lauantai 19. tammikuuta 2019

Keltaista lunta ei saa syödä...


...mutta aamulla saa ponnistuksitta aikaan kaikenvärisiä talvimaisemia. Koirapoikakin värjää lunta, mutta kamera ihan isommalla käpälällä. Nythän on ihan oikea talvi ja me Koirapojan kanssa viihdytään. On lunta ja on pakkasta, on kuivaa ja tyyntä. Sopii erinomaisesti.


Possu oli löytänyt hienon possukortin. Kiitos siitä. Minä aina korttikaupoilla possujakin etsin, mutta ne ovat nyt kiven alla. Possu on siis käännellyt kiviä. Possulle saisi kuulemma laittaa lisää suklaata, mutta ilmeisesti ei sukkia tai lankoja. Lankoja tulee kunhan Possu on ensin ne edelliset virkannut tai neulonut tai muuten hukannut. Viime aikojen sukat ovat olleet aika suuria vaikka pitäisi olla entistä kokoa. Niitä saa laittaa jakoon.


Minulla tulee vieraita, joten saattaa jotain herkkujakin kulua, punaviiniä nyt ainakin. Omenasosemuffinit paistuu uunissa ja vielä ajattelin mustikkamuffineita kokeilla. Mutta esimerkiksi Possulle aamupalani taas kerran.


Omituiset värit on tässäkin, kun tuo on ihan kunnon juustoa leivällä vaikka näyttää joltain kelmeältä broilerileikkeeltä.

Kun tulee vieraita, pitää olla vähän vieraskorea, joten menen suihkuun - tai ehkä käyn ensin kaupasta jotain laktoositonta maitoa perunamuussiin. Kauramaitoa olisi kotona, mutta epäilen sen sopivuutta muussiin. Vieraalla on ruokarajoitteita.


Menkää te muut ulkoilemaan.

Ai pahus! Tuo dementia!
Olen leffoja katsonut. Huuliharppukostaja oli aivan loistava. Että minä tykkäsin siitä hitaasta temposta, hiljaisuudesta, pysähtyneisyydestä. Oikea kunnon länkkäri! Laitoin klassikoksi. Ja Gilbert Grape meni lempinäyttelijä kohtaan. Siinähän on peräti kaksi lempparia: Johnny Depp ja Leonardo DiGaprio . Hieno leffa, mutta ei pitäisi katsoa liian usein. Muistin kaiken.Jotain voi katsoa vaikka kuinka paljon, mutta tätä ei kuitenkaan.

7 kommenttia:

  1. Saa sukkiakin laittaa. Possun koko on 38. Ja etenkin lapasia, koska niitä katoaa. Vinkiksi : Possulla on aika pienet kädet, melkein lasten kotoa. Possu on sellainen hassun mallinen, että on pienet kädet suuressa ruhossa. ;D Lankoja on nyt koko kopallinen, eli Possun tarpeisiin aika hurjasti. Possu ei oo jaksanu tänä vuonna tehä mitään käsitöitä. Viime vuoden puolella aloitti lapasia siitä samasta Repun laittamasta sinisestä välkkylangasta, mistä teki myssynkin, mutta ekakin lapanen on vielä alkutekijöissään.

    VastaaPoista
  2. Upean näköinen aamupala. Sopii malliksi myös meille muille,

    Tuo Huuliharppukostaja on spagettwesternien aatelia. Nuoruudessa katsoin isäni kanssa noita paljonkin, vaikken niitä silloin osannut arvostaa.

    Kohta olisi tarkoitus menna ulkoilemaan.

    VastaaPoista
  3. Huuliharppukostaja täälläkin katsottiin, enkä todellakaan muistanut juonta. Arvostin ja muistelin entisiä aikoja... Olen tehnyt kaurakermasta muusia, hyvää tulee. Terveelliset iltapalat, sopivat malliksi meille kaikille.

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköinen aamupala!
    Ja nuo herkut, muffinsit, kuulostaa niiiin hyviltä.
    Minä unohdin eilen koko Gilbertin, vähän harmittaa, vaikka olenkin sen aiemmin nähnyt, ettei nyt sillä tavalla kauheata vahinkoa tullut, mutta harmittaa silti.

    Mukavaa iltaa sinulle vieraasi kanssa - jos nyt enää tätä luet :)

    VastaaPoista
  5. "Koirapoikakin värjää lunta, mutta kamera ihan isommalla käpälällä" Sinulla se on sana hallussa, kirjoita lisää, minä luen kyllä :)

    VastaaPoista
  6. Korealaisia vieraita? Etelästä vai pohjoisesta, pöytä koreaksi, tuolit suomeksi. (hihihi....jihuu!)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.