torstai 23. elokuuta 2018

Taidetta


Ilmat viilenee


tuuli yltyy.

Minä voisin piristyä - ja olen piristynytkin, mutta viime yönä uni kaikkosi johonkin. Päikkäritkään ei nyt onnistu, kun on pitkä mummoilupäivä. Eilen päikkäröin ja voi olla, että se sotki yön. Kävin eilen ulkoiluttamassa sauvoja puolisen tuntia ja näännyin täysin. Pitää ruveta ulkoiluttamaan niitä useammin vaikka onkin hassua käydä kävelemässä ilman koiraa.


Yksi ystävä vei minut taidekierrokselle. Käytiin Kiasmassa ja Taidehallissa. Molemmissa on nykytaidetta. Taidehallissa ei saanut kuvata. Siellä oli etenkin yksi maisemakuva kovasti mieleeni. Tykkäsin myös videosta, jossa Hockney kertoi Grand Canyon työstään.


Kiasmassa sai kuvata ja siellä oli paljon mielenkiintoista, mutta hirveästi ärsyttäviä ääniä, kimeää piipitystä, joka ei minusta liittynyt mihinkään, mutta oli varmaan oleellinen osa teoksia.


Tässä on isä, äiti ja poika. Huomatkaa miten paljon äiti kantaa mukanaan.


Aloitin myös kokkauksen. Emännältä saadun vihkosen ohjeella kesäkurpitsapaistosta.

6 kommenttia:

  1. Minä haaveilin kesäretkestä Kiasmaan lasten kanssa. Haaveeksi jäi, kun lapsia ei kiinnostanut. Olen käynyt Kiasmassa viimeksi, kun nyt 13- vuotias poikani istui vielä rattaissa. Ehkä minun pitää suunnata Kiasmaan aikuisseurassa. Ja sinun vinkistäsi otan korvatulpat mukaan.

    VastaaPoista
  2. Ei ole tullut käytyä Kiasmassa vuosikausiin, mutta jos joskus... Munkin pitäisi varmaan ruveta ulkoiluttamaan sauvoja, jotka ovat ulkoilleet viimeisen kymmenen vuoden aikana varmaan ihan kolme kertaa. Luulisin, että nilkkakin tykkäisi sauvojen tuesta. Pitääpä laittaa mies kaivamaan ne jostain. :)

    VastaaPoista
  3. Herkullista paistosta! Meillä Isäntä ulkoilutti viimeksi sauvojani, minä kävelen ilman mutta ehkäpä syksyllä liukkauden aikaan otan ne mukaani. Jotenkin en viitsi ottaa niitä töihin mukaan. Tiistaina metsässä minut yllätti kultainen noutaja joka ryntäsi onnellisena rinnettä ylös ja tuli luokseni häntää heiluttaen, ylpeänä että löysi minut. Siinä se hyppeli minua vasten ja koin olevani arvokas löytö. Vieläkin ilahduttaa tämä tilanne. Taide on hieno juttu, mutta äänitehosteet ovat vaativa juttu, harvoin toimiva.

    VastaaPoista
  4. Susanna: Sovitaanko tapaaminen Kiasmaan. Siellä on kuppilakin. Ei ne kaikki teokset ääntele, eikä kaikkia ne äänet ärsytä.
    Gnu: Sauvat kyllä luo ihan uuden jutun tuohon ulkoiluun.
    Emäntä: Resepti on hyvä ja toimiva.

    VastaaPoista
  5. Koirapoika on kotona, mutta sauvakävely sen kanssa ei ole kivaa, joten se saa omat lenkit erikseen.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.