torstai 16. toukokuuta 2019

Kasvimaalta kajahtaa

Ratkaisin eilisen tympääntymisen mennen aurinkoa uhmaten kasvimaalle.


Takaosan vadelmathan on nyt kitketty, joten jatkoin kohentamalla nurkan raparperipuskaa ja etenkin kaivamalla rajoja naapuriin. Yritän kiskoa juuret pois, jotta vuohenputket pysyisivät rajan toisella puolen eli kaivan ojaa rajalle ja täytän sitä oksasilpulla ikäänkuin katteeksi. Jatkoin sitten samaa mutkan jälkeen. Kaivoin ojan. Kaivoin maa-artisokat ylös. Kitkin. Muokkasin, Lannoitin. Istutin kohtuumäärän maa-artisokkia takaisin ja peitin kaiken oljilla. Siinä vierähti nelisen tuntia.


Palstavastaavakin löysi paikkansa ja vahti tyytyväisenä raatamistani.


Kun palstalle antaa pikkusormen. on pakko jatkaa. Illalla vielä kävin kääntämässä yhden lämpäreen. Rikkaruohojen juuret keräsin sanomalehden päälle kuivumaan. Yritän saada ne pois ennen sadetta. kuivina ovat keveitä kantaa kauas pois roskikseen. En usko, että mikään kompostointi tappaa vuohenjuuren ja juolavehnän juuria.

Nyt tekisi kovin mieli mennä jatkamaan, mutta pari päivää menee mummoillessa sen verran tiiviisti, ettei jää aikaa maanviljelyyn. Mitään en ole vielä kylvänyt. Tuon lämpäreen ympärillä on ollut renkaana mansikoita, mutta nyt taitaa taimet olla kadonneet. Hyvä, jos muutaman saan pelastetuksi. Ajattelin kylvää kukkia tuohon ympäröivään soikioon. Lämpäreeseen laitan jotain syötäviä, punajuurta? porkkanaa? jotain? Mutta mitä siis ympärille yritän kasvattaa?


Tässä on kukkavaihtoehtoja. Mikähän/mitkähän sopisi parhaiten? Ehdotuksia! Tuossa on sopivasti unelmakuva kukkaloistosta vinkiksi.


Eilen tuli myös Ninan kirjosukkaohjeet. Tuo Metsäkukkia houkuttelee. Mutta kun on tässä vielä muutakin.

3 kommenttia:

  1. Huomenta Repu tervetuloa blogini lukijaksi:)) olet sadas kirjautunut lukijan, ja siksi haluaisin lähettää Sinulle pienen omin käsin tehdyn yllärin. jos haluat ottaa vastaan tämän yllärin, niin laita minun sähköpostiini osoitteesi.
    eilinen onkin ollut kovin satoisa päivä niin Sinulla kuin itsellänkikin. kasvimaasi näyttää jo ihan kylvövalmiilta. tuo inspis kuva vanhan talon pihamaalta ihastuttava. pyysit ehdotuksia. tässä muutama: auringonkukkia, pensastavaa- ja köynnöskrassia, ruusupapuja, kruunutilliä eli syötävää itselle ja linnuille. pelkäksi silmäniloksi tuoksuherneitä ja unikotkin kauniita, mut ens kesänä niitä sit piisaakin koko palstalla;)
    asiat tärkeysjärjestykseen eli mummotettvalle nyt aikaa, kasvimaa voi odottaa ihan hyvin, ollaanhan vasta toukokuun puolessa välissä. mummotettavalta saatu pantterinorsu aivan ihana. kiva nähdä mistä se löytää paikkansa.
    mukavaa viikonloppua Sinulle, sellaista puolipilvistä varmaan, et ihosi kestäisi paremmin pihapuuhiasi!

    VastaaPoista
  2. Sinun kasvimaalta kajahti mukavasti. Kitketty on täälläkin ja puutarhassa on viihdytty. Minulla on myös puutarha blogi mutta talvella kun puutarha hiljenee niin postaan käsitöistä, sisustuksesta ja leipomisesta. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani jos vaikka kiinnostaisi jatkossakin.

    VastaaPoista
  3. Ihana tarjous Ilona :) Piristi päiväni.
    Kiva, kun piipahdit Nila. Kävin katsomassa hienoa viljelyblogiasi.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.