maanantai 8. heinäkuuta 2019

Maanantai

Näköjään tämä ruokapäiväkirja toimii myös päivyrinä. Pysyy mummo kartalla viikonpäivistä.


Poikettiin vähän eri polulle aamulenkillä.


Mentiin merenrantaan.


Samalla sain testatuksi kenkien pitoa märillä kallioilla. Ei ole hääppönen. Kannattaa tassutella varoen. Eikä lenkkikään ollut kuin vajaa neljä ja puoli kilometriä.


Aamupala sentään oli melkein sama kuin aina. Ja jälkkäriksi jokunen taateli.


Eilistä pöperöä söin päivällä, lisänä jääsalaattia ja vettä,


myöhemmin mustikoita ja jätskiä. Pakastinta pitää vähän vielä tyhjentää, kun ehkä tulee lisää mansikoita. Jätski oli pakkasessa, mustikat hain kaupasta, kun ei siellä ollut mansikoita. Jätskiä ei voi syödä ilman marjoja. Marjat tekee siitä terveysruokaa.


Oli hyvä postipäivä, tuli postcrossingkortteja ja lisäksi Sohvalta kukkakimppu ja Susannalta mökkivieraan kuva. Lämmin kiitos. Postia on aina kiva saada.


Paistoin pasteijoita ja nyt harkitsen syönkö niitä vielä tänään. Tuo tummajuovainen on fetapaprikasipuli, päällä paprikaa. Nuo kalpeat on tonnikalasipulituorejuusto. Kuskus löytyy molemmista. Paistoin myös teeleipiä. Kaikki ovat jääkaapissa odottamassa vaikka aamua.
---
Päivä meni lähinnä ompelukoneen parissa. Samalla sain melkoisen kaaoksen aikaan, kun pengoin kangasvarastoani. Minullahan on lankojen lisäksi myös kankaita laatikkokaupalla. 
---
Huominen lienee sitten siivouspäivä. 
__--- 
Nyt vaikka neulomaan. Kerron aamulla, miten pasteijoiden kävi.
---
Söin pasteijat ja otin olutta päälle.

6 kommenttia:

  1. Rupespa tekeen mieli kananmunaa. Pistin kiehumaan. On aamuksi valmiina. aamulla en kuitenkaan jaksa mitään munia keitellä.

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttävät Repun appeet!

    VastaaPoista
  3. sinulla on mukavat lenkkimaisemat, varmaan Koirapoikakin tykkää. tää ruokapäiväkirjasi on kyl kannatettava idea!
    jään mielenkiinnolla odottamaan ompelukoneesi tuotoksia...
    tsemppiä viikkoosi Repu:))

    VastaaPoista
  4. Koirapoika tykkää maastossa liikkumisesta. Jotenkin vain sen kuulo on vanhemmiten huonontunut, joten en voi pitää paljon irti. Tutuissa maisemissa kuvittelee, ettei heti tartte tulla, kun käsketään.

    VastaaPoista
  5. Muoviset pohjat kengissä ovat kyllä liukkaita. Omilla lenkkareillanikin astelen märällä kalliolla todella varovasti. Horjahdin nimittäin viime kesänä ja pelästyin, vaikka pystyssä pysyinkin, mutta ajatuskin pään lyömisestä kallioon... Herkullisia eväitä!

    VastaaPoista
  6. Kuminen ulkopohja lukee tiedoissa ja luvataan pitoa, mutta liukkaalla kalliolla ei riitä. Kokeilin ja nyt tiedän. En siis kaatunut tai liukastunut, kokeilin turvallisesti, kun en uskonut.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.