torstai 13. joulukuuta 2018

Velvollisuudentunnosta

ilman mitään asiaa postailen


Säitä on piisannut - ja piisaa. Hiukka lunta, aavistus pakkasta, melko tyyntä. Hyviä olisi ulkoiluilmoja. Minä sisällä yritän väsätä sukkia lahjoiksi ihmisille, jotka niistä tykkää. Sen verran olen oppinut, etten enää viitsi tehdä heille, jotka ei niitä halua.


Suunnittelen paksuja peittoja ikkunoihin. Vakkari uudenvuodenpaikkani ei vastaa puhelimeen, eikä muutenkaan ota yhteyttä. On teoriassa sovittu, että mennään hänen luokseen rakettipakoon, mutta taidan kiukutella ja viettää uuden vuoden kotona. Peitän kaikki ikkunat, laitan radion ja telkkarin huutamaan, dumppaan Koirapoikaan rauhoittavia ja korkkaan pikkukuoharin ihan omin päin. Säästyypähän matkustamisen vaivat. Oletan, että joskus joulun jälkeen isäntä laittaa viestiä, mutta jospa en vastaa. Kiusa se on pienikin kiusa vaikka vain itseään kiusaisi.

Ajattelin myös luopua saunavuorostani. Käyn siellä suht harvoin, kun se on aika surkea sauna. Niin kuuma, että pylly palaa vaikka on laudeliina, mihinkään seiniin ei voi koskea ja jalkapohjat kärtsää. Käyn siellä lähinnä pesulla joskus. Laskeskelin, että hyvin voisin pari kertaa kuussa käydä uimahallin saunassa sillä hinnalla, minkä maksan kuukaudesta. Eihän se kallis sinänsä ole, mutta siitäkin tulee paineita, että pitäisi käydä, kun kerran on minulle varattu. Voinhan minä myöhemmin ottaa jonkun muun vuoron, jos rupean kaipaamaan.


Postcrossing sen sijaan on kiva harrastus. Rahaahan siihenkin menee, mutta on kiva saada kauniita kortteja ja vieläpä usein varustettuna hienoilla postimerkeillä. Tätä en aikonut lopettaa.

Tänään pitää vähän lapioida roskia syrjään. Tulee vieraita. Joten poistun takavasemmalle.

7 kommenttia:

  1. Olisikin saunavuoro...Tolkuton saunominen tutkitusti vähentää sydän- ja verisuonitauteja, muutenkin olisi mukavaa. Tulee silleen puhtaammaksi kuin suihkussa.
    Tule Sujelle yökylään uudeksivuodeksi? Ai niin, sullahan on jo ongelmia näyttää naamaaskaaan, kun ei saa palkkioviinipulloja toimitettua, on muuten ainoa piirre sussa mitä kauhiasti ihmettelen?? ;O
    JA lapasia odotellessa, kelpaa enemmänkuin hyvin sun käsityöt, huivia on kehuttu taajaan, varsinkin kun pummaan kommentteja;D Oikeasti, se on yksi hienoimmosta vaatekappaleista mitä mulla on ollut ikinä, olen niin onnessani kun sen laita kaulan ympärille, pitää oikein asetella muutama minuutti.
    POstcrossausta harrastin jonkun vuoden vuosikymmen sitten, oikein mukavaa toimintaa.
    Mukavaa torstaita, Sujella on 11/12 vuosijuhlapäivä (se on revittävä syitä juhlia milloin mistäkin;D)

    VastaaPoista
  2. Voisiko olla niin, että pakopaikkanne isäntä on vaikka sairastunut? Älä nyt heti suunnittele kiukkuttelevasi!

    VastaaPoista
  3. Hyvä Susanna!!
    Taitaa Repu kiukutella koska tekee mieli kiukutella?;D
    Pitääkö O H-ohjelmassa eilen joku esitti kysymyksen että kun lähtee lenkille niin oikein toivoo että joku alkaisi haastamaan riitaa, teki siis mieli kiukutella oikein urakalla...=)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kutsusta Sus', mutta teilläkin paukkunee. Uudenvuoden ongelma on Koirapojan ääniherkkyys. Ja minullahan on muitakin omituisuuksia kuin naaman näkyminen.
    Susanna voi heittää huolet pois. Mahd. isäntä on hengissä. Hänhän ei ole koskaan minua pyytänyt rakettipakoon vaan minä väkisin änkeän itseäni tuon Koirapojan takia. Lienee ihan asiallista pärjätä omillaan.

    VastaaPoista
  5. Koirapojan piikkiin nyt laitetaan asioita, toisaalta koiranomistajan edut. Täällä paukkuu juu mut kun laumassa maataan vierekkäin niin koiruudet siinä mitään huomaa, vähän sätkyilevät ja sit halataan lujempaa;D
    (kevyttä haastoa, hihhiii)
    ((ja päivitä toista blogiasi, kerran päivään piti tulla kommenmtoitavaa!!!))

    No mercy for the band if they need it! ac/dc

    VastaaPoista
  6. Uimahallin sauna on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Pääsee samalla uimaan. Possu ei oikeestaan kauheesti ees tykkää saunomisesta. Uima-altaan ohessa se menee.

    VastaaPoista
  7. Minä kyllä tykkisin saunomisesta, muttakun tuossa saunassa ei voi saunoa. Uimahallissakin suosin höyrysaunaa, kun tavallisella puolella on niitä löylynheittäjiä.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.