lauantai 25. elokuuta 2018

Hirvonen

on päässyt kirjan kanteen:


Hirvonen
Monstrulum
Pienimpiä hirviöitämme. Hirvittää vähäsen. Irvisti puistossa hämmentävästi. Kiusa se on pienikin kiusa.

Antikka.net löysi minulle taas yhden lempparin. Kyllä oma kirja on aina oma kirja.

Laskeskelin viikon aikana juomaani punaviinimäärää ja totesin, että voisin ehkä pari päivää pitää taukoa. Onneksi jääkaapissa on kesäkurpitsojen lisäksi rasvaisia lihapiirakoita, jottei ihan kunnon ihmiseksi tartte heittäytyä. 

Mutta teillä muilla on LOPPUKIRIN AIKA! Kesä lähestyy loppuaan. Noin viikon päästä alan kysellä kesäkilojenne perään. Valmistautukaa korttivyöryyn! Tarkoitushan oli, että ne kun ei saavuta tavoitettaan lähettää kortin niille kun saavuttaa. Minulla on pino odottamassa, koska loppukirini jää liian lyhyeksi.

Suoritin vihdoin myös arvonnan sunnuntaikuvien palkinnosta. Nenä nappasi Susannan, joten Susannalle tulee pieni palkinnontapainen, kunhan postiin asti ennätän.

Noin viikon päästä kuukausi vaihtuu. En nyt sano sitä ässällä alkavaa vuodenaikaa, jottei kenellekään tule paha mieli, mutta kuun vaihtuminen vaikuttaa tavoitteisiin. Toistaiseksi meille on luvassa kolme päämäärää:

1. Kesäkilokampanjan ryhtiliike jouluun asti. Joulun ja uuden vuoden välissähän tunnetusti saa mässätä ja kerätä massaa, joten ryhtiliike kestää lauantaista 1.9. lauantaihin 22.12. jolloin on talvipäivänseisaus. Vaikka muistelen, että idea ryhtiliikkeestä tuli Possulta (kait minun on pakko muistaa väärin - ei kait Possu nyt kuitenkaan?), ajattelin pitää langat omissa käsissäni ja säännöt samoina kuin kesäkilokampanjassa eli
  • jokainen määrittää tavoitteensa ihan itse
  • jokainen, joka ei tavoitetta saavuta, lähettää kortin niille, kun saavuttaa
  • ja joulun kunniaksi minä lähetän ylimääräisen palkinnon jokaiselle tavoitteeseen päässeelle

2. Pöllön (tämän kyllä muistan oikeasti) idea ensi kuun siivousprojektista, jonka mukaan ensimmäisenä päivänä poistetaan yksi joutotavara, toisena kaksi, kolmantena kolme ja niin edelleen kunnes viimeisenä päivänä lähtee kolmekymmentä juttua muille markkinoille. Näin elämään tulee tilaa 465 asian verran.

3. Koska minunkin pitää keksiä jotain, haastan kaikki tekemään ja raportoimaan kymmenen luontoretkeä ensi kuun ensimmäisen päivän ja talvipäivänseisauksen välisenä aikana. Enemmänkin saa tehdä.

Jos on lisää hyviä ehdotuksia niitä otetaan vastaan. Minä menen nyt lämmittämään lihapiirakoita (huom! monikko!) ja harkitsemaan, miten tuhlaisin tämän päivän.

ps. Kaksi lihapiirakkaa ylettömällä sinappimäärällä ei ole hyvä aamupala.

13 kommenttia:

  1. Eikö vielä saa raportoida? Possu oli nimittäin viime yön metsässä yötä.

    VastaaPoista
  2. Enpä ole minäkään viimeisenä päivänä paikalla. Mutta jos on tarvis, saa jo raportoida.

    VastaaPoista
  3. Onneksi Pöllöllä on huono muisti, se ei kyllä yhtään muista tuommoista asiaa.... Mutta toisaalta, tavaraa riittää :D

    Ja Pöllön kesäkilokilokampanja.... noh. Raportoin sitten kun on sen aika, sitten kun se kesä on ohi.

    VastaaPoista
  4. Niin ja Pöllön seikkailut tältä päivältä on luettavissa ihan sieltä Pöllön omasta blogista... Nää pakkaa nyt tavaransa ja lähtee kaupungista, ennen kuin soihdut - eikun Valot sammuu.

