sunnuntai 26. elokuuta 2018

Nestehukka

Lupus Liquidus
Nestehukka on sisävesisusi. Se ei varsinaisesti kykene elämään vedessä, jos kohta viihtyykin siellä erinomaisesti. Viehtymyksestään pinnanalisiin nestehukka saa maksaa alituisella hapenpuutteella ja sukeltajantaudilla. Aurinkoisina talvipäivinä moni pilkkimies tai luistelija on havahtunut tukahtuneeseen, kalseaan ulinaa jalkojensa alla ja kohdannut kärsivän, jään taittaman katseen. Nestehukkahan se siellä.


Eilen oli Suomen luonnon päivä ja sen kunniaksi käytiin Koirapojan kanssa luuhaamassa pelloilla ja metsissä muutama tunti. Oli mukava katsella ja kuunnella lintuja. Pääskyt esittivät loistavia lentonäytöksiä, kottaraisparvet erkanivat ja yhtyivät sisäisen koreografian ohjaamina, tiklit sirkuttivat ohdakkeiden joukossa kuin eksoottiset kukat ja kaiken yllä hanhet kerääntyivät valtaviksi auroiksi harjoittelemaan matkaa. Näin myös muutaman kymmenen keltavästäräkkejä, joita olen kesän jahdannut näkemättä yhtään.


Ilma oli hipiälleni sopiva, pilvinen. Lämmintä oli kuitenkin


ja kaunista kaikin puolin.


Illalla oli kaunis auringonlasku ja mikä parasta: venetsialaisten ilotulitukset eivät kuuluneet meille.



Tulevaisuus voi muuttaa maisemaani. Hyppyrimäki on saanut kuolemantuomion, seudun viimeinen hyppyrimäki. "Miks meillä kaikki kaunis tahtoo kuolla ja suuri surkastua alhaiseen"

3 kommenttia:

  1. Kauniita auringonlaskuja ja maisemia!

    ”Stadissa kaikki kukkii nopeasti.
    Maa, ruoho, ohra, hyppyrimäetkin.
    Tuon usein tuntenut oon raskahasti”

    VastaaPoista
  2. Ihania auringonlaskuja!
    Hämärä luonto näkyy löytyvän meidän kirjastosta. Pitänee lainata, kun seuraavan kerran sinne menen.

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Ilmansaasteet antavat meille värikkäitä elämyksiä ennen kuin tuhoavat meidät lopullisesti. *olen maanantaifiiliksissä*

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.