keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Ihan ämpäristä

 

Aurinko nousi ja minäkin. Näytön oli yöni muttei uneton.

 Kaunista on ulkona. Aurinko paistaa. Puissa on pitsiverho. Nyt olisi hyvä aika raahata mammutit ulos ja varautua ensi jouluun. Mutta jotenkin ei innosta. Olkoot mammutit rauhassa. Voihan olla, ettei mitään tarinaa enää synnykään.
---
Mutta ämpärissä olen sukellellut. Jälki on sitten sen näköistä eli kaapit ovat oksentaneet kaikille mahdollisille tasoille.
  • tee kodista koti
    • hanki tilaa
      • poista, poista, poista
      • järjestä
 Poistettu on pussillinen risoja lautasia, koska sain joululahjaksi ehjiä ja toinen pussillinen lasisia purkkeja ja lisäksi pussillinen purkkien metallikansia, koska nykyisin enemmän pakastan vähemmän hilloan. Tyhjentyneeseen tilaan sijoitin huolellisesti pestyjä rahka-raejuustorasioita, koska ne toimii pakastaessa.
    • siivoa
      • järjestä
      • pese, puunaa, hinkkaa
Ja kun kerran keittiön kaappeihin sukelsin, järjestin samalla olemassaolevia tavaroita. Ja tokihan siinä piti pestä hyllyt, hinkata etenkin niitä ylähyllyjä, joihin ei paljon tule normaalisti kosketuksi. Saan syvää tyydytystä tällaisista operaatioista. Keittiössä riittää puuhaa vielä useammaksikin päiväksi.
  • tee minusta minä
    • hanki iloa elämään
      • lue
      • herkuttele
 Murakamin myötä huomasin, että on eri asia lukea Pakkasta ja eri asia lukea muuta, joten aloitin vähän painavampaa tekstiä, 716 sivua Joël Dickeriä Stephanie Mailerin katoaminen. Nykyisin jokainen kirjailija tuntuu kirjoittavan hyvin, hyvin, hyvin pitkästi. Mutta olen tykännyt Dickëreistä. Saukkis tätä aikanaan suositteli.
Olen myös herkutellut. Naapuri oli leiponut korvapuusteja ja antoi ison pussillisen. Pakastin osan, mutta muutaman söin heti lämpimänä.


Ämpäröintiä on pakko jatkaa, jotta täällä keittiössä mahtuu olemaan. Lisäksi pitää matkustaa hakemaan pakettia. Samalla voin täydentää ruokavarastoja isosta kaupasta. Koirapojalle tuli eilen ruokaa kotiinkuljetuksella. Käytän nuorisoa hyväkseni. Heillä on autot.

7 kommenttia:

  1. Ihailen ahkeruuttasi! 🤗 Eilen teit tänne listoja ja jo heti ryhdyit toimeen. Minä en saa mitään aikaiseksi. Teen listoja tekemättömistä hommista, mutta niiden hommien tekeminen... Ja tuo aurinko... kaikki näyttää niin pölyiseltä. Sunnuntaina mies imuroi ja nyt jo jalkalistojen vierustat on täynnä pölyä ja koirankarvoja.

    VastaaPoista
  2. Minun pitää ottaa sinusta mallia! Olen suunnitellut samoja hommia jo tarpeeksi kauan. Nyt suunnitelmat toteen. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty sanotaan. Viikonloppuna se nähdään :D

    VastaaPoista
  3. Se on tämä alkuinnostus, joka potkii eteenpäin. Siitä se taas lässähtää. Mutta kun säännöllisesti hankkii alkuinnostusta, asiat pikkuhiljaa edistyvät.

    VastaaPoista
  4. ..säännöllisesti hankkii alkuinnostusta, asiat pikkuhiljaa edistyvät. Tämä on hyvä ajatus.Eilen aloitin ryijyyn tulevien lankojen kerimisen. Onneksi on käytössä vyyhdinpuut (tai mikä lieneekään nimi) ja kerijälaite. Nyt kaikki loputkin sain tänään kerittyä ja ovat joka väri omassa pussissaan. Nyt voi taas jatkaa ryijyä kun ei langat ole yyhdeillä. Seuraava rivi on oikea Sirkka Könösen mallirivi--lankoja on sen tuhat (liioitellen) väriyhdistelmää.

    Tuo keittiön läpikäyminen pitäisi aloittaa. Yläkomerot ,ihan kokonaista kaksi kappaletta, kävin ennen joulua läpi. Kimmokkeena oli joku jota tarvin komeron takaosasta.

    VastaaPoista
  5. Siivous, kun valo lisääntyy on erityisen hieno teko. Onnittelen! Järjestäessään asioita ja tavaroita sitä samalla järjestää kevään kotiin. Minä yritän nyt järjestää lankaa puikoille...Perjantaina sitten taas siivotaan. Ihana naapuri, kun toi tuoretta pullaa!

    VastaaPoista
  6. Oletpa tosi ahkera! Täällä vaan mietitään, että pitäisi ja pitäisi. Onneksi viimesyksyisen muuton vuoksi ei niin hirveästi kaapeissa ole turhaa tavaraa...siivouksen tein jo muuton yhteydessä..:)

    VastaaPoista
  7. Minä olen asunut tässä jo ikuisuuksia eli reilusti yli kymmenen vuotta eli olen ehtinyt kerätä tavaraa. Ja vaikka pidän suht usein näitä poistotalkoita, aina riittää kaikkea joutavaa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.