sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Linnut ja ornitologit


Tuo 100lintua on minulle hyvä haaste. Se saa minut liikkeelle. Koirapoikakin liikuttaa minua, mutta pitkät lenkit johtuvat enemmän lintujahdista. Tosin pelkkää kiikaria tuskin viitsisin ulkoiluttaa. Ulkoilu taas on elinehto mielenterveydelle. Olen slaavilaisen melankolinen ihminen, vaivun helposti apaattiseen synkkyyteen ja käperryn itseeni. Olen onnistunut hukkaamaan suurimman osan kavereista ja ystävistä. Puhelin ei soi, kukaan ei kutsu kylään, eikä ehdota tapaamista. Se olen aina minä, jolta aloite tulee. Kun melankolia on vallalla, ajattelen, että pärjään minä yksinkin ja mitä sitä koko ajan häiritsemään ihmisiä. Siinä alkaa helposti kiertää kehää oman napansa ympärillä. Liikkeelle lähtö, luonnossa kävely, taivaiden tarkkailu, rikkoo kehän, muuttaa suunnan positiiviseksi. Ei nyt sentään niin, että muuttuisin sosiaaliseksi. Jotain rajaa.

Niin, nuo ornitologit. Niissäkin on paljon ylimielisiä, sisäänpäin lämpeneviä ihmisiä, jotka ovat valmiita mollaamaan maallikoita, osoittamaan, ettet tiedä mitään. Mutta viimeaikoina olen törmännyt myös mukaviin, avuliaisiin lintuihmisiin. Huonot muistot orneista on opiskeluajoilta, jolloin tuli selväksi, ettei tällaisen tollon pitäisi viedä opiskelupaikkaa muilta. Mutta ehkä silloin oli enemmänkin kyse meidän kaikkien epävarmuudesta. Ja tällä iällähän loukkaukset valuvat tiehensä kuin vesi hanhen selästä.

10 kommenttia:

  1. En keksi nyt mitään järkevää kommentoitavaa, joten taidanpa suunnata tästä suihkuun.

    VastaaPoista
  2. Lintujen bongaus on varmasti mukavaa ja koukuttavaa..

    100 lintua kuulostaa hurjan paljonta tai jos linnut saa olla samaa sorttia niin ei sitten kun keittiön ikkunan edessä olevalla lintulaudalla käy helposti useampi kymmen ”militantti” (mistä lie tullut tuo talitintin uusi kutsumanimi). Lintulaudalla vierailee myös lintujen lisäksi Sulo supi, Olli orava sekä Rauni rusakko sisaruksineen ja muutama hiiruli. Hiirulit eksyy sitten kylmälle käyttöullakolle ja minä niitä sieltä tylsänä loukutan.

    VastaaPoista
  3. Meillä ollaan onnellisia, kun lintujen ruokintatelineellä käy talitintit, sinitiaiset ja varpuset säännöllisesti sekä myös harakat, orava ja tänään varis maassa pudonneita siemeniä noukkien. Puputkin käyvät yöpalalla. Sinun haasteesi on huikea, erittäin kunnioitettava. Itse sitä on itsensä kylään kutsuttava, siinä olet oikeassa, mutta kannattaa pitää kiinni ihmisistä, vaikka vain harvoin tapaisikin. Puhelukin on hyvä muistamisen muoto. Hyviä luontoretkiä!

    VastaaPoista
  4. Hieno juttu ja kiinnostava haaste. Sopisiko vaikka 30 varpusta, 20 keltasirkkua ja 50 tinttiä:) Meissä ihmisissä on monenlaisia, typeristä ja ylimielisistä tyypeistä ei kannata aina välittää, vaikka tiedänkin että se on helpommin sanottu kuin tehty. Jotkut ihmiset vain ovat niin täynnä itseään ja omaa menestystä niin että luulevat että heillä on oikeus kohdella alentuvasti ns. "maallikoita" etc. Se tuntuu joskus hyvin loukkaavilta, mutta pitää ajatella, etteivät he voi omalle tyhmyydelleen mitään:) Hyvää ja valoisaa alkanutta lintuvuotta ja koirapojalle halit 💗

    VastaaPoista
  5. Allekirjoitan ekan kappaleen aika pitkälle paitsi että lintuja en ala bongailemaan, tipuja korkeintaan. Hauhau!

    VastaaPoista
  6. Asun alueella, jossa vaeltelee aika paljon lintubongareita. Tulevat laumoina autoilla, ajavat niin pitkälle kuin suinkin tietä pitkin pääsevät ja viipyvät metsässä tai rannalla muutaman minuutin. Täytää sanoa, että en ymmärrä moista luontoharrastusta. Tiedän, että sinä et tuohon joukkoon kuulu, joten ehkä sen vuoksi tuollaiset lintubongarit katsovat sinua nenänvarttaan pitkin.

    VastaaPoista
  7. Kiitos paketista! Possulaan tuli taas joulu. Possu näki tänään varmaan hyvinkin 100 lintua. Kirkuvana parvena ne lensi ympyrää taivaalla, kun Possu kävi hakemassa Repun pakettia. Ehkä ne olikin Repun asialla tarkkailemassa, joko Possu on hakenut paketin, ja veivät terveiset mennessään.

    VastaaPoista
  8. Minulle kelpaa kaikki linnut. Ja kohta on pihabongauspäivä, johon lintulautojen omistajat voi osallistua. Minulla ei, harmi kyllä, ole lintulautaa, joten moni tuttu laji vaatii retkeilyä. Tuo harvinaisten lajien metsästys on ihan oma lajinsa. Bongreille tulee viesti heti, kun jossain on joku rari tavattu. Perusihmisille sijaintitietoja ei anneta, jotta linnuilla säilyisi ruokarauha. Minulle riittää ihan yleisetkin vaikka joskus voin vahingossa törmätä johonkin harvinaisempaan.

    VastaaPoista
  9. Teeppäs lintubongauspostaus jos viitsit, kerro harvinaisin lintu jne. Ideaa pukkaa...=)
    Mut jos et niin kerro silti mikä on listan kärjessä, listoista tykkäät, olen antanut itseni niin ymmärtää....hihihih

    VastaaPoista
  10. Tällä hetkellä varikset on listan kärjessä. Niiden parvia on kiva seurata iltaisin ja aamuisin.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.