torstai 29. kesäkuuta 2017

Hiukka häsläystä


On pukannut puuhastelua ja puuhastelu poikii aina lisää. Äsken just pyyhkäisin kukkaruukun lattialle, kun piti äkkiä siirtää verho pois ikkunan edestä, kun aurinko ei enää paista suoraa telkkariruutuun. Piti sitten suorittaa ylimääräinen imurin siirtely. Jotta imuriin pääsee käsiksi, pitää siirtää sen päältä pois pari pussillista pakastelaatikoita, jotka ovat tyhjentyneet marjoista, mutta joita ei vielä ole uusilla täytetty. Sitten pitää siirtää jokunen tyhjä kukkaruukku sivuun, jotta saa sen imurin ujutetuksi ulos. Sitten vedetään töpseli seinään, jotta hurina alkaa. Ja pitää toki venyttää imevä pää pitkäksi ja raahata vastaanhangoitteleva, nurkkauksiin takertuva kone rikospaikalle.Kun kaiken tämän tekee, voikin samantien imuroida koko kämpän. Näin ne päivät sujuu. Koko ajan on ikäänkuin touhua, mutta mitään muutosta ei näy.


Olen ehtinyt pyörähtää kasvimaallakin


ja ihailla taimirunsautta. Kaksi pussillista papuja laitoin itämään, yksi iti. Päätin kokeilla vaihteeksi herneitä. Raportoin, jos jotain tapahtuu.


Olen toki mummoillut, talutellut ponia, lämmittänyt pinaattilettuja mikrossa, pyyhkinyt alapäitä ja silitellyt yläpäitä, katsonut rajattomasti piirrettyjä. Katsoin viime yönä myös Nälkäpelin. Se on sitten hyvä.


Tyttärellä oli synttärit. Ihan omin käsin tein hänelle lahjan


ja toisenkin.


Omiin synttäreihin on vielä kuukausi aikaa, mutta minullekin jo lahjoja pukkaa koko ajan.


Vävyehdokas - vai sanotaanko avovävy, kun susiparina elävät? - väitteli tänään. 

Ja kohta alkaa Nälkäpelin toinen osa. Viime yönä ehdin nukkua vajaan neljä tuntia. Leffa loppuisi yhden maissa ja kahdeksalta pitäisi taas olla reippaana mummona paikalla.
Luuletteko, että jaksan leffan katsoa?

Ja vielä sellainen huomio, että kannattaisi kirjoittaa yhden lauseen ytimekkäitä postauksia. Ne herätttävät kommentoijien ajatukset ja saavat sormet kiitämään näppäimillä. Tahtoo vain tätä tekstiä pursuta. Kokeilen petrata.

Ai, niin! kun on kotiutumiset välillä viivästyneet, olen yösyöntiäkin harrastanut ja väitöksen jälkeen otin valtavan palan täytekakkua ja lasin kuoharia, kun en ollut ehtinyt aiemmin syömään.

6 kommenttia:

  1. Ja kun on imuroinut, pitää avata kone ja blogisivu, ja sit pitää kirjoittaa....;DD Kiva postaus, diggaan sun tyyliä, lyyli!!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla :) Joskus noita sanoja törmäilee esiin ylenmäärin.

    VastaaPoista
  3. Eipä sinulla aika ainakaan käy pitkäksi, kun järjestät koko ajan itsellesi jotain tekemistä (tahallisesti tai tahattomasti).

    VastaaPoista
  4. Ei käy aika pitkäksi, enemmänkin saisin kulumaan.

    VastaaPoista
  5. Minä luen pitkät ja pätkät kirjoituksesi ja pyrin aina myös kommentoimaan, jos suinkin mahdollista. Jos postauksessa on vain yksi asia, on helppo kommentoida sitä. Kun on monta asiaa, tuntuu, että pitäisi kommentoida jokaista asiaa. Elikkäs aika paljon.

    VastaaPoista
  6. Sinä olet kiitettävän aktiivinen :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.