maanantai 2. toukokuuta 2022

Toukokuu

Minä hukkaan aikaa johonkin. Kuukaudet vilahtelee ohi. Nytkin vappu rynni jostain takavasemmalta yllättäin eteen. Yllätys oli myös ikioma vappupallo. On minulla varmaan joskus aiemminkin ollut vappupallo, joskus kymmeniä vuosia sitten. Tämä tulla tupsahti ovesta munkin syöjien mukana.


Munkkeja siis paistoin taas. Joka vuosi minä ajattelen, että nyt en kyllä rupea tähän. Ja joka vuosi paistan ison pinon, tänä vuonna riittävästi kahdeksalle innokkaalle syöjälle eli yli 70 munkkia. Kaikki menivät, koska munkkeja ei kannata säästää. Ne pitää syödä kuumina, rasvaa ja sokeria tihkuvina.
 

 Vappuyllätyksenkin sain, josta iso kiitos. Munkinsyöjät epäilivät kannattaako Yoda-kasvonaamiota käyttää. Jos vaikka vihreäksi muuttuu tai ainakin aika ikääntyneen näköiseksi. C3POn iho on sentään sileä.


Vapun aattona sain myös puserretuksi loppuun ikuisuusneuleen, ohuesta langasta ohuilla puikoilla. Ja noita ohuita lankoja riittää. Taidan laittaa kaksi lankaa yhteen ja tehdä jotain perusjuttua - tai annan lankojen vain edelleen marinoitua. Yksi ratkaisu olisi laittaa vahinko kiertämään.


Lankapaaston arpajaisista voitin hienon kirjan. Nyt tulee taas kysymys tietäjille: Onko olemassa sellaista huivilankaa, joka ei kutita? Varmaan kaikki villa on poissuljettu. Keinokuitukaan ei oikein innosta noin suuritöiseen hommaan. Mitä muita lankoja on? Puuvillat on yleensä aika jäykkiä. Auttaako silkki, nokkonen, mitä niitä nyt on. Mistä te huivinne teette?


Kävelykilometrikisa on taas täällä. Sehän tietää taas reippaasti pitentyviä lenkkejä. Kuka tulee mukaan?

 

23 kommenttia:

  1. Yleensä merinovilla ei kutita, silkkikään ei mutta saattaa kuitenkin kutittaa jos on huonompaa laatua kehräys. Super-superpehmoista merinoa on kyllä aika paljon markkinoilla, pitää vaan löytää se itselle sopiva. Nokkosta en huiviksi suosittele.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä supersuperpehmeitä merinoita olen kokeillut, mutta kyllä kutittaa. Epäilen, että villa ei vain sovi. Villasukkia kyllä voin pitää, mutta puserot, pipot ja etenkin kaikki kaulalla oleva häiritsee.

      Poista
    2. Tarkoitin siis 100% merinoa, ei sukkalankaa.

      Poista
    3. Joo, ihan sellaista vauvanpehmeää 100 % merinoa. Mutta niitäkin on monenlaisia, kokeiltukin. Onneksi löytyy aina joku vähemmän herkkänahkainen. Voi olla, että joku sopisi, mutta olen vähän väsynyt kokeiluihin. Toki aina on kiva ostaa uutta lankaa.

      Poista
  2. Merinovillainen on mukavia, ei yleensä kutita kaiketi. Mua ei ole kutittanut mikään niistä. Neuloin tässä miehelleni kahdesta ohuesta (fingering) langasta sukat 3,5 mm puikoilla. Nytkin näyttää olevan yhdet kesken.
    Tuosta ajasta vielä. Välillä musta tuntuu hävinneiden päivien lisäksi on olemassa hävinneitä viikkoja ja kerran jopa kuukausi. ;) Ei mikään ihme, että on muka kiire näin eläkkeellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuukaudet vilahtelee huomaamatta ohi - vuodetkin, kohta taas pyörähtää uusi vuosikymmen elämässäni ja alan olla ihan virallisesti vanha.

      Poista
  3. Voi, minäkin olisin halunnut ilmapallon. Munkkeja onneksi oli.

    Olen tehnyt viimeisimmät huivini Hobbiin Twister Solidista, jossa on 55 % puuvillaa ja 45 akryylia, on kevyttä ja pehmeää, eikä todellakaan kutita. Lanka on vielä tosi riittoisaa.
    Nyt juuri huomasin, että valikoiman värit ovat huvenneet, toivottavasti tulee uusi erä.

    https://hobbii.fi/twister-solid

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Tilasin tuollaista puuvilla akryylia yhden kakun kokeeksi.

