maanantai 7. syyskuuta 2020

Suomenhevosen päivä


oli eilen. Ihan sattumalta käytiin vanhemman mummotettavan kanssa katsomassa tyttäreni vuokrahevosta.
---
Tänään on espanjankurssipäivä. Jossain vaiheessa aloittelin kerrata, kun kevät jäi hunningolle. Kertauskin jäi. Nyt on pari huonoa yötä takana, kun Koirapojan vatsaa on kivistänyt. Mutta enköhän minä jaksa yrittää skarpata sen puolitoista tuntia, minkä kurssi kestää. Oli viime syksynä pitempi. Liekö korona vaikuttanut. Parempi näin. Ei oikein kapasiteetti riittänyt kolmeen tuntiin kerralla vaikka oli taukokin.


Koirapojan pehmot, osa niistä, kävivät korjauksessa ja kylvyssä. Ajattelin säädellä esillä olevien lelujen määrää. Voin sitten ajoittain tarjota uusia virikkeitä. Nämä menevät nyt säilöön. Ajattelin antaa nyt käytössä olevien kulua roskiskuntoon.


Säitä on taas piisannut. Aamu oli punertava. Nyt pilveilee tummana. Yöllä satoi ihan reippaasti. Eilen oli hyvä tuuri. Aamulla satoi, mutta tallilla ollessa paistoi. Eikä kenttä ollut litimärkä, joten tyttären ratsastus sujui hyvin. Sade alkoi juuri, kun heppa oli valmis takaisin tarhaan.

8 kommenttia:

  1. Tuon ruskean lelun ilme sopii edustamaan pehmoeläinten mielipidettä pakollisesta kylvystä. Plääh..

    Hola ja hyvät epsanjat!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti koirapojan masu paranee. T. ��

    VastaaPoista
  3. onkohan suomen hevosia vielä miten paljon, tien varsilla näkee vain kauniita ravihevosia.Ransullakin on paljon pehmoleluja,mut joku on sen lemppari.

    VastaaPoista
  4. Minäkin kävin lauantaina ratsastamassa (=istumassa hevosen selässä) olin meidän kolmikosta ainoa, jolla ei ollut taluttajaa! Enkä olisi halunnutkaan. Tämä oli toinen kerta ikinä hevosen selässä. Tallin muut hevoset kerääntyivät aidan vierelle riviin katsomaan, kun tädit ratsastivat. Varmaan nauroivat makeasti, mutta minuakin nauratti hervosrivi aidan takana. T Saukkis 🦦

    VastaaPoista
  5. Hevoset ovat todella upeita ja uljaita <3

    VastaaPoista
  6. Pehmoleluilla ei ole valitusoikeutta.
    Suomenhevosia on n. 20 000, suurin osa ravikäytössä. Ratsastuksessa joku 5000.
    Oliko Saukkisella issikka vai joku muu?

    VastaaPoista
  7. Minulla oli ruskea hevonen, säkäkorkeus 157 cm, tarkempaa rotumäärittelyä en hoksannut katsoa pilttuun nimitaulusta. Liset oli hepan nimi. Ehkä oli joku muu kuin suomenhevonen, ei ollut ihan samanlainen kuin tädinmiehen Karo. Vaikka olen kaikki Mervi ja Marvi Jaloni lukenut, niin hevostuntemukseni on vähän ohut. T Saukkis 🐴

    VastaaPoista
  8. Eipä niistä yleensä tiedä, mitä ovat. Eestinhevosia on ratsastustalleilla paljon, mutta muitakin. Suokkeja suht vähän. Ja issikkatallithan on sitten erikseen, yleensä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.