torstai 6. joulukuuta 2018

Luukku 6


Seuraavana päivänä ei päästykään ulos kiipeilemään, sillä oli itsenäisyyspäivä ja itse everstinna, johtajan vaimo, saapui vieraaksi jo aamiaiselle. Pöytä oli täynnä herkkuja, mutta tunnelmaa latisti se, että piti käyttäytyä hillitysti ja sievästi. Kaikilla oli hienot vaatteet. Jääluullakin mekko ja vieläpä rusetti korvien välissä. Yök! 
Onneksi vieras halusi kuulla myös arkiaskareista, joten Jääluukin pääsi loistamaan ottamillaan valokuvilla. Everstinna arvaili parhaansa mukaan eläimiä nähdessään jälkikuvia. Ja välillä onnistuikin. Jääluun oli kyllä vaikea pidättää naurua, kun näitä jälkiä luultiin hevosen tekemiksi. 
Jääluu tietenkin tiesi, mikä eläin oli kyseessä, mutta tiedätkös sinä. Pisteitä taas jaossa.

Susanna Maalta 1, Possu Munkki 3, Saga 3, Laiskiainen 1, SOM 👻

13 kommenttia:

  1. Jäljet ovat yleispätevän Sujen jälkioppaan mukaan Naamallaanpomppijan jälkiä. Naamikset ovat hyvin harvinaisia lintueläimiä ja todella harvoin ne liikuvat maitse, sattuneesta syystä. Repulla käynyt tilastollinen onnenpyrske kun on edes kuvan saanut. Lintutieteellinen lottovoitto olisi nähdä itse lintu livenä.

    VastaaPoista
  2. Papukaijamerkki hyvästä yrityksestä.

    VastaaPoista
  3. Luulen, että liikkeellä on joku eilisen teeren poika?
    Ei vaan, virallinen arvaus on.. tuota..hmm... KETTU?

    VastaaPoista
  4. Laiskiaisella oli aamulla niin kiirus laittaa vastaus, ettei uskaltanut kirjoittaa muuta kuin teiksen ja kirjailijan, ettei kukaan muu ehdi 🤣.

    Eilisen arvauksen osalta oli tunne jo kirjoittaessa, ettei Repun kirjahyllyssä sitä kirjaa olisi, mutta tämän päivän arvauksen osalta olin vakuuttunut, ertä on.

    Hyvää itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  5. Vaikeaa arvata jälkiä, kun tuossa ei ole mitään antamassa mittakaavaa, mutta veikkaan jänistä tai rusakkoa.

    VastaaPoista
  6. Tai jos ne ovat tarpeeksi isoja, niin sitten varmaan metsäkauriin...

    VastaaPoista
  7. Nyt on vaikeaa, kun näissä jäjissäkin pitäisi olla vain yksi arvaus kerralla. Sitäpaitsi metsäkauriin jäljet ovat n. 5 cm, rusakon 5-9 cm, eikä metsäjäniksen paljon pienemmät. Metsäjäniksiä ei täällä paljon vaeltele, rusakoita ja metsäkauriita on. Molempia näkee viikottain. Rusakoita kyllä joka päivä. Jäljen muoto on ratkaiseva eli ei varpaita vaan sorkka. Annan nyt Sagalle pisteen, mutta jos joku haluaa protestoida, poistan pisteen :)

    VastaaPoista
  8. Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!

    VastaaPoista
  9. Minun ensimmäinen ajatukseni oli, että täytyy olla sorkkaeläin, mutta tiesin heti myös, ettei ole valkohäntäpeura, hirvi eikä villisika. En heti muistanut, että onhan metsäkauriitakin, niitä kun ei täällä päin ole näkynyt. Rusakon/jäniksen etukäpälien jäljet joskus näyttävät tuollaisilta kahtia jakautuneilta, joten sen vuoksi ensin veikkasin sitten niitä. Mutta pian sen jälkeen muistin metsäkauriit :D

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.