      Poista
  4. Minä ihailin vappupalloja kaupassa, ensi vuonna minäkin hankin sellaisen. Pikamunkkeja testailin airfryerilla, mutta ne jouduin heittämään pois kun vähän lorahti kardemummaa ja munkeista tuli kitkeriä. Upeat vihreät sukat 😍.

    VastaaPoista
  5. Aluksi pitää kehua kokopitkiä sukkia ohuesta langasta. Hieno saavutus. Onnea!
    Sitten lankoihin: Minua kutittaa yleensä merinotkin, mutta muutama tekemäni huivi on, jotka eivät kutita ja ne ovat seuraavista langoista: Louhittaren luolan Kipinätär (50%
    silkki, 50% merinoa), Novitan Elegia (58% puuvilla, 39% akryyli, 3% polyamidi) ja sitten vielä uusin tuttavuus, aivan ihana neulottava Freija Yarnsin Merino Single (100% merino). Ja todella; minua kutittaa jo villan katsominenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästäkin vinkistä. Tuota Elegiaa on näköjään helposti saatavissa, joten käyn hypistelemässä joku päivä. Silkki/merino kiehtoisi, mutta villa epäilyttää.

      Poista
  6. Olet ollut todella ahkera ja kauniit sukat neulonut. Hyviä vinkkejä huivilangoista. Villa on ihanan lämmintä, mutta moni on sille allerginen. Munkkisi ovat todella herkullisia kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sukkien teko oli sellainen ikuisuusprojekti. onneksi valmistui. Menevät ehkä tässä kesällä lahjaksi.

      Poista
  7. Hieno ilmapallo ja aivan kunnioitettava munkkikasa. Hyviltä näyttivät. Yhen ostomunkin söin, eikä ollut erikoista, omatekoiset voittaa ne aina.
    Hienot sukat! Olen pari huivia tehnyt ja aika vähään on jäänyt niiden käyttö, yhtään en tiedä mitä lankaa oli. Kässämessuilta ostin joskus. Tuskin villaa oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään ole huivi-ihminen, mutta ehkä joku sopiva tulisi käytetyksi.

      Poista
  8. Omatekoiset munkit ovat parhaita. Kaupan munkeissa ei maistu kardemumma. Olen unohtanut blogimaailman, kaikkea tullut touhuttua ja sukulaisia tavattu pitkästä aikaa. Ihmisetkin ovat iloisempia, kun on valoisaa 🌞😊.
    Sukat ovat kerrassaan upeat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munkit tuoreina tietenkin.
      Blogissahan voi käväistä silloin, kun huvittaa.

      Poista
  9. Ihanat sukat! (Mistä tuli mieleen, että taas jäi posti hakematta ja nyt on jo pimeä) Noin kauniit sukat jalassa tohtisin "kipaista" postilaatikolle, vaikka paksut koipeni kyläläisiä saattaa pelottaakin ;)

    Minäkin sain vappupallon. Ei ollut pöllöjä, joten oli ostettava seuraava lähinnä minua kuvaava, kuulemma: Salama McQueen :D Kuva jäi ottamatta, pahus.

    Ja munkkikuvan katsominen.. se oli virhe just tänä iltana *itkua parkua hammastenkiristystä* Kello on 22.30, valveillaoloaikaa vielä pitkään, mutta en saa syödä enkä juoda enää, olen ollut "kauheassa nälässä" jo kaksi ja puoli tuntia. Aamulla on verikoe ja pitää olla nälässä ja janossa 12 tuntia ennen sitä. Kauheaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paastoverikokeet on pyllystä. Onneksi niiden jälkeen voi taas syödä.

      Poista
    2. Niin on. Eväät mukaan - ja suoraan kauppaan, joka just avattiin uusiin tiloihin 👍

      Poista
  10. Hieno ilmapallo! Meillä mentiin Baby Yoda -pallolla. Neiti 18-v on nyt tarpeeksi vanha vappupallolle. Tänään sain oikean munkin päiväkahvilla, kun kutsuntakoulutuksessa oli ”sotkun munkkeja”, vihreät sisaret niitä tarjoilemassa.

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.