keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Vapun jälkeistä elämää


Sumuista ulkona, sumuista sisällä. Heräsin muutaman unitunnin jälkeen, enkä nukahtanut uudestaan. Nyt on usvainen pää. En muista, mitä olen tänne lörpötellyt, enkä jaksa tarkistaa, joten, jos tulee toistoa menköön iän piikkiin.

Ostin - tai siis poikani suoritti ostotoimen, minä rahoitan - järjettömän kalliin (siis minun taloudessani järjettömän) puhelimen, jota en tarvitse. Nyt lienee pakko opetella kuvaamaan kännyllä. Tai siis sitten, kun se känny tänne asti ehtii. Minun pitäisi joskus opetella rahankäyttöä, mutta pitäisi muutakin.

Facen ihmeellisen maailman myötä olen päässyt yhteyteen useammankin entisen tutun kanssa, nyt viimeksi koulukavereiden. Joku siellä tapaamistakin ehdotteli ja siitä tuli heti mieleen, etten ole oikein kuosissa, että pitäis timmiyttää keskikeho. Pitäishän se muutenkin, kun pahasti epäilen, ettei terveys kestä tätä rasvamäärää. Mutta minähän lupasin olla puhumatta kiloista ja laihduttamisesta, jotenen sano sanaakaan.

Eilen paistoin munkkeja sen verran, että lapset perheineen pääsivät ähkyisään vapputunnelmaan. Joka vuosi minä ajattelen, etten viitsi ruveta rasvamunkkien kanssa läträämään ja joka vuosi, jompikumpi lapsi kysyy "onko tänä vuonna munkkeja" ja lisää "me kyllä tykättäis", joten lopputulema on vääjäämätön.

Ikkunat pesin, jotta olisi kesäinen olo. Sade tekee parhaansa siirtääkseen ilmansaasteita peittämään näkymää.

Tänään pitää matkustaa naapurikaupunkiin ja siis ostaa myös aikaa oman kaupungin sisäiseen liikenteeseen. Josko sitten taas vaikka kuntoilemaan loppuviikosta.

6 kommenttia:

  1. Vai älykännyyn haksahdit...vai kuvaamaan....eikös sulle tullut vähän aikaa sit postissa joku hianon hiano kamera jota pitäis opetella käyttään?
    No ei se mitään, talouselämä kiittää jos itseään kaduttaa. Aina joku kiittää.
    Maailman vahvimpia taikasanoja-me kyllä tykättäis;D
    Kävin turun teatterin sivuilla vakoilemassa TSH-a, taidanpa järjestää syysretken turkkuseen, päivällä teatteria ja illaksi laivaan, hyvä projekti, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  2. Vanhin tyttäreni muuttaa miehensä kanssa rivitaloon. Lupasin ostaa heille pyykinpesukoneen. Maksoin sen jo, joten toivottavasti mikään oma kodinkoneemme ei nyt sano sopimustaan irti.

    VastaaPoista
  3. Yllätyt varmaan, kun Possu paljastaa, ettei erityisemmin tykkää munkeista. Possun vappuun kuului karkit ja jäätelö.

    VastaaPoista
  4. Äly mulla on ollut ennenkin, mutta se akkukesto on nyt toivoton. Akkua pitäisi riittää esim. linturetkillä ääninäytteiden soittamiseen ja tuntomerkkien etsimiseen. Puhumiseen käytän puhelinta harvoin. Tässä uudessa nyt pitäisi olla niin laadukas kamera, että kelpais mullekin, etenkin, kun sen taskukameran pesin. Uusi kamerakin on otettu käyttöön, mutta se on aika tilaavievä. Ei ole niin isoja taskuja. Pitänee ostaa laukku sille.
    Minulla ei ole kodinkoneita. Tai siis on. Kahvinkeitin ostettu jokunen kymmenen vuotta sitten uutena. Vedenkeitin ja leivänpaahdin ovat lasten vanhoja käytöstään poistamia. Jääkaappipakastin kuuluu vuokraan. On sitten vielä se naapurilta saatu pakastin, joka nyt on tyhjennetty odottamaan uutta marjasatoa. Ja on vielä vohvelirauta, kauan sitten lahjaksi saatu. Pieni retroradio keittiössä ja telkkari-kotiteatteri-systeemi olohuoneessa, sekä läppäri siellä, missä minäkin. Jos joku menee rikki, niin sitten pärjäillään ilman. Mutta kameroita pitää olla ;D
    Possu tykkäis, jos saisi minun paistamia kuumina.

    VastaaPoista
  5. Mä haaveilin koko vapun munkeista, en vain saanut ostetuksi 😂.

    VastaaPoista
  6. Munkkeja voi ostaa muulloinkin kuin vappuna.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.