sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Ferrarin moottori pakettiauton rungossa


sanoi testaaja. Ja kehonkoostumusmittari ilmoitti metaboliseksi iäkseni viiskytneljä vuotta, mikä ei minusta ole kuuskytneljävuotiaalle ollenkaan huono tulos. Kävin siis kuntotestissä ja yllätyin, kun lähes kaikki tulokset olivat hyviä - tosin rimaa hipoen - mutta hyvällä alueella kuitenkin. Metabolista rasvaakaan ei ole liikaa. Ylipainoa on, mutta pahin rasvatilanne on jaloissa, mikä oli suuri yllätys, kun kuitenkin olen keskipyöreännäköinen. Kovin kuivakka tyyppi olen eli vesipitoisuus on ihan hyvän alarajalla kuten lihaksetkin. Rasva sitten siellä ylärajoilla. Kuntopyörätesti antoi keskinkertaisen tuloksen, kun otetaan paino ja ikä huomioon. Selän lihaskunto on loistava, jalat ja vatsa ihan ok, mutta sitten taas suuri yllätys, että käsien lihaskunto, etenkin vasemman, on heikko. Nyt on tilattu tiistaiksi kuntosaliohjelman teko, joten katsotaan, mitä kuntotesti sanoo vuoden loppupuolella.


Kasvimaalla olen ahkeroinut, eikä tämä kuva ole sieltä vaan kotitalon nurmikolta. Nuo ylempänä olevat kukat ovat oven vierestä. Ahkerat naapurit hoitavat kesäisin kukkapenkkejä kaikkien iloksi. Minä vain iloitsen. Kasvimaalla riittää puuhastelua, mutta tänään nukuin niin pitkään, etten enää mene. En halua olla siellä silloin, kun kaikki muutkin ovat. Yksin on mukavampaa raataa. Olen muutamana aamuna jopa laittanut kellon soimaan, mutta nyt en viitsinyt, vaikka ensi viikolla taidan päästä vasta loppupuolella. Nyt olisi kyllä paras aika, kun itikat eivät kykene kiusaamaan pakkasessa. Mutta ei kasvimaa saa olla mikään taakka kuitenkaan.


Sain Rajaniemen sarjan loppuun. Viimeinen osa oli ehkä paras, mutta hidasta luettavaa silti, kun haluan ymmärtää lukemaani. Tässä joutui ihan ajattelemaan. Fantasiaa on yleensä helppo lukea, koska todellisuus ei siihen liity, mutta tämähän perustuu vahvalle fysiikan tietämykselle. Laitoin kohtaan 48. Kirja aiheesta, josta tiedät hyvin vähän. Minähän yritän tuota Helmet lukuhaastetta suorittaa, mutta ei kovin sujuvalta näytä. Pitäisi vuodessa lukea 50 kirjaa ja tämä oli vasta kymmenes lukemani ja kohta on puoli vuotta mennyt.


Hiukan kiriäkseni, otin välipalaksi pari kevyempää teosta. Possulta saamani Paperimiehet, joka olikin ihan mielenkiintoinen ja sujuvasti kirjoitettu ja entiseltä työkaveriltani kauan sitten saamani Nimettömät, joka on odottanut hyllyssäni sopivaa lukemisväliä. Helppoa ja nopeaa luettavaa. Paperimiehet sujahti kohtaan 17. Kirjan kannessa on sinistä ja valkoista ja Nimettömät kohtaan 8. Suomen historiasta kertova kirja. Tekisi mieleni seuraavaksi taas ottaa joku järkäle (joita kyllä hyllyssäni lukemattomina löytyy) käsittelyyn, mutta ehkä pitää samalla lukea, jotain kevyttä, jos aion viiteenkymmeneen yltää.

Toinen, mihin en yllä on huivihaaste. Tänään pitäisi olla valmista ja minulta puuttuu vielä ainakin kaksi ohjepätkää, eikä se viimeisinkään saamani ole loppuunsaatettu. On mahdollista, että huivista tulee ufo, sillä motivaationi huivin neulomiseen ei ole ollut koko aikana suuri, mutta tuo kisa vähän innosti. En kyllä tykkää jättää asioita keskenkään, joten aika näyttää. Neulerintamalla olen muutenkin viime aikoina lähinnä purkanut. Lankapaaston sentään kunnialla sain loppuun, enkä ole toistaiseksi uutta lankaa kaivannut. Aika helppoa, kun kaikki paikat ovat lankoja täynnä. Niin, ja leffoja olen katsonut 33.

6 kommenttia:

  1. Sinulle voi kyllä tulla hieman kiire, jos aiot saada kaikki puuttuvat haastekirjat luettua, ainakin jos meinaat järkäleitä lukea.
    Minulla se Kvanttivaras edelleen odottelee, että uskaltautuisin sen lukemaan :D

    VastaaPoista
  2. Mulla on jäänyt lukeminen harmillisen vähiin, äänikirjatkin. Huomenna on toisen silmänoperaatio ja loppu viikkoa menee lepäillessä, joskohan silloin tulisi kuunneltua äänikirjoja.

    Onnittelut Ferrarituloksesta! Mulle tulee mieleen yksi R-loru. Reiman (Repun) traktorissa on Ferrarin moottori 😉.

    VastaaPoista
  3. Harmi, ettei huivisi ehtinyt SNYn huivihaasteeseen. Kiva olisi nähdä huivi, kun oot sitä niin paljon manannut.
    Eikö lukuhaasteesta tule stressi? Mä en pystyisi nauttimaan kirjoista ja lukemisesta, kun takaraivossa jyskyttäisi lukuhaaste.

    VastaaPoista
  4. No, on sulta paremmin tuo lukeminen sujunut kuin minulta. Viime kesänä aloitin lukemaan Suomen kauneimmat missikirjaa ja nyt sain vasta sen loppuun =):

    VastaaPoista
  5. Sinulla näyttää olevan hyvä kunto.. minun kävisi kylläkin huonosti jos tuollaiseen testiin menisin. Nuorempana luin paljon.. mutta vanhemmiten kaikki kirjat ovat jääneet historiaan. Tietokone on tainnut vallata minut. Aurinkoista viikkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  6. Lukuhaasteesta ei tule stressiä. Haasteet sopii minulle. Ei haittaa vaikken onnistuisi. Haaste innoittaa edes kokeilemaan. On lukuhaasteen ansiota, että luen enemmän. Huivihaastekin toimi, mutta nyt loppuunsaaminen ei ole ollenkaan varmaa.
    Kunto oli ihan kiva yllätys, mutta petraamista löytyy.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.