sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

ja suvi sunnuntai


Sunnuntaikuva 29.4.2018 klo 9:13

Vettä sataa ja on kylmää, mutta ruoho se kuvittelee kesän tulevan ja tunkee voimalla esiin. Joissakin puissa ja pensaissa alkaa olla jo viherrystä. Puista puheenollen naapuri kertoi innoissaan, että meidän ympäristöä ruvetaan siistimään, kaadetaan puita, kaikki parkkisten lähellä olevat,  kaikki huonot, kaikki haavat, jokunen koivu, mäntyjä jätetään. Hänestä erinomainen hanke. Minua melkein itkettää. Puut on niin hienoja. Ja meillä on upeita isoja haapoja, jotka havisuttelevat lehdistään hienoja sointuja ja värjäävät syksyn loistavan keltaiseksi. Kannatan ryteikköjen raivausta piha-alueilta, mutta kohtuudella. Mutta näin se demokratia toimii ja taloyhtiön hallitus päättää. Hyvähän se on, että asukkaiden mielipidettä kuunnellaan.

Kävin eilen Turussa katsomassa Taru sormusten herrasta. Oli mahtava. Käykää, jos pääsette.

On ollut negatiivinen olo. Aamulla totesin, että tarvitsen enemmän ulkoilua, kävelyä metsissä, niitä puita. Ajattelin, että jos ottaisin tavoitteeksi kävellä kartalla vaikka nyt ensi alkuun Jäämerelle. Olisko hyvä tavoite?

Nyt rupean puuhastelemaan jotain. Nuo äitienpäiväsukat on vaiheessa, kun en eilen ehtinyt. On jotenkin niin monimutkaista, että menee hirveästi aikaa.

8 kommenttia:

  1. Tavoite on loistava!
    Joskus ysärillä kolme kaverusta istui irkkubaarissa täällä jkl ja tuumivat että onpas tylsää. Yks oli vahvassa tuubassa, yks kohtalaisessa ja yks kuskina. Tää tuubailija tokaisi että no lähdetään käymään jäämerellä kusella. Toiset äimi vähän aikaa ja porukalla että joo. Ajoivat jäämeren rantaan, kävivät kusella ja ajoivat takaisin, kolmisen päivää niillä siinä vierähti.
    Viikkoa myöhemmein tapasivat ja kaks tyyppiä oli että olipas hieno reissu ja tää idean isä, mr tuuba ihmeteli että mikä ihmeen reissu? ;DD Hän kun ei oikeasti muistanut yhtään mitää koko retkestä. Kannattaa vetää viinaa kaksin käsin=)

    VastaaPoista
  2. Puut on tärkeitä. Ei niitä saa kaataa.

    VastaaPoista
  3. Meillä on tehty tuota samaa - kaadettu puita :(

    Kun olin lapsi, asuin keskellä metsää, kylän, jos sitä nyt kyläksi voi sanoa, muutama talo siellä täällä ja siinä se, nimi oli Metsäkulma (ei, meidän koiran nimi ei ollut Murre ;)...).
    Nyt asuttamani asuinalueen nimi on Metsäkangas ja kun tänne reilu 30 vuotta sitten muutettiin, täällä oli paljon puita, paikka oli nimensä kaltainen. Muutaman viime vuoden aikana täältä on kaadettu niin paljon puita, että alueen nimen voisi muuttaa - Kaljukangas? Meidänkin taloyhtiön piha-alueen ympäriltä kaadettiin pari vuotta sitten paljon puita "ovat jo niin vanhoja ja huonokuntoisia, ne on kaadettava ennen kuin tuulet kaatavat ne". Sitten kun ne oli kaadettu, kaikki näkivät, että ne oli aivan terveitä ja hyvin voivia puita.
    Surullista.

    Jospa huomenna menisimme katsomaan, voiko metsässä jo lenkkeillä, onko ladut jo sulaneet, eikä sinne uppoaisi polvia myöten.

    VastaaPoista
  4. Voisithan lähteä kävelemään sinne Jäämerelle ihan oikeastikin. Minä olen jo muutaman vuoden ajan haaveillut siitä, että jonain päivänä kävelen Suomen läpi ja ehkä jopa Jäämerelle saakka.

    VastaaPoista
  5. Kauniit valkovuokot, vähän vilposta on täälläkin, mutta lumet on kuitenkin sulanneet melkein kaikki. En ymmärrä tätä puun kaatamismaniaa, se on aivan mieletöntä täälläkin. Puulta menee vuosikymmeniä kasvaa isoksi, kaunpungin keuhkoiksi, mutta idiootit päättää näköjään kaiken, pitäähän saasteen saada rehottaa, ilman että joku sitoisi edes vähän hiilidioksidia ja sitten ihmetellään päästöjen suuruutta:( Hyvää kevättä siitä huolimatta...

    VastaaPoista
  6. Nurmikko näkyy viheriöivän ja valkovuokot ovat kauneimmillaan. Minä olin epäileväinen, saadaanko tänävuonna valkovuokkoja äitienpäiväksi.

    VastaaPoista
  7. Olisi kiva kävellä oikeasti Jäämerelle, mutta halvemmaksi tulee virtuaalisesti ja muutenkin helppo järjestää.
    Tuo luonto pamahti kevätvaiheeseen näiden sateiden ja muutaman plusasteen myötä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.