perjantai 31. elokuuta 2018

Syyskuu


varis lentää pellon yli eikä itke yhtään

Syyskuu on vasta huomenna, mutta silloin, jos hyvin käy, en ole netin kantaman päässä, joten aattona alustan alut aloituksiin. Pöllö niitä jo on kysellytkin.
Ensiksi nuo kesäkilot. Ilmoittakaa, miten meni, jos haluatte. Kortteja sitten alkaa sataa, koska minulla jäi hiukkasen uupumaan. Ja samantien voi ilmoittautua Possun ehdottamaan syyskisaan, joka siis kestää talvipäivänseisaukseen.

Niitä haasteita ja seliseliä:

1. Kesäkilokampanjan ryhtiliike jouluun asti. Joulun ja uuden vuoden välissähän tunnetusti saa mässätä ja kerätä massaa, joten ryhtiliike kestää lauantaista 1.9. lauantaihin 22.12. jolloin on talvipäivänseisaus. Vaikka muistelen, että idea ryhtiliikkeestä tuli Possulta, ajattelin pitää langat omissa käsissäni ja säännöt samoina kuin kesäkilokampanjassa eli
  • jokainen määrittää tavoitteensa ihan itse
  • jokainen, joka ei tavoitetta saavuta, lähettää kortin niille, kun saavuttaa
  • ja joulun kunniaksi minä lähetän ylimääräisen palkinnon jokaiselle tavoitteeseen päässeelle
    • seliseli: Lähtöpainona on kesäkilokampanjan loppupaino (joo, Possu, tiedän, että tämä on häijyä, mutta näin nyt päätin) eli minulla tuo 81,5. Muokkasin lopputavoitetta eli pyrin vain 75 kiloon, joten pudotusta tulisi 6½ kiloa. 
2. Pöllön  idea ensi kuun siivousprojektista, jonka mukaan ensimmäisenä päivänä poistetaan yksi joutotavara, toisena kaksi, kolmantena kolme ja niin edelleen kunnes viimeisenä päivänä lähtee kolmekymmentä juttua muille markkinoille. Näin elämään tulee tilaa 465 asian verran.
  • jokainen tietenkin laskee tavaraksi, mitä laskee, eikä muut siihen sotkeudu
  • poistetut voi valokuvata ja joku voi anoa poistotavaraa itselleen, jos tuntee sitä kaipaavansa
  • roskat roskiin kierrätys muistaen
  • kirpputorille, kierrätykseen yms. meneviä asioita voi kerätä nurkkiin kasoiksi, mutta ne on vietävä todistettavasti aikanaan pois
    • seliseli: Minä en pääsääntöisesti valokuvaa, koska  aion poistaa lähinnä roskaa. Jos löytyy käyttökelpoista, laitan kuvan. Jos joku haluaa poistamaani, se on minun poistamaa, enkä aio lisätä poistoja sen osalta. Sama juttu kun vien kirjoja kirjaston kierrätyshyllyyn. Poissa silmistä, poissa mielestä.
3. Koska minunkin pitää keksiä jotain, haastan kaikki tekemään ja raportoimaan kymmenen luontoretkeä ensi kuun ensimmäisen päivän ja talvipäivänseisauksen välisenä aikana. Enemmänkin saa tehdä.
  • retken saa tietenkin määritellä itse, mutta ulkona pitäisi käydä, luontoretkeksi ei kelpaa ruukkukasvien ihailu olohuoneessa, mutta hyvin käy parkkipaikalle mennessä huomattu varpunen tai kauppareissulla nähty puun taimi asvaltin raossa - tosin auton ikkunasta bongattuna ei kelpaa - 
  • raportoinniksi riittää sanallinen maininta, mutta aina kuva kiva yllätys
Olisko tässä kylliksi puuhaa syksyn pitkiksi pimeiksi?


4. Minä laitan vielä yhden tavoitteen itselleni, mutta saa siihen muutkin osallistua, jos on tarvis.
  • joka viikko jotain pientä ilahduttavaa, uutta, erilaista, yllättävää - tai vanhaa, tuttua, mutta nauttien
    • seliseli: herään aamuisin väsyneenä, päänsärkyisenä, olen päivät uupunut, saamaton, pelkkä jalkojen liikuttelu kävellessä tuntuu ylivoimaiselta - oletan kaipaavani piristystä -

6 kommenttia:

  1. Siinä on haaste poikineen! ;) Possu kävi varmuudeksi vaakalla, vaikka ilmoittikin jo painon, että jos se oiskin vielä noussu, että sais muhkeemmaan lähtöpainon :D Ei, alkuviikon lukemassa se oli.
    Ja luontoonkin Possu otti jo 2 varaslähtöä ; sen viime viikonlopun yöpymisen sekä toissapäivänä kävi ihan uudessa kansallispuistossa.
    Myös Pöllön haaste on aloitettu, sillä Possu heitti vanhat lenkkarit pois, koska toinen niistä vuoti. Ihan joka päivä ei varmaan kyllä poisheitettävää löydy.

