumppa-/neuleohjeita yms. kansioon. Iso pino muuttui muutamaksi sivuksi ja luulen, että vielä vähemmän niitä tulee käytetyksi. Itseasiassa mietin, että pitäisikö jatkossa vain ottaa sivuista kuva.

    Täällä päin on vielä onneksi lunta, ettei ole niin synkkää.

    VastaaPoista
  3. Possu on kans kuullu sanottavan, ettei pohjoisen kaamos oo ollenkaan niin paha, kuin tää etelän mustuus. Kuulemma lumi tekee sen, ettei oo ihan pimeää kuitenkaa. Niinku täällä :/

    VastaaPoista
  4. Koska nyt tiedän missä Possu asuu niin lohdutan - maa on aina märkää, koskaan ei muuta kuin mustaa multaa, värit on kadonneet,ne ei koskaan palaa, kaikki ikuisesti mustaa.
    Joskus, kun huomion välttää, sää sopii, keskenään, Nyt aurinko nousee!! Näyttää kesän! Vihreää!! Hetken ennen syksyä.

    Tän piti olla piristys mut taisi mennä inhorealismissaan liian pitkälle=)

    VastaaPoista
  5. Treenaa kuin huippumalli, siinäpä hauska ja varmasti tehokas jumppa. Tasapainoharjoituksia ainakin minun täytyisi tehdä, liukkailla keleillä sitä tasapainoa tarvitaan. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Huippumallijumppa oli hyvä. Liitän sen ohjekokoelmaani.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.