lauantai 15. joulukuuta 2018

Luukku 15


Lauantaiaamuna pojat pakkasivat eväät reppuun ja lähtivät retkelle läheiselle vuorelle, jonka tuulenpieksämillä rinteillä oli aitoa mammuttiaroa. Pitkähammas muisteli nuoruuttaan, jolloin mammuttiarot levisivät kaikkialle. Nyt ilmaston lämpeneminen oli tuhonnut suurimman osan aroista ja mammuttienkin elinolot muuttuivat. Nuoriso sopeutui uusiin oloihin, mutta lähes satavuotias Pitkähammas kaipasi menneitä aikoja. Kävely mammuttiarolla kylmän tuulen puhaltaessa pitkään karvapeitteeseen tuntui hyvältä, tulevaisuus ei pelottanut ja ovi hiljaisuuteen oli luonteva jatko elämälle. Mutta nyt ei ollut aika miettiä tulevia. Nyt juostiin kilpaa tuulen kanssa, syötiin eväitä ja parannettiin joukolla maailmaa.


   Susanna Maalta 1, Possu Munkki 6, 👻, Saga 7, Laiskiainen 3, AA 1, HPöllö 1, SOM 👻

7 kommenttia:

  1. Ovi hiljaisuuteen - Margaret Mahu

    VastaaPoista

  2. Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi
    Jonas Jonasson

    Katsoin tämän leffana vähän aikaa sitten ja olihan ihanan reikäpäistä revittelyä Arto Paasilinnan tyyliin, suosittelen, varsinkin jos pipo kiristää, kyllä rentouttaa;DD

    VastaaPoista
  3. Pekka Laine, Pertti Rovamo: Retkelle


    En katsonut tuota Jonassonin kirjasta tehtyä elokuvaa nyt kun se tuli, katsoin sen joskus aikaisemmin. Oli se ihan hauska kyllä, mutta kun oli lukenut sen kirjan ensin ja hihitellyt sille, nähnyt sen papparaisen seikkailemassa mielikuvituksessaan, niin elokuva oli minusta vähän lattea - minusta monta hyvää kohta oli jätetty pois.
    Jotta jos et ole lukenut kirjaa, niin suosittelen ehdottomasti hakemaan kirjan kirjastosta ja lukemaan sen - unohtamaan siksi aikaa näkemäsi elokuvan ja luomaan kirjasta ihan oman "elokuvan" :D

    VastaaPoista
  4. Possuhan se vei pisteen.
    Minä olen myös lukenut tuon 100-vuotias kirjan ja tykkäsin, joten leffaa en ole viitsinyt katsoa, kun en usko, että se on yhtä hyvä kuin kirja.

    VastaaPoista
  5. Minä olen nähnyt kahdesti 100- vuotiaan, joka karkasi... Kun olin laitoskuntoutuksessa Maskussa tänä syksynä, näin siellä auditoriossa jatko- osan: satayksivuotias, joka jätti laskun maksamatta ja katosi. Tykkäsin kummastakin osasta. Kirjoja en ole lukenut.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.