tiistai 28. tammikuuta 2020

Unta vai totta


Silloin kun iltaruskot olivat vielä tällaisia eli viikonloppuna, näin merkittävää unta. Olin menossa naimisiin. Ompelin hienoa hääpukua. Olin innoissani. Alkoi kuulua mielipiteitä. "Et kait sinä kuvittele tuonnäköisenä, että hän sinut huolii." "Olet läski ja ruma ja vielä tyhmäkin." En keskeyttänyt valmisteluja. Puku oli ihana, kukat kauniita, sää hieno. Olin onnellinen. No, eihän se sulho minua sitten huolinut, vaan ilmoitti löytäneensä kauniimman ja fiksumman. Minähän tästä sisuunnuin ja aloitin kuntoilun, kaunistautumisen ja opiskelun päättäen, että vielä minä näytän kaikille. Heräsin tähän, täynnä tarmoa. 
--- 
Nyt olisi unien tulkitsijoille tilausta. Oliskohan Possu paikalla?
---
Nyt sataa vettä, taivas on paksussa pilvessä ja eilinen lumiräntä on kadonnut totaalisesti. Mustaa ja harmaata kaikkialla. Mutta onhan ne rauhoittavia värisävyjä. Hyvä päivä aloittaa uusi elämä. On nimittäin ollut jokunen päivä enemmän mässäystä. Ja liikuntahan on tälle vuodelle aloittamatta. Siis jokunen tynkä silloin tällöin, mutta ei mitään tosissaan. 
---
On kuulunut ikäviä uutisia ystävien ja tuttavien terveysrintamalla. Se aina panee ajattelemaan, että kannattaa ottaa päivistä kaikki ilo irti.


Lankaostoksilla kävin. Tuo Step on minulle uusi tuttavuus, ohutta ja hintavaa. Katsotaan, mitä saan aikaan. Maijoja on tuossa tuplamäärä eli yhteensä taas 800 g lankaa. Pitää neulua melkoisesti, ennenkuin alkaa varastot vähenemään. Jotain olen jo tehnytkin, paksuista seiskaveikoista.
 (Oletetaan, ettei lahjottavat käy täällä kurkkimassa.)


Lapselleni lahjaksi toivesukat


ja ystäväni lapsenlapselle toivesukat.

8 kommenttia:

  1. Sus' tulkkaa unen - olet alitajuisesti tehnyt päätöksen tehdä jotain, tiedostatkos sitä vielä itsekkään mutta prosessi on jo käynnissä. Tosin onhan se prosessi käynnistynyt ennenkin vaan päättäväisesti olet projektien antanut lopulta virrata veden mukana mereen, itämeri on täynnä tehtyjä päätöksiä, kalat tykkää kun voi vain valita, ei tarvitse itse miettiä tai päättää...


    (;D)

    Repulaiselle hyvää ja kaunista täältä lumisesta jyväskylästä, lupasivat lähipäiville metrin lunta...tai jotain, jos se talvi viimein alkaisi.
    Kummallista kun vuodenajatkin lomailee nykyään, talvikin on ollut espanjankiertueella, siinä on pepet ja juanit olleet ihmeissään;DD

    T-Sus'

    VastaaPoista
  2. Ihania värejä langoissa ja kauniit sukat; mikä nyt ei ole mikään ihme.
    Joka aamu voi aloittaa uuden elämän, uusia alkuja voi olla vaikka kuinka paljon 😊😊

    VastaaPoista
  3. Olet aina täynnä hienoja aloituksia ja tarmoa ja toteutusta, ei unen sulhanen kokenut pärjäävänsä, vaan pakeni raukkamaisesti, mokoma. Kyllä on taitavasti neulottuja sukkia! Hevossukat muistuttavat villapaidasta jonka joskus neuloin veljelleni. Löytäisinpä vielä sen kuvion, voisin sukat neuloa minäkin. Step on oikein miellyttävää neuloa ohuilla puikoilla ja tulee hyvät sukat. On hauska kokeilla erilaisia lankoja ja päättää sitten mistä eniten tykkää ja mikä sopii mihinkin. Kaikille langoille on oma hyvä käyttökohteensa. Lankaa on hyvä olla varastossa, kotivarana. Terveysrintamasta sanoisin, että itsestään kannattaa pitää huolta ja etsiä iloa elämään. Ystävien, rakkaiden tapaaminen, kiva kirja tai jokin kulttuuritapahtuma, luonto... kaikki tukevat hyvinvointia. Martta-illassa opimme hieromaan käsiämme hyvinvointimme lisäämiseksi ja senhän voi tehdä missä ja milloin vain.

    VastaaPoista
  4. Komea on väritys taivaalla, hyvä että jotain tähän talven odotukseen. Lasten kanssa töissä nautittiin siitä yhden päivän lumisuudesta täysillä, hyvä niin koska taas on maa musta. Kauniita sukkia olet tehnyt!

    VastaaPoista
  5. waude miten upea rusko! unesi oli jännittävä. muistan itsekkin usein uneni, ovat ihan pöhköjä yleensä;)
    Maija on kyl hyvä sukkalanka. kauniita sukkia olet puikoiltasi päästellyt taas kerran:))

    VastaaPoista
  6. No, katsotaanpa Unitutkijan kirjasta neuvoa ;)

    Ompelu tarkoittaa ahkeruutta. Häät vastakohtien eli tietoisen ja tiedostamattoman liittoa. Vaatteet kuvaa unennäkijän persoonallisuutta ja julkisivua muitten silmin nähtynä. Kukat merkitsevät kaikkia elämän kauniita asioita kuten ystävyyttä ja rakkautta. Hylätyksi tuleminen merkitsée, että unennäkijän täytyy luottaa itseensä. se on askel kohti itsenäisyyttä.

    Näin sanoi kirja. Hääpukuhan on kaunis, joten Repun julkisivu ei suinkaan ole muiden silmin läski, ruma tai tyhmä. Ehkä Repu alitajuisesti pelkää ihmisten ajattelevan näin? Ompelu merkitsee ahkeruutta, ja lisäksi Repu unessa päättää näyttää vielä lisää, joten tässä oikein korostuu kaksinkerroin Repun tarmo ja muutoksenhalu.

    VastaaPoista
  7. Repulle vois todeta vielä että : on mulla hautajaiset, sulla häät. �� Se esitettiin Possun serkun häissä kauan sitten, kun Possu oli joku 11-12-vuotias. Jäi mieleen, koska pikkupossun mielestä se oli tosi kamala laulu, eikä possu voinut ymmärtää, miksi häätunnelmasta piti siirtyä hautajaisiin... Oikeestaan vieläkin se laulu vähän puistattaa.

    VastaaPoista
  8. Kiitos taas kaikista kommenteista. Suen tulkinta piristi. Oli niin susimainen. Ja Possun unikirja taas on kiltimpää luokkaa. Tuo häälaulu on kyllä tosi karmiva. Serkulla on erikoinen musiikkimaku.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.