perjantai 21. joulukuuta 2018

Mä vaivainen oon mato matkamies maan


Väsymys painaa, etenkin jouluväsymys. En ole yhtään jouluihminen. Olen uusivuosi- ja tasaus- ja seisausihminen, mutta en jouluihminen etenkään nyt, kun ei tarvitse odottaa vapaapäiviä. Hyvää joulussa on se, että voi antaa paketteja ihan luvan kanssa ja saadakin. Jos lahjoo noin vain kesken kaiken, ihmiset ahdistuu ja rupeaa keksimään vastalahjoja ja puhumaan eihän-minulle-nyt-enhän-minä-mitään. Jouluna ei ole tätä ongelmaa. Ja minullahan ongelmaa ei ole koskaan. Lahjoja on aina kiva antaa ja saada, noin vain. Mutta nyt alkaa ahistaa, joten lopetan lahjomisen. Paketoin tänään sen, mikä on valmiina odottamassa. korjaan roskat pois, imuroin ja ehkä näön vuoksi vähän huitelen pölyjä piiloon. Alkaa joulurauha. Kävin katsomassa, olisko pyykkituvalla vapaata. Ei ollut, joten pyykkään joskus ensi vuonna. Itselleni tilaamia lahjoja on parissakin postissa odottamassa. Käyn ne hakemassa, jotta voin sitten aattona ilahtua. Käyn samalla vähän jotain ruoka-ainesta ostamassa, jos vaikka kokkailisin. Huomennahan on suuri juhla, talvipäivänseisaus. Aurinko miettii hetken paikallaan ja päättää aloittaa vaelluksen kohti kesää ja yöttömiä öitä.


Naapuri kävi tässä aamutuimaan hakemassa avaimensa, kun oli lätkässyt oven kiinni. Toi siinä samalla haisevan paketin folioon huolellisesti käärittynä. Ihania juustoj! Homejuustoja kaikenlaisia, parasta herkkua! Ny mässätään!


Ulkona on talvi, hyytävä tuuli ja tosi liukasta. Köpöttelyn lisäksi vanhuuden huomaa siitä, että kun vähän kolottaa sieltä täältä, alkaa miettiä vakavia tauteja. Rintaan pistää, henki haisee, enkä diggaa jeesuksest, joten varmaan tässä uhkaa sydänkohtaus. Menen siis katsomaan telkkarista lääkärisarjaa ja vähän neuloskelemaan ennen paketointia.

6 kommenttia:

  1. Mystistä talvipäivänseisausta, huuuu...!

    Kävin juuri kaupassa, ehdin nippanappa kassoille ennen tolkun pitkää jonoutumista, me so happy!! En ole enennen ollut mikään jouluihminen mut tänä vuonna jostain syystä on ollut joulumieltä, lahjoja paketoinut tääpää kans ja jaellut, oikein muksaa.

    Koirapojalle hauhauchristmaxvuh!

    VastaaPoista
  2. Minuakin väsyttää. Piti nousta aamulla aivan liian aikaisin lähettämään lapsia kouluun vikana koulupäivänä ennen joululomaa. Pitää mennä päikkäreille, jotta jaksan illalla kuunnella Rajattomien joulukonsertin.

    VastaaPoista
  3. Ihanat juustot sait, nauti ja iloitse! Meillä on vähän tilanne päällä, neulomisessa, ei muuten... Aattona saadaan yksi ruokavieras, joulupäivänä monta, joten aikaa on niitä tarjoiluja koota. Ihan perinteisillä, kotitekoislla laatikoilla mennään ja nehän paistuu uunissa. Yllätin isännän, tyhjensin sohvapöydän melkein kaikesta. Ainoastaa paljettisukkien materiaali ja Isännän kalenterineule jäivät. Nyt siis Isäntä istuu sohvalla tyytyväisenä ja minä neulon vieressä Meillä ei siis ole mitään ahdistusta... rauhoitutaan ennen loppurutistusta eli niiden jouluruokien laittoa. Kuljehan varovasti ja rapsutuksia Koirapojalle!

    VastaaPoista
  4. Joulu/talviväsy on tuttu tunne. Onneksi se päivä lähtee huomisesta etiäpäin hitaasti mutta varmasti pitenemään.

    Saamasi juustosetti näytti oikein herkulliselta. Portviini, juustot, viinirypäleet ja suolakeksit ovat mainioita jouluherkkuja.

    Be carefull out there, sanottiin lapsuuden suosikkisarjassa eli liikkukaa koirapojan kanssa varovaisesti, ettette liukastele.

    VastaaPoista
  5. Possu ei tiennyt, että Repu on mato!!

    VastaaPoista
  6. Nyt pysyy. Sain naapurilta vielä nastasetin kengän kantoihin ja onnistuin ne kuomiin kiskomaan.
    Repu on matokin ja kaikenlaista muutakin.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.