    VastaaPoista
  5. Possu tarkoitti luontoraporttia. Just nyt on erityisen huono painorapottointipäivä 😂

    VastaaPoista
  6. Enää viikko aikaa, kun minäkin alan toivotella jotain muuta, kuin KESÄNJATKOA! Viimeisellä kesäviikolla otetaan kaikki irti ja nautitaan kesästä! Uuteen kesään on tasan yhdeksän kuukautta aikaa. Milloin Possun kesä loppuu?
    Ihanaa! Mä olen onnettaren suosikki. Kiva odottaa mukavaa postia, kun nyt mulle ei tule SNY- postiakaan. Osallistun kyllä Ravelryssa syysvaihtoon. Siinä vaihdetaan vain yhdet paketit. Kaikki mukaan, jotka olette Ravelryssa!

    VastaaPoista
  7. Painoasia oli loman jälkeen tavoitteessaan, nyt en ole punninnut... Tarkistan ensi viikolla. Tavaraa en ala vähentää: Aika tavaran kaupitsee! Neulehaasteeseen kodittomille osallistun, pipo on siis jo valmiina. Kevennystä loppuvuoteen, sopii minulle! Luontoonkin yritän poiketa. Hyviä haasteita täällä!

    VastaaPoista
  8. Possun kesä loppuu joskus lokakuun alun-puolivälin paikkeilla, kun uintikausi päättyy. Mutta nyt eletään Repun kesää, joka lienee ajallisesti lyhyempi, mutta TUNTUU pitemmälle ja on raskasta aikaa. Possun kesässä ei oo tollasia kauheita tappohelteitä, niinku tässä Repun kesässä on ollut. (syyttävä katse Repuun päin)

    VastaaPoista
  9. Kirja näyttää mielenkiintoiselta.
    Suunnitelmallisuus siivoamisessa ei oikein ole minun juttuni. Jos siivoaa tuolla sinun syyskuun tavallasi, niin sitä pitäisi suunnitella etukäteen, että mitä heittää pois minäkin päivänä. Ei, ei ei... Helpompi siivota se 465 tavaraa pois yhtenä päivänä. Ja mitä jos esimerkiksi viimeisenä päivänä siivoat sukkalaatikkoa, ja sieltä löytyy 31 poisheitettävää sukkaa. Onko se yksi silti säästettävä? Säännöt eivät taida olla minua varten myöskään.

    VastaaPoista
  10. Possu: Hitaalla kun käyn, niin vasta kommentoinnin jälkeen tajusin, mitä halusit raportoida. Ja jos et kesästäni tykännyt, niin odotapas minun syyskautta :O
    Pöllö: Vastuuta voi yrittää vältellä, mutta käypäs vilkaisemassa tuolta sunnuntai 12. elokuuta 2018 Uneton, iloton, saamaton kommenteista, mitä ehdotit.
    Susanna: Vuodenajat on mukavia. Joskus ne on lyhyempiä, joskus pitempiä. Minun vuodenajat taitaa vaihtua tuoksun ja ihotuntuman perusteella. Joskus aamuisin on syys, päivällä kesä :)
    Emäntä: Minun aikani ei enää riitä tavaran kaupitsemiseen. Olen tässä sivusta seurannut ja välillä osallistunutkin kuolinpesien perkaamiseen ja tunnistanut itsessäni toivottoman hamsteriluonteen. Olen saanut juuri tuollaisen "aika tavaran kaupitsee" kasvatuksen, mutta näissä asuinoloissa se ei toimi. Mutta toki kierrätän kaiken.
    Saga: Kirja on hieno. Ostin sen aikanaan tyttärelleni lahjaksi ja hän vei sen tietenkin mennessään. Nyt rupesin kaipaamaan sitä takaisin. Eikä toki tartte minun haasteita ottaa, jos ei sovi. Ja jos ottaa, pitää suhtautua huumorilla ja joustavasti. 31 sukkaa muotoutuu näppärästi kolmeksikymmeneksi, kun laskee yhden parin mukaan. Mielikuvitusta vain mukaan niin ei tarvita suunnitelmallisuutta. En tedä, miten minun käy, mutta ajattelin onnistua ilman etukäteissuunnittelua. Ja jos ei onnistu, ei sen niin väliä.

    VastaaPoista
  11. Täytyykin lähteä kauppaan hakemaan patterit vaakaan, jos uskallan...

    VastaaPoista
  12. Hyvänen aika sentään, mitä mä olenkaan mennyt näppäimistöltäni päästämään! Joku tilapäinen mielenhäiriö varmaan... Ei vaan, mä olen kyllä edelleen valmis siihen.
    Mutta voikohan niitä "sääntöjä" yhtään rukata? Tuli vaan tossa mieleen, kun yhdeltä kaverilta yhdelle pöllölle kodin annoin....

    Mutta palaan siihen asiaan omassa blogissa ensi viikolla.

    VastaaPoista
  13. Patterit kuntoon ja säännöt uusiksi. Mikään ei ole kiveenhakattua.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.