lauantai 1. joulukuuta 2018

Luukku 1


Oli lauantai joulukuun ensimmäinen päivä ja Jääluu oli kaukana kotoa. Surkea vuosi huipentui eräleiriin jossain kaukana korvessa. Jääluu joutui heräämään aikaisin, koska hänen piti ruokkia eläimet ennen aamupalaa. Jääluu oli ainoa tyttö tällä selviytymisleirillä, joten johtajan mielestä tällaiset hoivahommat sopivat hänelle parhaiten. Leirin toinen viikko oli jo lopuillaan ja Jääluun kiukku oli kasvanut yli pääsemättömäksi. Asiat tulisivat muuttumaan.

Susanna Maalta 1

11 kommenttia:

  1. Kaukana ktoa - Jonna Ristimäki

    Tsekkailin teidän uutta kirjastoa ja harvoin olen ollut kateellinen mistään toisessa kaupungissa olevasta, nyt olen, Oodi on järkyttävän hieno!!
    (hiton stadilaiset saa kaiken kivan!! ;D)

    VastaaPoista
  2. Oodi on hieno vaikka nimi olisi voinut olla enemmän kirjallinen. Oodista tulee mieleen lähinnä musiikki.
    Ja molemmat arvaukset väärin eli lisää kirjoja pöydälle.

    VastaaPoista
  3. Sorry, sorry, sorry... Lauantai on tietenkin oikein eli piste Sagalle.

    VastaaPoista
  4. Oodi näytti kuvissa hienolta ja kirjaston suon Isolla Kirkolla asuville.
    Ainoa mikä närästää, on se, kun Uudenmaan alueuutisissa sanottiin, että Helsingin kaupunki lahjoitti kirjaston (Oodin) kaupungille.
    Olkaa hyvä, me kaikki veronmaksajat lahjoitimme sen teille :)

    Ja se raha mikä siihen laitettiin; sillä rahalla olisi ylläpidetty monta pientä kirjastoa, jotka nyt taistelevat oman kunnan-/kaupunginvaltuustonsa kanssa olemassaolostaan, kun ei muka ole rahaa. Niin kuin meilläkin taas yksi kirjasto joutui tekemään, mutta ilmeisesti sai henkensä vielä toistaiseksi pitää.
    Isolla Kirkolla olisi varmaan ollut kirjastoja jo ennestään; siellä on pärjätty tähänkin asti, vai mitä?

    Ei, en ole kateellinen ja kun Isolle Kirkolle tulen, käyn ihan varmasti tutustumassa Oodiin - tuoksuttelemassa kirjojen tuoksua, juoksuttamassa sormiani niiden satojen (tuhansien?) kirjojen selkämyksiä pitkin ja nautin siitä, kuinka paljon lukemattomia sanoja siellä onkaan.

    Ja enköhän siitä minäkin pääse muutenkin nauttimaan, tarpeen vaatiessa, jos ei oman kylän kirjastosta löydy JUURI sitä kirjaa jonka haluan. Oodi varmaan auttaa..

    *Huokaus* Voisin jatkaa tätä iltaan asti, mutta taidan tehdä välillä jotain muuta ;)

    VastaaPoista
  5. Repu kaupungista joutaisi ilmeisesti hoitoon, kun mikään ei pysy hallussa. Siis Susanna Maalta aloitti pisteiden keräämisen.
    Ja nyt sitten helsinkiläisenä tunnen huonoa omaa tuntoa Oodista ja ylipäänsä kaikesta aluepolitiikasta. Jos lohduttaa, niin meidän kirjasto puretaan piakkoin.

    VastaaPoista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Heti alkaa Repun joulukalenteri hirveällä draamalla. Rauhoitutaas nyt kaikki! Joulu on ilon juhla!

    VastaaPoista
  8. Dramaattinen kalenteri. Eniten kateellisia ollaan tietysti vain Susannan pisteestä kisassa. ;)

    Ja tossa edellisessä Possun kommentissa ei ollut mitään kovin ihmeellistä, niinku ei tässäkään. Possu vaan totesi asuvansa mieluummin maalla, mikä ei oikeestaan liity koko aiheeseen mitenkään. Saahan sitä itse kukin asua missä haluaa, vaikka katolla kuten Katto-kassinen. ;)

    VastaaPoista
  9. Pöllö asuisi mieluiten metsän keskellä, lammen tai joen rannalla.
    Sieltä huhuilisi ja välillä lennähtäisi milloin kenenkin ikkunan taakse koputtelemaan "päästä sisään, pistetään maailman asiat järjestykseen"

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.