sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Toteutuneita loitsuja

Sain tässä pari päivää sitten täysilaidallisen viiltävää analyysia luonteeni oletetuista heikkouksista. Siellä mainittiin myös dementia. Kirous iskikin jo tänään. Keitin aamukahvia uudella keittimelläni. Istuin tässä koneen ääressä selin pulputtajaan naukkaillen aamuisia vesimukeja kera pillereiden. Kun muki tyhjeni, nousin, otin jääkaapista maidon, lorautin mukiin, laitoin mukin mikroon, käännyin ottamaan kahvikannun... Häh! Kirkasta vettä oli vain kannussa. Olin siis pessyt kahvinkeittimeni ihan huomaamatta. Suljin mikron, kaadoin kahvipannusta vedet pois, latasin uudet vedet, uuden suodattimen ja ne porot. Uusi pulputus, uusi maidonkiehautus ja nyt on mukissa kahvia. Hyvin toimiva paha silmä siis kiroajalla.
---
(Aamukahvini vaatii mukin pohjalle kiehunutta maitoa, sitten suht vahvaa kahvia ja vielä päälle kylmää maitoa. Toki hätätilassa juon kahvin kylmällä maidolla tai kermalla tai ihan mustankin. Mukavampaa kuitenkin on nauttia pitkän kaavan mukaan.)
---
Tänään ajattelin myös leipoa jotain herkkua kahvin seuraksi. Yleensä juon vain aamuisin kahvia ja iltapäivällä teetä ilman mitään kanssasyömistä, mutta eilen naapuri toi tilatut 60 kananmunaa, joten herkkujen teko onnistuisi erinomaisesti. Mukavaa, jos pakkasesta löytyy kaikenlaista omaan käyttöön ja vierasvaraksi. Eilen tarjosin kyläilevälle ystävälle naapurin leipomia korvapuusteja. Mukavampihan se olisi tarjoilla ihan itsetehtyjä --- jos ne onnistuu...


Yksi ystävänpäiväkortti tuli vielä. Meidän postinkantaja jakelee kortteja ja kirjeitä aika suuripiirteisesti. Minultakin on joku labratuloskin kadonnut korteista puhumattakaan. Minä käyn tiputtelemassa väärin jaetut oikeisiin luukkuihin tai laitan postin kuljetettavaksi uudestaan. Kaikki ei tietenkään viitsi näin toimia, joten postia jää hukkaan. Nyt kuitenkin joku naapuri kipitti tänne ylös ja tiputti korttini minulle. Kiitos tästä kaverikuvasta Possu. Tuli iloinen mieli.
---
Ja tämän kortin myötä:
Hyvää Ystävänpäivää ja laskiaissunnuntaita teille kaikille!
---
Mennään ulos, sanoi Koirapoika. Menkää tekin.

9 kommenttia:

  1. Hyvää Ystävänpäivää sinulle ja Koirapojalle♥

    VastaaPoista
  2. 😊

    Hyvää ystävänpäivää,Sinulle ja Koirapojalle 🌞

    VastaaPoista
  3. Kerrankos ne nyt unohtuu porot pannusta. =)
    Hyvää Ystävänpäivää sinulle.

    VastaaPoista
  4. Vai sellaista analyysia sait. No johan :(
    Analyysin antajalla lienee oman analyysin aika, siltä tuntuu.

    Aurinkoista sunnuntaita, kaikesta huolimatta!

    VastaaPoista
  5. Minun mieheni on kehittänyt muutamankin kerran kuivakavia, eli ilman vettä. Nykyisin Meillä ladataan kahvinkeitin jo illalla valmiiksi. Aamulla voi sitten vain napsauttaa keittimen päälle unenpöpperössä.

    VastaaPoista
  6. Minullakin oli töissäollessa tapana ladata kahvinkeitin jo illalla. Silloin oli kiireistä aikaa. Nyt aamut on rauhallisia.

    VastaaPoista
  7. Kari Suomalainen piirsi tuosta dementian etenemisestä pilakuvan joskus 80-luvulla, milloin kahvinkeittimestä unohtuu mitäkin. Se jaksaa minua hymyilyttää yhä vain. Me saimme laskiaiapullia naapurista, pitää viedä tilalle hernekeittoa...Ihania kortteja, ja kiitos ihanasta kortista T: saukkis

    VastaaPoista
  8. Ihme ja kumma, että olen välttynyt muiden antamalta luonneanalyysiltä. Piikittelyä kai joskus mutta asialinjalla pysytty. Elämäni miehetkin ovat tyytyneet myös luonteeni heikkouksiin.

    VastaaPoista
  9. Minäkin hämärästi muistan tuon pilapiirroksen.
    Ei ne analyysit niin vakavia ole. Joku vain purkaa omaa pahaaoloaan.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.