keskiviikko 29. toukokuuta 2019

Siemenet uimassa


Sateinen aamu tänään ja sateinen ilta eilen. Olin hetken illalla tihkusateessa talikoimassa. Jokunen tulppaani sinnittelee siellä ja auttaa minua päätöksen teossa. Tähän tulee joku väliaikainen kukkapenkki ja pääsee nuo tulppaanitkin jatkamaan elämäänsä, mutta nyt vielä en raski niitä kiskoa ylös. Joten puuhastelen muualla. Onneksi aarin viidakossa ei yksi penkki tunnu missään.
---
Tänäänkin on mentävä, sillä laitoin eilen herneitä ja papuja uimaan. Niiden on päästävä multaan. Kylvän samalla muutkin alueet, joihin voin. Edistyy vähän viljelykin, eikä vain kitkeminen. Toivottavasti ei sada koko päivää - eikä paistakaan.

6 kommenttia:

  1. Täällä tuulee hurjasti, mutta ei oo satanu.

    VastaaPoista
  2. Ei satanut. Paistoi. Oli rankkaa.

    VastaaPoista
  3. Ihanat tulppaanit. Meillä on kerätty voimakkaan tuulen maahan pudottamia koivunoksia. Siemenet , joita olen saanut lahjaksi odottavat kylvämistä ja mullan ostamista. Johonkin täytyy niille paikkakin raivata. Sinä olet jaksnut ahkeroida palstallasi eli tehnyt työtä johon ihminen on luotu, puutarhan hoitoon. Meillä lähinnä neulotaan.

    VastaaPoista
  4. työläs rikkakasvien kitkeminen kyl kannattaa näin keväällä, kesällä pääsee sit paljon helpommalla. kasvimaasi näyttää olevan jo hyvässä kylvökunnossa. polvet mullakin kapinoi, ku niin paljon on tullut taas viime päivinä kitkettyä. teen nimittäin kaikki työvaiheet mitkä suinkin voi polvillaan, jopa lapion polvillaan, kun selkä ei kestä. kiva kun olet saanut hankituksi olkea pikkupaaleissa. itsekin yritin etsiä, mut ei löytynyt, niin piti ottaa iso paali sellainen 200 kg. täällä vaan on tuullut tosi kovaa monta päivää, niin etten ole päässyt levittämään olkea mansikkamaalle.

    VastaaPoista
  5. Täälläkin herneet ovat uimassa, olleet pari viikkoa, porkkanat taisivat epäonnistua kokokaan, riisiä olisi kannattanut ehkä istuttaa... no ensi viikolla ollaan helteissä taas, joten hyvää tämä sadekin tekee. Mukavaa kesäkuuta toivotellen:)

    VastaaPoista
  6. Minä en nyt oikein jaksa neuloa vaikka keskeneräisiä on. Kitkeminen uuvuttaa. Polvillani minäkin paljon konttaan ja myös istuskelen mullassa seulomassa juuria.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.