torstai 26. lokakuuta 2017

Meren julmuus...


...sai aikaan pahan pettymyksen. Herkkäuskoinen kun olen, kuvittelin herääväni valkoiseen aamuun, mutta heräsinkin hyvin märkään räntään.


Kyllähän tuolla on enemmän lunta kuin eilen aamulla, mutta sitä luvattiin kymmeniä senttejä. Ja joo-o, onhan tuota kymmeniä senttejä, jos pituussuunnassa mitataan. Susirajan tuolla puolen on kuulemma ihan enemmänkin talvea tavattu. Hyvä puoli tässä vesi-räntäsotkussa on, että kärpänen, joka jostakin oli eksynyt pörräämään sisälle, iso, sitkeä paksukainen, oli tullut niin epätoivoiseksi kierrellessän lamppuja ja katsellessaan ulos, että oli mennyt hukuttautumaan tiskialtaaseen. Minä toki otan osaa hänen murheeseensa, mutta olen salaa iloinen, että teki tuollaisen ratkaisun. Aika ärsyttävää, kun lueskelee sängyssä lampun valossa ja joku koko ajan pöristelee vieressä, tunkee silmille ja suuhun.


Jos ilmastonmuutos etenee vauhdilla, niin meillähän on tasaisemmat lämpötilat. Mutta kun minä tykkäisin pakkastalvista ja hellekesistä. Myrskyistä kyllä tykkään ja nehän lisääntyvät, ovat jo lisääntyneet. Mutta ehkä niidenkin hohto hiipuu, jos kasvavat kovin mittaviksi.


Kaunistahan märkä asvaltti on, eikä ole pelkoa liukastumisesta, mutta...


 Valittaminenhan auttaa aina. Kun tässä aikani istuin niin vesisade muuttui rännäksi. Että kivat sille!


Nyt ehtii lunta kertyä maahankin. Tänään on päivällä edessä kävely pentukoiran luo. Silloin tulen kovasti iloitsemaan siitä, että räntä piiskaa suoraan päin näköä ja maassakin on märkää lunta - ja jos oikein hyvin käy, on liukastakin.

(Oliko tämä nyt kyllin onneton päivitys, jotta saisin jotain aikaseksi? Jos ihmiset keskimäärin eivät ole onnellisia, kun ei ole mitään suurta syytä olla onnellinen, niin ei se vain minulla toimi. Olen yrittänyt ajatella, että ei ole mitään syytä olla onnellinen ja heti tulee mieleen sata ja tuhat syytä. Mutta keksinhän minä kovasti yrittämällä myös syitä olla onneton. Nyt pitää vielä opetella se kultainen keskitie eli ei-niin-onneton-jos-nyt-ei-onnellinenkaan, tyytyväinen, mutta ei suinkaan onnellinen. Termistöt on niiiin vaikeita. - lisäsin vielä yhden iin, jottette luule sen olevan kirjoitusvirhe.)

Koirapoika kantaa minulle koko ajan pehmoleluja. Luulee, että minua on nyt jotenkin onnellistettava, kun kierin onnettomuudessa.

Pakko on myös vielä sanoa, että outo kalusto tämä minun keittiön, ihan tyylikäs ja kiva, mutta aavistuksen liian korkea tuoli ja matala pöytä. Ikävä istua näin pitempään.

Ja vielä yksi ps. Tilasin lehden kylkiäisten vuoksi. Kylkiäiset on minun houkutin aina. Kylkiäinen oli Prymin kolmikanttiset puikot. Näyttävät toooosi oudoilta. En ole kokeillut. Onko joku? Kevyet ainakin ovat.

9 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia.. meillä oli maa valkoinen kun heräsin. Parhaillaankin tihkuttelee lunta. Paljon valoisammalta näyttää maailma nyt. Mukavaa torstaita sinulle♥

    VastaaPoista
  2. Pyramidipuikot epygtiläisiä kuvioita varten?? ;D
    Koirapoika on ihanan välittävä ja empaattinen, jaettu pehmolelu se onnen tuopi.

    VastaaPoista
  3. Minäkin heräsin valkoiseen maisemaan. Lunta on maassa noin 10 senttiä ja lisää on taivaalta tullut pikkuhiljaa pitkin päivää. Aika kosteaahan toi lumi on, muttei nyt suorastaan räntää...kai. Jokatapauksessa Pornaisiin satoi tänään ensilumi!
    Saatko ne Prymin ergonomics- puikot vai mitkä? Ne valkoiset, jotka on keskeltä kolmionmalliset ja pisarakärki? Minulla on yhdet sellaiset sukkapuikot. En oikein osaa käyttää, kun puikot ovat taipuisat ja joustavat. Vaativat varmasti totuttelua. Minkä lehden jouduit tilaamaan?
    Toki en ole huolissani Repun suhteesta poikaansa. Kuulostaa vaan minun korvaani, että Repu on herkkänahkainen toisen sanomisille.
    Kyselit Pöllöltä pikkujouluista. Tarkoititko SNY- pikkareita vai onko teillä jotkut omat pikkujoulut?

    VastaaPoista
  4. Lumi tulee, kun jaksaa odottaa, eikä ole tällainen hätähousu.
    Just sellaiset pyramidipuikot pisarakärjellä. Suuri Käsityö -tarjous se oli. Nyt kun kylkiäinen on tullut, voin laittaa peruutuksen menemään, jottei unohdu. Nämä jatkuvat tilaukset vaativat tarkkuutta. Lisäksi tästä tarjouksiin tarttumisesta seuraa puhelinahdistelua "Teille on tullut meidän ... nyt olisi tarjous..." Minä varmuuden vuoksi tilaan vainnetistä, jos tilaan. Yleensä ei edes mihinkään tarpeeseen tai haluun vaan pitkästymiseen.
    Pöllö niistä pikkujouluista puhui. Ajattelin ilman muuta, että sny-sellaisista eli ei ole mitään yksityisvirityksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. SNY- pikkarit on lauantaina 16. 12 klo 16 samassa paikassa, kuin viime vuonnakin, eli Järvenpään Kulmakonditoriassa.

      Poista
  5. Laitanpa kalenteriin. Siitä tuleekin tapahtumarikas viikonloppu.

    VastaaPoista
  6. Hih...Piti palata ajassa taaksepäin = lukea edellisiä kommentteja, että mitä ihmettä olenkaan taas hörhöillyt :D
    Mutta juu, juuri niitä SNY-pikkareita tarkoitin. Hienosti onnistuin ajatuksissani delegoimaan ne Susannalle ja Annelle - kiitos heille.
    Muut päässevät mukaan ajatuksissa.

    VastaaPoista
  7. Kerran olen lankakaupassa muutaman silmukan noilla puikoilla neulonut ja kovasti notkuivat ksäissäni, en tykästynyt. Meille tuli keskiviikko-torstaiyönä lumipeite ja kaikki oli niin kaunista! Tänään kaikki suli loskaksi, ei tarvitse liukastella. Otin talvikengät käyttöön juurikin liukastumisvaaran vuoksi. Kyllä Koirapoika on hellyttävä!

    VastaaPoista
  8. Ei siis onnistuneet puikot. Pitää kait niitä joskus kokeilla, mutta ei nyt. Tykkään tehdä kahta sukissa molempia rinnakkain, eikä siitä mitään tule, jos toiset puikot on erilaiset.
    Olishan tuo kiva saada enemmänkin väkeä pikkujouluilemaan, mutta taitaa matkasta tulla este.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.