sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Tikli


Minä olen kohtuuttoman epämusikaalinen. Rytmin tajuan, mutta mollit ja duurit sun muut sävelkulut ovat tajuntani ulottumattomissa. Tämä vaikuttaa tuohon lintuharrastukseeni, kun en lauluja tunne. Jotain kuitenkin vuosien mittaan on korviin tarttunut. Aina, kun tunnistan jonkun liverryksen, ilahdun suuresti. Eilen tikliparvi ruokaili pihakoivussa kepeästi lörpötellen. Kiikarilla toki tarkistin, että ovat tiklejä, mutta äänestä jo tunnistin. Elämä tarjoaa pieniä iloja koko ajan.

Eilinen aurinkoinen pakkasaamu on vaihtunut myrskyisään sateeseen ja lämpöön. Mitenkähän siihen tulevaan talveen ja lumikaaokseen tottuu tällaisen alkutalven jälkeen?
 *Minähän siis edelleen uskon, että helmikuu tuo lunta ja pakkasta.*

Espanjan kurssi alkaa siis huomenna. Bussilippuun on ladattu aikaa. Piti opiskella tässä loma-aikana. En ole. Olen pahasti jäljessä, mutta haitanneeko tuo. Luulen, etten tänäänkään opiskele, pakaan vain repun aamuksi.

Enkä ole vielä aloittanut siivousta. Ei ole tullut inspistä. Kait se joskus.

Yösyömättömyys on kyllä osoittautunut hyväksi ideaksi. Nukun tosi paljon, enkä ole päivisin väsynyt. Keskikehossa ei kyllä näy mitään muutosta. Kahdeksassa tunnissa ehtii hyvin syömään tarpeellisen määrän.

Lopuksi vielä kysymys neulojille tai muille tietäjille, jos joku sellainen tänne eksyy:

Miten niitä ympyriäisiä silmukkamerkkejä oikein käytetään? 

Olen saanut vuosien mittaan niitä melkoisen kokoelman, ihan yksinkertaisia muoviympyröitä ja sitten tosi kauniita, koristeellisia rakennelmia. En keksi millään, mikä niiden tarkoitus on. Sellaisia aukeavia, hakaneulamaisia käytän kerrosmerkkeinä eli pitkissä neuleissa lasken kerrokset ja laitan sellaisen pikku hakaneulan merkiksi, jottei koko sukanvartta tartte aina aloittaa laskea alusta. Nipottajana minulla pitää olla sama määrä kerroksia sukanvarsissa. Pelkkä silmämääräisyys ei todellakaan riitä. Kerroslaskureitakin minulla on kasoittain, mutta en osaa niitä käyttää. Hankaloittaa sitä meditatiivista neulontaa, jos pitää napsauttaa jotain kerroslaskuria. Niin, että teenkö niistä kauniista silmukkamerkeistä koruja vai mitä?

6 kommenttia:

  1. Rengasmalliset silmukkamerkit on tarkoitus pujottaa puikolle osoittamaan esim. kuvion alkua ja loppua pitsineuleessa tms. Niitä sitten siirrellään neuloessa vasemmalta oikealle ,jotta eivät jää neuleeseen pysyvästi. Itse käytin niitä viimeksi pitsireunaa huiviin neuloessani ja niitä tarvittiin todella monta! Toimivat oikein hyvin, kuvio onnistui täydellisesti. Vaati toki kärsivällisyyttä tuo siirtely, mutta ainahan sitäkin ominaisuutta voi kehittää, tuumin neuloessani. Voit toki pitää niitä myös koristeina tai kiinnittää niihin papukaijalukon jolloin ne on helppo irrottaa myöhemminkin. Mummotettavillekin voit antaa hypisteltäväksi?

    VastaaPoista
  2. Onkohan minusta tullut tosiaan "tonttu-koko-vuodeksi"
    sentäs oot repun pakannu!
    ..aprilliä..
    en minä mittään siivonnu ,blogikirjoituksia,maton alle lakaisin(uuden -blogini -esittelyjuttu;))
    joo.talvi tulee pakkasta ja luntaa...ja vielä toukokuulla paljon jäätäviä lumikasoja jäljellä:( tai sitten ennustuksen meni mönkään:))
    Tuosta syömisestä!,uni tulee kevyeen oloon paremmin,mutta mua palelee,jos rasvarosentti laskee:))))))))))))))))))))
    Siinä sitä on miettimistä kumman valittee???

    Näin yhtenä yönä niin kauheeaa painajaista,että en oo uskaltanu ,ees kysyä iteltäni "tulkitsitko uneni,...
    Mukavaa viikkoa!
    hAUSKA ON TARINOITASI LUKEA!!:))

    VastaaPoista
  3. Neulonta-asioissa olen aika saamaton ja ohjeet ovat aika mutkikasta koodikieltä, jota en viitsi edes ajatella, no ehkä virkkauksessa jotakin helppoa, onneksi Sinisen Sohvan emäntä osasi auttaa Sinua:) Siivousinto ei kyllä helposti tule, mutta olen päättänyt että viikottain siivotaan kunnolla ja kumma kyllä sehän onkin mukavaa kun alkuun pääsee:) Onnea tähän vuoteen ja espänjan opiskeluun! Huomenna onkin paastoarvot, joten pitää äkkiä massuttaa jotakin herkkuja vielä kun ehtii:)

    VastaaPoista
  4. Tikli on nimenä tuttu, mutta piti oikein googlata minkä näköinen tipu on. Äkkiseltään en muista tuota söpöläistä livenä nähneeni.

    Siivous, tuo asia jonka voi suruttaa siirtää tuonnemmaksi 🙈.

    VastaaPoista
  5. Emäntä: Kiitos silmukkamerkkien salojen julkituonnista. Minähän en huiveja neulo, joten ei ihme, jos on mysteeriä tuollaiset ympyrät.
    Liisa: Voin kertoa, ettei toistaiseksi ole pelkoa liian alhaisesta rasvaprosentista minun kohdalla. Hyvin riittää traania.
    Irja: Minulla oli töissäollessa torstai siivouspäivä. Sain siten pitemmän, puhtaan viikonlopun. Nykyisin elän sujuvammin sotkussa ja tuhruissa. Ote on herpaantunut ja olen rennompi kaikessa.
    Laiskiainen: Tiklejä on nykyisin aika paljon. Kannattaa katsoa niitä pikkulintuja sillä silmällä. Kun kerran näkee tiklin, sen tunnistaa helposti.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.