tiistai 28. toukokuuta 2019

Kesäpäivä katon alla


Olin huolestunut, kun tähän päivään kertyi niin paljon pientä sälää, etten ehdi kasvimaalle. Siellä kun ei käväistä vartissa. Mutta eipä taida haitata. Sen verran on satanut ja sataa vieläkin, ettei kannatakaan lähteä heinikossa kahlaamaan. 
---
Koirapoika herätti aamulla. Oli hätä tulossa tassuun. Nukuin muutenkin huonosti, joten on väsy. Eilen nukuin päikkäritkin, mutta tänään ei taida aikataulussa löytyä sellaista koloa. Mutta nukun sitten vaikka ensi yönä.


Eilen oltiin palstavahdin kanssa töissä tunti jos toinenkin - itseasiassa niin pitkään, että palstavahti alkoi vaatia pois.


Toinen puoli palstasta on melkoista viidakkoa. Osa on tutun viimevuotisia viljelmiä, joiden olen luvannut olla paikallaan vielä tämän kesän.


Mutta on siellä ihan kivasti sellaisiakin alueita, joille voin tehdä jotain.


Tässä on edellisen kuvan aluetta eilisen jälkeen. Nythän te ajattelette, että näyttääpä hyvältä. Kaikki ei kuitenkaan ole sitä, miltä näyttää. Tuo on kyllä käännetty ja haravoitu ja rikkaruohoja kerätty pois. Mutta, kun iskee talikon uudestaan multaan, sieltä nousee isoja ruohotuppaita. Tähän piti tänään laittaa vihdoin jotain kukansiemeniä ja perunaa. Mutta ehtiihän sitä. Ajattelin kyllä pikkuhiljaa ruveta kylvöpuuhiin, kun jotain alueita olen kuitenkin saanut kuosiin. Toisaalta vadelmien alustaa vois jo kitkeä uudestaan. Nokkonen ja vuohebputki ovat sitkeitä.
---
Kasvimaalla kykkiminen aiheuttaa liikuntakyvyttömyyttä. Onneksi Possun venytykset vähän auttaa.

7 kommenttia:

  1. Vuohenputket kelpaavat ravinnoksi. En ole koskaan kokeillut, kun ei ole puhdasta paikkaa kerrostalon pihassa, mistä poimia. Komea kasvimaa ja melkoinen työmaa. Onneksi Koirapoika ymmärtää katkaista työputkesi. Venyttelyt ovat tarpeen meille kaikille. Hyviä puutarhapäiviä!

    VastaaPoista
  2. Nettihä on pullollaan erilaisia venyttely- ja rentoutusvideoita, niskahartiajumppia ym. Kannattaa hyödyntää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedänhän minä ja osaan venytellä ilman ohjeitakin. Ohjeitakin löytyy kotoa joka lähtöön kaikissa muodoissa. Kunhan yritän olla nokkela.

      Poista
  3. Koirapojalle terveisiä, että terassia vartioiva koira on poikakoira. Naapurin Nalle oli käynyt tekemässä tuttavuutta; nuuskaissut ja todennut, että kovin on hiljainen tämä kaveri. Ja lähtenyt pois, kun ei saanut tästä naapurin pojasta kaveria, että olisi voinut lähteä tekemään kolttosia muualle naapurustoon ;)

    VastaaPoista
  4. Kasvimaa on se ihana sekä viheliäinen paikka jossa mieli lepää ja "ruumis" rapistuu ;

    VastaaPoista
  5. Hyvin ilmaistu! Näin siellä juuri käy :)

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.