perjantai 12. helmikuuta 2021

Piin ryöstö

 Nukkumatti poistui kovin aikaisin luotani. Aikani odottelin, jos palaisi, mutta sitten kyllästyin ja nousin ylos. Siinä odotellessa ajattelin elämääni ja miten tulikin rahatalous mieleen. On tässä vuoden alussa ollut paljon ylimääräisiä menoja. Päätin sitten, että jos jaan velkani piillä, summa tuntuu paljon mukavammalta. Valitettavasti hyllyssäni ei ole Piin elämä elokuvaa. Se oli aika mieleenpainuva elämys aikanaan. En ole tässä kyllä muutenkaan katsonut elokuvia. On ollut muuta. Mutta jotain olen taas ämpäristäni kaivanut.

  • tee minusta minä
    • hanki iloa elämään
      • käy kampaajalla
      • soittele, viestittele ystäville
      • neulo
      • herkuttele
      • älä unohda punaviiniä 

 Kävin kampaajalla. Nyt on pipon alla väriä 
---
Kävin myös passikuvassa ja tilasin henkkarit. Passia en tilannut, kun en jaksa uskoa, että tässä ihan lähiaikoina pääsisi matkoille. Tuli muuten harvinaisen kamalannäköinen passikuva, mutta kuten yksi ystäväni sanoi "eihän sitä kukaan katso". Ja onhan tässä sekin mahdollisuus, että se on näköinen.


Olen saanut ystävänpäiväkortteja. Lämmin kiitos niistä. Mutta olen myös jotain lähettänytkin tänä vuonna. Soitelluksikin tulee aika paljon, kun naamakkain tapaaminen ei aina onnistu. Huomenna kyllä taas yksi kauempana asuva ystävä on maisemissa. Mennään kävelemään ja varmaan teellekin.


Sain paketinkin, jossa oli listaajan unelma mukana


Neulonut olen tierenkin enemmän tai vähemmän koko ajan.


Niina Laitisen ystävänpäiväsukat taas neuloin. Tein kapealla pohkeella seiskaveikasta 3½ puikoilla. On erinomaisen sopivat eli pitkät. Terästä vähensin silmukoita, mutta kavennukset aloitin aavistuksen liian myöhään. Kun en viitsinyt purkaa, tuli tuollainen äkkikavennus. Mutta kyllä ne jalkaan menee. Laitan nyt varastoon vaikka ihan jouluun asti. Aina tulee kiire joulukuussa, kun ei ole säästynyt sukkia. Voihan se olla, että nämäkin menevät jollekulle ennen joulua.


Minulla on ollut joku outo suklaansyöntikausi tässä alkuvuodesta. Täydensin eilen varastojani ja kuinkas kävikään. Nyt ei tee yhtään mieli suklaata. Olen siis normaalissa tilassa. Kaapissa on suklaata ja se säilyy siellä.
---
Punaviiniä olen kyllä muistanut nautiskella - ahkerasti.


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin sydämenmuotoisen savupilven alla.
---
Naapuri tiputti päivän lehden postiluukusta. Hän taitaa herätä minuakin aiemmin.

14 kommenttia:

  1. Hyviä kuulumisia ja sellaisiahan on kiva lukea. Suklaavarasto on hyvä täyttää, kun tiedä josko tulee uusi suklaansyöntikausi :D Ihana paktin sisältö ja kauniit sukat <3
    Hyvää viikonloppua ja ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat, joissa on toisiinsa hyvin sopivat värit. Ensin silmälasinkehykset ja sitten niihin sopiva hiusväri, näyttää hyvältä. Saitko muuten tilattua henkkarit sähköisesti vai pitikö käydä poliisiasemalla? Meillä on suurin osa passeista ja henkkereista Lapin poliisilaitoksen myöntämiä, kun Oulussa on ollut viikkojen jonotus ja Kemiin on päässyt samalla viikolla. Samalla reissulla on voitu käydä sukulaisilla kylässä. T Saukkis

    VastaaPoista
  3. Ei tartte tavata poliisia. R-kioskille tulee.

    VastaaPoista
  4. Ihanan punaiset hiukset....minullakin oli joskus muutama vuosi sitten..:)
    Ostin minäkin tänään kauppareissulla suklaalevyn...on jo avattu ja makoisaksi todettu.

    VastaaPoista
  5. Tyylikäs kampaus! Niin kauniit sukat olet neulonut. Suklaata on hyvä olla varalla, energian tarve voi yllättää. Oikein hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
  6. Minulla on ollut punainen tukka vuosikymmeniä, kunnes annoin sen harmaantua rauhassa. Nyt jotenkin kaipaan väriä elämään. Josko ensi kesänä taas vihreä?

    VastaaPoista
  7. Kauniit sukat! Ja kampaajalla käynti voisi olla omakin tavoite, kalenterin mukaan edellisen kerran kävin lokakuussa. Mukavaa viikonloppua! (Anne)

    VastaaPoista
  8. Minäkin kävin viimeksi lokakuussa. Nyt ajattelin tihentää käyntejä. Lyhyt tukka vaatisi leikkausta suht usein.

    VastaaPoista
  9. Upeat on sukat, valtavasti kuvioita. Ihania myös nuo ämpärilistat.

    VastaaPoista
  10. Mahtava väri tukassa ❣ Kiva, että paketti tavoitti sinut ajoissa ja oli mieleinen. Langat vaan pikimmiten puikoille, jos siltä tuntuu. Ei lanka maailmasta lopu!
    Mukavaa Ystävänpäiväviikonlopunjatkoa sinulle ja koirapojalle! 💞

    VastaaPoista
  11. Tosi kauniit sukat, osaispa itsekkin tehdä.
    Kortit on kivempi saada kuin tekstiviestit, itse tein kortit.
    kiitos pitkästä kommentistasi!

    VastaaPoista
  12. Upea pirtsakka punainen väri hiuksissa. Kampaajalla käynti on piristävä ja antaa helpon keinon uudistua. Itse jahkailen pitkien hiuksien pätkäisemistä.

    Komeat sukat, onnellinen hän, ken ne joskus lahjaksi saa!

    VastaaPoista
  13. Kiitos kommenteista. Kyllä punainen tukka elämää piristää, eikä lanka todellakaan lopu maailmasta - ei edes minun laatikoista ihan heti.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.