perjantai 27. toukokuuta 2022

Ammatti-ihminen kunnostautuu


 Suunnistin kasvimaalle, kun valko- ja viherviinimarjat kasvoivat parvekkeella turhan suuriksi. Olisi pitänyt aiemmin jo  viedä palstalle, mutta kun siellä ei kastelu vielä toimi ja maa oli rutikuivaa, päätin odottaa.


No, sateet tulivat.
---
 Jossain tuolla hyvinhoidettujen palstojen takana on minunkin työmaa. Sinne siis suuntasin. Olin jo aiemmin pedannut paikan pensaille eli siis kitkenyt, lannoittanut, peittänyt hesareilla, jotteivät rikkaruohot pääsisi kovin innokkaina kasvamaan taas.  Olin lukenut pensaiden istutusohjeet huolellisesti. Kaivoin tarpeeksi syvät kuopat, irroitin taimet varovasti ruukuista, asettelin paikalleen, peitin huolellisesti juurakon, taputtelin, levitin silppua ja lehtiä suojaksi. Hyvin tehty!
---
Siinä vielä kuopsuttelin muutakin aluetta ja jostain tuli ajatus, että tämä olisikin parempi paikka. Siispä iskin käteni taimiin, revin ne ylös ja mätkäsin takaisin ruukkuihin odottamaan, että uusi paikka olisi valmis. Taas kuopsuttelin - ja totesin, ettei tästä tule mitään, että se eka paikka on kuitenkin paras. Taimet taas ulos purkeista, vähän kuoppaa taas syvemmäksi ja mätkäisy sinnepäin. Eipä enää tullu noudatetuksi ohjeita. Kunhan nyt jotenkin siellä mullassa ovat. Taputin itseäni päähän ja lähdin pois. Siellä ovat. Kasvavat tai ovat kasvamatta. EVVK.



Yliopiston pellot kivasti sateessa höyrysivät.



Valkoista kukkaa riittää


ja monensävyistä vihreää.


Ennen sateita kevään ensimäiset kuumailmapallotkin kohosivat taivaalle.


Koska olen ammatti-ihminen muussakin kuin puutarhanhoidossa otin ompelukoneen esiin ja tekaisin yöpaidan koiran repimästä pussilakanasta. Huomasin sitten, että takaosassa on vielä jokunen kynnen tekemä reikä jäljellä, mutta pieniä, joten ei haittaa. 
---
Voipi olla, että tässä kesän mittaan joudun yöpymään muiden ihmisten kanssa samoissa tiloissa, joten yöpuku on paikallaan. Koirapoikaa ei haittaa vaikka nakuna nukun, mutta ihmisistä se voisi olla kiusallista. 
---
Ammattimaisuus näkyy tuosta epätasaisesta helmasta. Kun alhaalla oli jo valmiiksi päärme, mitä sitä purkamaan. Harvemmin kait kukaan yöpaidan helman tasaisuutta tutkii. Ja jos tutkii, niin onhan se kiva saada jotain tuloksiakin.

10 kommenttia:

  1. Hauska kuvaus istutuspuuhista, minun äitini siirteli kasveja pidemmän paikallaanolo jälkeen, onneksi hän ei enää jaksa ja tammetkin ovat kasvaneet liian suuriksi siirtelyyn. Tosin hän on ”yllättynyt”, kun talon viereen istutettu puu kasvaa puun mittaan eikä vaikkpa tomaatin kokoiseksi. Hyvin kierrätetty kaunis kangas, pehmentynytkin sopivasti miellyttäväksi yövaatteeksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en yleensä siirtele mitään, mutta nyt kävi näin. Kierrätyksestä tykkään.

      Poista
  2. Sateet tulivat tarpeeseen täälläkin ja nyt on raikasta ja vihreää. Kiva yöpaita ja varmasti tulee kauniita unia kun kuosi on luontoaiheinen. Kasvit päättävät itse viihtyvätkö vai eivät ja todennäköisimmin viihtyvät, kun vihdoin maahan pääsivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleensä kasvit, myös ne istutetut, viihtyvät tosi hyvin.

      Poista
  3. Hyvä suunnitelma! Sellaista se välillä on, päättämättömyyttä. Mutta hieno, sanoisin mekko, luulin että se on ihan päiväkäyttöön tehty mekko. Näyttää hienolta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnittelu on vahvoja puoliani. Toteutus usein tökkii.

      Poista
  4. Täältä etänä lisätaputukset päähän. Hyvin tehty: puskat maassa ja yöpaita valmiina kesäisiä yökyläilyjä varten. Kaikki on aivan mallillaan.

    VastaaPoista
  5. Siis WAU mikä yöasu.... minä pitäisin usein "pyjama-päiviä", jos olisi noin upea auringonlasku ylläni!! Kumpa saisi ompelukoneen kaivettua naftaliinista... se jämähti sinne oikeastaan ihan kokonaan sen jälkeen, kun onnistuin ihan itse saamattomuuttani hajottamaan saumurini.... en muistanut antaa sille öljyä ja ei virkoa enää lainkaan - ei edes huollossa!! Sniff!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saumuri olisi kiva, mutta halpissingerkin toimii sen, minkä tarvitsee.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.