perjantai 16. kesäkuuta 2017

Kun lapsi nukkuu, se on kuin panisi rahaa pankkiin


Kun mummo nukkuu, niin onpahan poissa pahanteosta.
Kymmenen tuntia nukuin, pari kertaa havahduin, käänsin kylkeä ja nukahdin uudestaan. Untakin näin, mutta unohdin. Päivä oli jo käynnissä, kun heräsin, joten jätin kasvimaan väliin ja tein vain peruslenkin Koirapojan kera. 

Nyt on kaunis, lämmin päivä. Tervapääskyt liitelevät melkein pilvettömällä taivaalla. Niiden katselusta tulen aina hyvälle tuulelle. Voisin mennä johonkin merenrantaan nauttimaan kesästä ja polttamaan naamani, mutta menenkin kuntosalille, kunhan herään. Sen verran kauan olen itseni kanssa elänyt, että tiedän, että jos kerran jätän jonkin suunnitellun välistä, jätän toistekin ja pian on hyvät päätökset taas haudattu. 

Eihän minun tietenkään mieli tee mennä puurtamaan. Pakotettava on itseni. Koskaan minulle ei ole päässyt syntymään riippuvuutta liikuntaan. Lehtien palstoilla ihmiset hehkuttavat, miten on pakko päästä lenkille, ilman sitä ei voi elää. Olen joskus liikkunut paljonkin, mutta koskaan ei ole ollut tilannetta, etteikö hyvä tekosyy jättää liikunta väliin, olisi houkuttanut enemmän. Aina olen pakottanut itseni liikkeelle. Jälkikäteen toki on hyvä olo ja tunnen itseni hyväksi ihmiseksi ja sankariksi.

Possu oli kiltisti laittanut ruokalistansa näkyviin ja kyseli minunkin eilisiä syömisiä. Eilinen ei mennyt ihan putkeen, joten kumma kyllä en millään muista, mitä kaikkea söin. Laitan nyt jatkossa kaikki suupalat ylös samantien, jottei muisti pääse tekemään tepposia. Täydennän listaa illalla.

Aamulla: 

  • 2 mukia vettä, muki maitokahvia, jokunen pilleri, hippunen merilevärouhetta oliiviöljylusikallisen kera (tämä toistuu joka aamu)
  • 10 pikkutomaattia
  • aamupuuro mikrossa: auringonkukan siemeniä, murskattuja pellavansiemeniä, kauralesettä, neljänviljanhiutaleita, maitoa (tämä on peruspuuroni)
  • puuron seuraksi lautaselle: raejuustoa, raparperihyytelöä (pakko syödä noita raparpereja, kun niitä kerran kasvattaa), karpalojauhetta, oliiviöljyä
Kuntosalilla:
  • vettä
  • pieni pullo proteiinijuomaa: soijamaitoa, rasvatonta piimää, proteiinijauhetta (olen sitä joskus kaappiin ostanut ja parasta ennen päivä on mennyt, mutta eihän sitä kallista ainetta voi hukkaan heittää)
Iltapäivällä:
  • vettä
  • uudelleenlämmitetty nakkikasvismunakas (jämät löytyi yllättäin jääkaapin uumenista)
  • marinoitua kesäkaalia (maku hyvä, haju paha, suosittelen silti)
  • rasvatonta maitoa
  • vihreää teetä, jotten ihan uuvahtais
  • jokunen taateli teen seuraksi (yleensä syön palan tummaa suklaata, mutta ei pidä asettaa Possua kiusaukseen)
Illalla ennen seitsemää:
  • pähkinöitä (aika paljon) 
  • raparperihyytelöä
  • rasvatonta vaniljajogua
  • vettä

Illalla seitsemän jälkeen:
  •  vettä

8 kommenttia:

  1. Sinä olet kyllä reipas ja syömisesi on kuin oppikirjasta.
    Minä heräsin kymmenen maissa. Olen syönyt jugurttia ja maitokahvia. Sitruunaveden kera nielin kasan lääkkeitä, vitamiineja ja hivenaineita.
    Mitä olen tehnyt? Neulonut sukanvartta, lukenut kirjan loppuun ja surffaillut netissä. Nyt suunnittelen hammaspesua. Kello on pian yksi.

    VastaaPoista
  2. Kuvittelen hämärästi pitäväni kilpirauhaseni kuosissa merilevällä. Sitä otetaan vain neljännes teelusikallinen,joten ei siitä ehdi kauan kärsiä.
    Osaan vain esittää. Sitruunavettä suositellaan.

    VastaaPoista
  3. Minä en myöskään ole saanut koskaan minkäänlaista mielihyvää liikunnasta, enkä ymmärrä, miten jotkut muka saavat. Ruokavaliosi kuulostaa tällaisen sokerihiiren korvissa hyvin askeettiselta.

    VastaaPoista
  4. Söin päivän aikana 2ruis- ja vaaleaa leipää kinkulla ja juustolla, 300gr keitettyä makaroonia, 3 pihviä(400gr) plus 5 kuppia maitokahvia sokerilla eli noihin sun eväisiin nähden aika paljon. Taitaa tuo paino olla aika pitkälle aineenvaihdunnallinen kysymys, minä en ole juur lihonut kuin kaljaa juodessa mikä taas ei ole ihme, sehän kyllä lihottaa.
    Ainoa missä on rasvaa tuossa sun listassa on kai nuo pähkinät, muuten näin suden näkökulmasta aivan PUPUruokaa;DD ..ja puput on ruokaa......aouuuuuu!!

    VastaaPoista
  5. Sokeri ei ole ongelmani. Ongelmani on yösyöppöys. Normaalisti alan ahtaa vasta tuossa seitsemän jälkeen lähinnä ruissipsejä ja juustoja. Tämähän on laihdutusruokavalio, kun seitsemän jälkeen on rajoitettu ruokavalio. Vaikka aineenvaihdunta hidastuu iän myötä, ei se ole syy ylipainooni. Kyllä se on ihan rehellisesti liika syönti.

    VastaaPoista
  6. Yösyöpöttelyä iltaseitsemältä? ;D

    VastaaPoista
  7. Yö on iltaseitsemän jälkeen!! Kun olen syömättä iltaseitsemästä aamuun, jää yösyöpöttely pois.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.