    VastaaPoista
  2. Totta, haaste poikineen :)

    1.Repun Ryhtiliikkeeseen Pöllö liittyy huomenaamulla, kun näkee onko omassa ryhtiliikkeessä tapahtunut muuta kuin nousua.
    Mulla on oma kirjanpitoni ryhtiliikkeen suhteen, mutta pitikö se tavoite ilmoittaa Repulle?

    2. Siivousprojekti alkoi tänään uusien tavaroiden hankkimisella, ettei vaan vahingossakaan tavara tässä huushollissa vähene ;)
    Alkuperäisiä sääntöjä voi minun puolestani soveltaa tarvittaessa - ei oteta tästä hommasta stressiä, sitä on kaikilla tarpeeksi muutenkin.
    Mutta jos nyt ei ihan joka kassakuittia ja sen sellaista kuitenkaan tavaraksi laskettaisi? :D
    (Sanoo hän, jonka pitäisi käydä läpi myös kaikki mapit ja sen sellaiset, tarpeettomia takuukuittejakin kertynee aikamoinen pino)

    3. 10 luontoretkeä talvipäivänseisaukseen mennessä. Pöllö kysyy vähän tarkennusta, ettei tule huijanneeksi hirveästi.
    Nyt kun ilmat on viilenneet ja pystyy ulkoilemaan, voiko ihan vaan metsäpoluilla lenkkeilyn laskea luontoretkeksi? Me kun avustajan kanssa samalla katselemme näkyykö keijuja, menninkäisiä ja peikkoja?
    Olihan tuossa ohjeessa kyllä aika hyvät ohjeet, mutta jos me lenkkeillään 2-3 kertaa viikossa (se on meidän suunnitelma, niin...

    4. Tämäkin haaste on oikein hyvä haaste ja sitä kaipaa Pöllökin. Mitenkäs, kun Pöllöhän höpöttelee ja naksuttelee nokkaansa lähes kaikesta mitä on tehnyt, niin mitenkäs tähän haasteeseen osallistumisesta raportoidaan? Vai höpöttelen omiani edelleenkin?


    VastaaPoista
  3. Kerrassaan hienoja haasteita ja tuo viimeinen riittää perusteluksi kaikelle muulle: Virkistystä ja iloa kehiin! Lupaan pitää kevennyksen tavoitteena, metsäretkeillä vaatimattomasti, yöksi en voi ulos jäädä kuten rohkea Possu Munkki tekee, tavaraa vähennän luonnollista tietä eli kierrättäen ja roskaa hävittäen. Näillähän se syksy käynnistyy hyvien tavoitteiden myötä!Kiitos Repu!

    VastaaPoista
  4. Toi vika Repun haaste kolahti. Siihen pyrin! Kuten noihin muihinkin toki, mutta lopputuloksista en lupaa mitään. Katsotaan! Tänään siivosin keittiönpöydän paperipinoni. Aika monta paperia meni jätepaperinkeräykseen.

    VastaaPoista
  5. Taidanpa jättäää kaikki haasteesi väliin: painon pudotukselle ei ole tarvetta, siivousjuttu on mielestäni liian byrokraattinen, teen 1-2 luontoretkeä päivässä jo muutenkin, ja olen lähes joka päivä onnellinen ja iloinen. (Ja kaikenlaiset haasteet ja tavoitteet vähentävät onnellisuuttani, pakko ei sovi minulle. Kapinoin aina kaikenlaista pakkoa vastaan :D )

    VastaaPoista
  6. Possu on ryhdikäs.
    Pöllö: Luontoretken saa ihan itse määritellä, eikä minulle tarvitse mitään tavoitteita ilmoitella, ellei halua. Omien höpöttely riittää.
    Emäntä kiteyttää jutun hyvin.
    Susanna: ei stressiä
    Saga lienee onnellinen, kun kaikki on hyvin. Älä anna häiritä, jos minä yritän elinolojani parantaa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.