keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Uutta oppimassa

 

Kahvinkeitin sanoi sopimuksensa irti. Vähän sitä nuhtelin, kun vasta reilut kolmekymmentä vuotta oli minulle aamukahvit pulputtanut. Mutta eihän siinä auttanut, kuin hankkia uusi. Sujuvasti netistä tilasin ja eilen kävin taas ostoshelvetissä. Oli posti valinnut vaihteeksi sen. En meinannut saada pakettiani, kun henkkarit meni tammikuussa vanhaksi. Pitäisi siis käydä valokuvassa ja tilata uudet. Ja ennen valokuvaa pitäisi käydä kampaajalla ja silleen. Pitää vältellä paketteja.

Etsin pienen keittimen, kun sen yhden mukillisen juon, eikä vieraitakaan ramppaa hillittömästi. Tuolla saa pari mukillista. Vanha keitti tuplasti sen. Nyt on ekat kahvit keitetty. Laihaa tuli, kun tuo asteikko on erilainen. Mutta enemmän opettelua vaatii kuumat pinnat. Vanhassa oli termoskannu, joten ulkopinnat eivät kuumuneet. Nyt tuo lasikannu on tulikuuma kuten myös keittolevy. Montakohan kertaa poltan näppini ennenkuin opin.

Leffojen katselu edistyy rauhallisesti. Tänään ehkä Amélie, joka on katsottu usein. Mutta sitä jaksaa.


Leffoja katsoessa on batmanneja syntynyt. Hitaasti neuleet edistyy, kun välillä jään vain seuraamaan leffaa ja unohdan neuloa. Kirjoneuleet vaatii kuitenkin vähän keskittymistä. Kunhan näistä pakollisista pääsen eroon, teen jotain peruspötköä.

Lunta on satanut ja

aurinko paistanut.


 
Ja onhan noita iltaruskojakin taas ollut. 
---
Nyt lienee aika mennä ulos, jotta ehdin aamujumppaamaan.

12 kommenttia:

  1. onpa linjakas kahvinkeitin!
    Hiplasin kaupassa halpaa pientä kahvinkeittorimpulaa, meillä on aika iso keitin, joka tuntuu vievän puolet työtasosta. Viime aikoina olen keitellyt vedet kattilassa ja kaatanut kahvisuppiloon siitä :)

    ...ja nuo Batman-neuloomukset, ne vasta makeita ovatkin :)

    VastaaPoista
  2. Niin ne hajoaa nämä vehkeet, arvaas muuten vaan huviksesi kestääkö tuo sen kolkyt vuotta? Tekevät nykyään huonompia, tahallaan, kapitalistipossut.
    Amelie huioouleffa Tautou on niin sopivan höpsö<3

    VastaaPoista
  3. On se kahvinkeitin sellanen, ettei sitä ihan helposti tavan kahvin litkijä viiti vaihtaa. Mulla on ollut nyt vähän yli 2 vuotta, ja huomaan että jotain häikkää alkaa siinä käynnistysnappulassa ilmetä. Toivottavasti on vain kuvitelmaa.
    Noin se käy kuin Viiville helposti jos liikaa tuijottaa elokuvaa :D

    VastaaPoista
  4. Äiti oli ostanut pikkuisen kahvinkeittimen, koska (yllätys yllätys ei tykkää siitä, joka me ostettiin sinne) keittää kuulemma korkeintaan kummitytölleen kupillisen silloin tällöin ja itse juo murukahvia. Nyt tässä uudessa pitää olla erikoissuodatinpussit (=kalliita).
    Onnea uudelle keittimelle :) Amelie on ihana elokuva. T: Saukkis

    VastaaPoista
  5. Onnea ja kestoa uudelle kahvinkeittimelle!

    Multa ei onnistu kirjoneule ja telkkarin katselu yhtaikaa.

    VastaaPoista
  6. Päheät Bätmänit!
    Jo on keitin kun 30 vuoden kieppeillä luovuttaa (oikeesti ihan hieno ikä). Skål uudelle keittimelle.

    VastaaPoista
  7. Johan nyt merkillinen aika, kun sähkövehkeet hajoaa🤔 Meillä ensin dvd, sitten telkkari, sen jälkeen vedenkeitin ja nyt sinulla kahvinkeitin! Nuo meitin vempaimet ymmärrän; ne on olleet tuoreempaa sukupolvea, eihän ne mitään kestä. Mutta tuo sun kahvinkeitin! Kyllä olisi vielä ainakin yhden kymmenen vuotta pitänyt aamukahvit keitellä!

    Amelie (puh. ei anna oikeita merkkejä) on loistava elokuva, jonka Poika aikanaan katsoi ensin yksin ja sen jälkeen istutti meidät sohvalle katsomaan sitä.
    Hyvä ettei aluksi sitonut meitä sohvaan kiinni.

    VastaaPoista
  8. Tuli mieleeni Viivin neulomisesta sarjiksessa: kun minun joedesmennyt vaarini oli koulun käsitöissä ja tarkoitus oli neuloa lapanen. Vaarini sai opettajalta sukkapuikot ja lankakerän ja meni omaan pulpettiinsa neulomaan ranteen joustinta. Seuraavan kerran, kun vaarini tuli kysymään opettajalta "Mitäs nyt?", hän toi opettajalle useamman metrin pituisen joustinpötkön. Lanka oli loppunut! 😂

    VastaaPoista
  9. Kahvinkeitin on monen kodin perustyökalu. Sillä voi tehdä ruokaakin, asiasta on oikein kirjakin tehty, keittokirja kahvinkeittimelle. Meillä keitetään pannukahvit ja siihen on isompi pannu vieraiden varalle ja pikkuinen pannu ihan minun kahvinjuontiini. Onnekseni molemmat ovat terästä ja kestävät. Ostettiin joskus Äidilleni keitin ja valittiin sellainen paloturvallinen mikä katkaisee virtansa määräajan kuluttua. No, hän käyttää myös kylmän kahvin, kukkien lannoitukseen tms. samoin porot, kesällä, kasvukaudella. Sopii mm. raparberille ja rodolle eli happaman maan kasveille. Kahvi sopii myös kastikkeeseen, olen kuullut. Miksi ihmeessä kahvinkeittimesi innosti minut nähin aatoksiin? ONNEA uudelle kahvinkeittimelle ja hyviä kahvikupillisia! Ihania Batman- sukkia, se on taito mikä jyllää puikoillasi!

    VastaaPoista
  10. Hieno uusi kahvinkeitin!
    Ja tosi hieno sukat ja lapaset.

    VastaaPoista
  11. Hieno on keitin, mutta nuo Batman-neuleet vasta hienot ovat!

    VastaaPoista
  12. Alan tottua uuteen keittimeen, vaikka kahvi maistuu erilaiselle, ei huonommalle, mutta ei paremmallekaan, erilaiselle. Puuttuu varmaan vain se vuosikymmenien patina - tai olisko ihan vain lika... Epäilemättä ei kestä kolmeakymmentä vuotta. On siinä automaattinen virrankatkaisukin ja tippalukko, mutta eipä kumpikaan taida olla tarpeen, ainakaan toistaiseksi. En unohda, että kahvia haluan ja kun keitän vain sen mukillisen, ei ole tarvetta ottaa kannua pois kesken kaiken. Kuumaa kahvia tulee, mikä on erinomaista. Ja perussuodattimet kelpaa. Saukkiksen äiti siis tietää, mitä tahtoo :)
    Pöllöllä on siis taitavia neulojia useassa sukupolvessa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.