perjantai 3. elokuuta 2018

Sekunnin ilo



Just sen verran satoi, että ehdin ilahtua, muutaman sekunnin. Ei viilentynyt ilma, ei kastunut maa. Tuossa lenkillä käydessä otti sydämestä, kun katselin, miten linnut läähättivät nokka auki. Muutenkin tuntuu, jos ei nyt sydämessä, niin sisällä, tämä jatkuva nihkeä, kostea kuumuus. Lämpöuupumus painaa päälle. Kädetkin on pökkelömäiset ja pää. Yhtään en osaa nauttia enää edes illoista. Yritän vain sinnitellä päivästä toiseen uskoen, että vielä se tästä.


Possu on muistanut minua. Tuli kortti ja


kirje samana päivänä. Kirjeessä oli synttärilahjoja. Kaksi korttia, joista toinen tyhjä postimerkillä varustettu. Se on tarkoitettu lähetettäväksi jollekin mukavalle ihmisella. Oli pari tarraa, muistilappuja, heijastin tulevia pimeitä varten ja kolme silmää vahtimaan painonpudotusta. Kiitos paljon Possu. Ihania juttuja - ja niin kaunis kuori sydämellisine leppäkerttuineen.

Possu on huomannut, että kesätavoitteeni ei ole ihan aikataulussa. Nyt en siitä jaksa välittää. Koskaan ei ole kuumuus näin rasittanut. Ei edes silloin, kun "kuuman kostean minä tunsin Mombasan", vaikka siellä taisi olla enemmän asteita. Pitänee jatkaa kesätavoitetta syystavoitteella.

Mutta ajattelin jo kesällä valloittaa uuden alueen. Rupean neulomaan kintaita. Neulokaa tekin.

7 kommenttia:

  1. Pöllön kesäkilot... ei voi sanoa olleen erityisesti edes iloja, paitsi silloin alkukesästä.
    Olen siis pudonnut kelkasta jo aikaa sitten.
    Vettä meillä satoi, mutta se melkein tuntui pahentavan tilannetta: kuumaa ja kosteata. Odotan niin syksyä.

    Koita Repu jaksaa, näiden kelien on pakko loppua kohta, ei nää voi kestää enää kauaa.

    Ihanan kirjeen olet saanut Possulta :)

    VastaaPoista
  2. Kirje tuli siis nopeasti ja kortti hitaasti, sillä samana päivänä en niitä lähettänyt ;D

    VastaaPoista
  3. Onnittelut! Todella kivaa postia olet saanut. Tartun haasteeseen, koska saan vietyä täällä keräyspisteeseen. Suosittelen nyt ilmoittatumista SNY-kierrokselle. Paino laskee ihan omaa tahtiaan, kun sopivaksi katsoo... Olimme tänään melkoisessa vesisateessa kotimatkalla. Kyllä ilmat pian viilenee!

    VastaaPoista
  4. Eiköhän lämpotilat nyt ala laskea. Tänä aamuna oli "vain" 18 astetta mittarissa, useamman viikon on ollut yli 20 joka aamu.
    Nyt en ala kannustamaan painonpudotukseen, sillä se on helteellä vaikeaa. Minunkin tulee välteltyä ruoanlaittoa, ja syödään vain leipää ja jäätelöä yms. ja se näkyy minun vyötärölläni (jostain syystä lapsiin ei näytä vaikuttavan). Syksyllä minäkin tarvitsen varmaan jo painonpudotusta :D

    VastaaPoista
  5. Kyllä meillä oli vielä 21 aamulla. (ja 25 sisällä)

    VastaaPoista
  6. Ihanaa ilahdutuspostia olet saanut.
    Minä menen maanantaina ravintoterapeutille. Toivon saavani kunnon startin terveelliseen syömiseen ja sen myötä myös painonpudotukseen.

    VastaaPoista
  7. Tuli uudestaan lämmintä ;) ja minä palasin helteen kera.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.