perjantai 5. heinäkuuta 2019

Uuden elämän ensimmäinen päivä


alkoi vähän ankeissa merkeissä. 
---
Ei se mitään, että syysmyrsky hyytävine tuulineen riehui ulkona, mutta päätä särki kuin ei koskaan. Olin ilmoittautunut pilatekseen. Oli pakko perua. Katson, miten olo kohenee ja liikun sen mukaan. Tuskin kuitenkaan tänään kuntosalille menen. Josko vain kotijumppaa. Kenkäkaupoille taidan joka tapauksessa suunnistaa. Pakko ostaa kengät, kun nykyisistä pohjat vuotaa. Ajattelin aloittaa Halti outletistä ja jos hyvin käy, ostaa sekä vaellukseen sopivat kengät, että sandaalit. Jos huonosti käy, en löydä mitään. Isoa reppuakin voisin katsella. Shoppailu, tuo jokanaisen ilo...


aamupala
---
Ajattelin ilahduttaa teitä ruokakuvilla, jos se toisi ryhtiä omaan syömiseen. Tuossa on peräti kaksi kananmunaa, kun kennossa oli risoja. Tarkistan ne toki noin päällisin puolin, mutta tässä oli risat puolet kätketty alaspäin. Ihan syötäviä ne silti oli. Leipääkin oli palanen jäänyt kuljeskelemaan, joten se piti syödä pois. Päällä on hevosta, kun olen paketin aukaissut ja nekin on poissyötävä. Kylmäsavuhevonen on kyllä herkkua - ja terveellistäkin.


Josko pykäisin listan kohti kevyempää minua

  1. rehellistä ruokaraportointia silloinkin, kun lähtee lapasesta
  2. iltanapostelua vain kerran viikossa, eikä se kertakaan ole pakollista
  3. kasviksia, marjoja, hedelmiä, rahkaa, raejuustoa, munia, pähkinöitä, taateleita, tummaa suklaata aina kotona, jotta mielihalut tulevat tyydytetyiksi (pitääkin käydä ruokakaupassa)
  4. pitempiä koiralenkkejä Koirapojan iloksi
  5. kuntosalia/jumppaa/uintia kolmesti viikossa
  6. venyttelyä/kehonhuoltoa viisi kertaa viikossa - vaikka vain ihan vähän
  7. unta tarpeeksi, mieluiten paljon
  8. sitkeyttä silloinkin, kun ei jaksais
  9. uskoa onnistumiseen ja tulosten pysyvyyteen
  10. kaikenlaista hemmottelua mieluummin liikaa kuin liian vähän
Nyt sitten kysymyksiä:
  1. Kuka uskoo onnistumiseeni?
  2. Kuka ei usko? (ihan reilusti vain - minä kyllä ymmärrän epäuskon jopa paremmin kuin uskon)
  3. Milloin saavutan Possun asettaman tavoitteen, 80 kg?
  4. Uskooko joku, että pystyn säilyttämään saavuttamani alemman painon? 
  5. Miten pitkään pysyn liikuntatavoitteessani? päivän? viikon? kuukauden?
  6. Miten usein repsahdan syömisissä? joka päivä? joka viikko? joka kuukausi? (huom! luvallinen iltanapostelu ei ole repsahdus)
  7. Keksinkö terveellisiä hemmotteluja vai käytänkö tätä kohtaa tekosyynä holtittomuuteen?
  8. Mitä korjaamista löydät suunnitelmastani?
  9. Mitä mieltä olet punaviinin terveysvaikutuksista?
  10. Haluatko ottaa kantaa?
Vastanneiden kesken arvotaan taas jotain seuraavan puunituksen eli elokuun alun jälkeen. Kaikki osallistuvat arvontaan, mutta oikeista arvauksista saa toki jotain ylimääräistä.

7 kommenttia:

  1. Minä kyllä uskon ja peukutan koko matkan. Repsahduksia tulee mutta se kuinka reippaasti ne ohitetaan niin siinä on se taika. Punaviinin vakutuksista en tiedä mutta jos väliin (ei päivittäin) maljan itselle kohottaa niin siitä ei ole haittaa.

    VastaaPoista
  2. !. Vakaa usko onnistumiseen ja luvataa tsempata! 2. Joka ei usko, katsokoon itseään peilistä ja varmuuden vuoksi joka kulmastntuu ilmojen ja muiden tilanteiden mukaan.a. 3. Saavutat Possu asettaman tavoitteen tarkalleen oikeaan aikaan! 4. Tottakai pystyt! Sinähän olet nyt luonut erittäin toimivan listan. 5. Liikuntatavoite säilyy mutta muuttuu tilanteiden ja olosuhteiden mukaan, vaihdellen sopivasti kuten elämä muutenkin. 6. Repsahdukset ovat normaalia elämää, sen mauste kaikkien listojen keskellä! Niistä ei masennuta, vaan käännetään kurssi taas kohdilleen. 7. Terveellisiä hemmotteluja voi pyytää muilta vinkiksi! Kukkia maljakkoon, ystävä aterialle ja liikuntaan mukaan, nätti vaate päälle, jalkakylpy, kaunista lankaa puikoille... Et keksi mitään tekosyytä holtittomuuteen, vaan kirjaat muistiin muutaman hyvän tsemppilauseen, runon tms. 8. suunnitelma on täydellinen, toteuttamsita vaille valmis! Tästä voisi ottaa mallia...9. Punaviinin terveellisyys: Yksi ravintola-annos ja riitävän harvoin nautittuna. 10. Kannustan rehelliseen kilvoitteluun ja elämästä nauttimiseen! Ateriat syödää pöydän ääressä ja tarpeeksi pieneltä lautaselta, jotta annoskoko pysyy kohdillaan. Älä kuitenkaan ota liian vakavasti, elämäiloa kehiin!

    VastaaPoista
  3. Uskon, uskon! Repu on lujatahtoinen.

    VastaaPoista
  4. Repulla on luja tahto, mutta...
    Kiitos teille kaikille uskosta onnistumiseen ja ihanista vinkeistä siihen pääsemiseen.

    VastaaPoista
  5. Tsemppiä!!!
    ja tahdon voimaa!! :)

    VastaaPoista
  6. ilman muuta onnistut ja elokuu alkaa loisteliaissa merkeissä!

    liikunta- ja ruokatavoitteista tulee totta kai lipsahduksia pitkin matkaa ja paljon pitää itseään hemmotella, mutta tavoitteen ydin on terve ja kannattelee eteenpäin.
    Punaviini ja tumma suklaa kuuluvat elämään, terveydestä en mene sanomaan, paitsi että on kai mielenterveyskin terveyttä? ;)

    VastaaPoista
  7. Kiitos - erityisesti punaviini-suklaa-kommentista.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.