perjantai 26. heinäkuuta 2019

Helmeilyä


Hiki helmeilee otsalla ja koko Repu on nihkeän kostea. Se on kuulkaas kesä meillä. 
---
Nyt on hyvä syy vaikka saattaa siivous loppuun, kun ulos ei Koirapoikaa viitsi kovin pitkäksi aikaa viedä. Kumma juttu, kun tuota poistettavaa vain aina riittää.


Käväisin Kotkassa puuvenemessuilla, kun ystävä kaipasi matkaseuraa. On ne kauniita, käsinveistetyt puuveneet. En veneistä mitään tiedä, mutta sulavia linjoja oli kiva katsella. Ja tervan tuoksu! 


Vauvaveneet kelluivat turvallisesti napanuoralla kiinni niissä isoissa tuiskuja uhmaavissa vanhoissa veneissä. Sattui kuvaan ihan tuore tapaus, vaikka ne vanhimmat olivat kauneimpia.


Lumpeita kasvoi sataman hiukan likaisessa vedessä. Lumpeet aina ilahduttavat, kun niitä en edes joka toinen kesä näe.


Possulta tuli ihana vesiaihekortti. Possu kyseli vesikokemuksiani. En ole soudellut. Olen vain soutuveneitä ihastellut. Talviturkkikin jäköttää tiukasti paikoillaan. Mieluusti uisin, jos joku veisi minut veden ääreen. Kävellä en rantaan viitsi, eikä bussillakaan pääse ihan lähelle. Ja nyt en edes ostanut kautta, joten jonkin aikaa jokainen reissu on tarkan syynin alla. Mutta ehkä vielä tänäkin vuonna uin jossain muuallakin kuin uimahallissa.


Kovin moni bloggaaja tuntuu viihtyvän kirppareilla tekemässä löytöjä. Minähän yritän vain päästä kaikesta eroon. Mutta jotain sentään. Pieni paistinpannuni oli tullut tiensä päähän jo viisi vuotta sitten, joten ostin uuden, kun osui silmiin. Se on tuo keskimmäinen. Ja sitten muutaman päivän päästä vastaan tuli pienenpieni punainen pannu. Pakkohan se oli ostaa ilahduttamaan mieltä. Yhden hengen pannu.

7 kommenttia:

  1. Kiitos ihunaisesta Sus'-kortista, m'oon niin kaunis, jopa oranssina;D hih. trumpsusi!!!:DD
    En aio vielä palata nettiin, ei ole edelleenkään konetta. Hyvin menee ilmankin, tulee luettua ja tehtyä kaikenlaista muuta.

    VastaaPoista
  2. Yhden hengen pannulla hurauttaa munakkaan kivasti ;) Tervan hajusta tykkään, tuo muistoja eräältä partioleiriltä!

    VastaaPoista
  3. Kätevä pieni munakaspannu!

    Koirapoika-parkaa, ottaa voimille niin eläimille kuin ihmisille tämä helle.

    VastaaPoista
  4. 33 astetta varjossa! - Mitäs menit varjoon?

    VastaaPoista
  5. Terva tuoksuu ihanalle! Ostin joskus kotiin "ilmanrakastimeksi" pätkän tervattua narua. Toimi tehokkaasti myös ei-niin-toivottujen vieraiden karkottajana;) - ne kun ei tykänneet siitä tuoksusta.
    Meillä on siivoukset tauolla, odottaa ensi viikkoa kun viilenee.

    VastaaPoista
  6. puuvenemessut, sinne isäntäkin olisi varmasti halunnut päästä! on yrittänyt hankkia aineita vanhan puuveneemme kunnostammiseen pitkin kesää. nyt olisi riittävästi jo pellavaöljyä kyllästämiseen, mut muut tarvittavat aineet on loppu jopa nettikaupastakin. saas nähdä pääseekö hän veneen kunnostushommiin lainkaan tänä kesänä.
    kävimme eilen uimassa marjametsästä tullessa. pikkusen oli tukalaa olla vadelmikossa vaik lähdimme metsään jo heti aamusta klo 7! uminen olikin suuri nautinto ja viilensi kroppaa mukavasti, koska vesi lähdepohjaisessa lammessa oli melko viileää. toivon todella sinulle järjestyvän kyydin rantaan joki kerta. onneksi on noita uimahalleja. tääl halli on vain kiinni aina kesäisin. se on harmi, koska on monia, joille on ihan mahdottomuus päästä rannoille uimaan.
    piskuinen munakaspannusi hieno löytö, se olisi varmasti lähtenyt myös minun matkaani. emme ole enää vuosiin ostaneet kaupasta mitään taloustarvikkeita, koska kirppareilta löytyy hyväkuntoisia, useinpa ihan käyttämättömiä tavaroita. viimeksi ostin nuorelleparille kerroskattilan, täysin virheetön ja hintaa vain 12 e.
    taitaa tulla täydellinen huili sunnuntai, niin lämmintä jo heti aamusta on ollut. mukavan leppoista sunnuntaita myös Sinulle Repu:))

    VastaaPoista
  7. Kiitos kävijöille. Nyt ei helle pahemmin piinaa, mutta mukava kesäsää on silti.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.