keskiviikko 11. toukokuuta 2022

Otsikko unohtui

 

Säätiedotukset toimii. Kivasti kastuttiin aamulenkillä.


Eletään kevään kauneinta aikaa. Vaahterat kukkivat. Tarkkasilmäinen huomaa tuossa ylemmässä kuvassa vaahteran kukkien loiston. Tämä on lyhyt, ohikiitävä aika. Kohta vaahteroihin pukkaa lehtiä, eivätkä kukat ole enää niin näkyviä.


Voikukat ovat jo alkaneet elää, mutta vielä sinivuokotkin sinnittelevät.


Kasvimaalla joku reppana yrittää saada päänsä ylös. Palstani on aina vähän myöhässä ympäristöstä. Alavaa maata, rinteessä, jossa lumi säilyy pitempään. Mutta hyvin siellä ehtii ainakin rikkaruohot saavuttaa täyden kypsyyden.


Liperi kyllä voittaa kaikki esteet


ja kohta raparperikin on voimissaan.


Yhden olkipaalin verran satsasin. Kunhan laitan kurpitsan maahan, levittelen olkia sen suojaksi. Nyt kurpitsat yrittävät sinnitellä parvekkeella tuulessa ja tuiskussa. Siellä on myös äitienpäiväksi saamani viinimarjat, valkoinen ja vihreä. En ole niitä koskaan tavannut, mutta tekee mieli koettaa. Parvekkeella odottavat, että vesihanat aukaistaisiin palstalla. Ohjeen mukaan ne täytyy kastella hyvin istutuksen aikaan. Toki, jos olisin uskonut säätiedotuksia, olisin voinut istuttaa ne eilen.


Eilinen palstavierailu jäi kuitenkin tekemättä. Koirapojalla on pissaongelmia ja minulla siis siivousta ja pyykkiä.


Mutta aiemmin olen jo raivannut tilaa pensaille.


Kun tapanani on olla liiankin perusteellinen, olen seulonut melkoisen määrän juuria kuivumaan paperien päälle. Nythän ne on taas litimärkiä, mutta ehkäpä sade on huuhtonut  niistä multaa pois. Näitä juurikasoja on pitkin ja poikin palstalla. Kuvittelen, että rikkaruohot näin vähenisivät, mutta ei se oikein toimi.


Vielä esittely uudesta innovaatiostani. Tässä on käännetty ja seulottu alue kurpitsalle. Se on peitetty hesareilla ja kasattu päälle kaikkea roinaa, jotta hesarit eivät lennä tiehensä. Tätä samaa systeemiä ajattelin käyttää niin suurelle alalle, kun vain lehtiä riittää. Kait se vähän hidastaa rikkaruohoja.


Hobbiista  tilaamani lanka saapui. On miellyttäväntuntuista. Jonkin kaulajutun ehkä siitä itselleni teen. Ihmettelen vain noita ohjeita, että miksi ne kaikki on enemmän tai vähemmän kolmioita. Mitä hyötyä siitä kolmiosta on? Eikö perinteinen suorakaiteenmuotoinen kaulaliina olisi näppärämpi? En ymmärrä.

12 kommenttia:

  1. Voi Koirapoikaa, toivottavasti pissaongelmat laantuvat.

    Minulla taitaa olla yksi kolmion muotoinen huivi, muut ovat suorakaiteen muotoisia. Tuo Hobbiin Twister on kyllä mukavan soljuva lanka ja kestää pesun hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koirapoika alkaa olla vanha.
      Taidan aloittaa ihan vain pitsikaulaliinalla.

      Poista
  2. Minä olen oppinut kietomaan kaulaan myös niitä kolmioita, lämmittävät samalla hartioitakin. Isoja kolmioita en osaa kaulaan kääriä, ne ovat oivallisia hartioilla töissä, kun ilmastointi puhaltaa kylmää ilmaa katosta niskaan. Sait ihanat lahjat, marjapensaat ovat ihan parhaita - heti omena- ja päärynäpuun jälkeen. Esikoisen chilit odottavat koulimista, kunhan taudista toetaan, ja kuopus kasvattaa timjamia kuin krassia tai rairuohoa, pitänee harventaa kasvustoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä kaipaan vain kaulan iholle suojaa auringolta, tuulelta ja tuiskulta, joten kolmiota ei tarvita, eikä lämmitettäkään.
      Sanoin, että jos käyvät puutarhaliikkeessä joskus, voisivat ostaa minullekin. Olin yllättynyt, kun heri tuli lahjaksi.

      Poista
  3. Huoviksi suosittelen muuten Satakieli- tai Taina-mallia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatukset liikkuvat tänään hitaasti: en minäkään tykkää kietoa kaulaan mitään puolen päiväpeiton kokoista, minkään mallista, huivia. Vaikka ovat ne tietysti lämpimiä.

      Poista
  4. Oljet on varmaan oikein tehokas rikkaruohojen este. En tiennytkään, että niitä saa jostain ostettua, siis täällä kaupungissa.
    Kivan näköistä lankaa kuvassa. En tunnekaan ennestään. Pitää tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli tuonne palstoille yhteystilaus Tmi Parhaat Puutarhat liikkeeltä. Ja kait Annalastakin on saanut.
      Lanka tuntuu hyvältä.

      Poista
  5. Siellä on kesä aikaisemmassa, en ole vielä nähnyt vaahteran kukkia. Pitää alkaa katsella tarkemmin. Koivuissa oli jo vähän isommat hiiren"korvat" ja metsässä vihersi. Aika kylmää oli tänään.
    Hyviä istutustuokioita, makoisia marjoja, vaikka taitaa ne viinimarjat olla vähän kirpeitä. Valkeita on kaupassakin, mutta viherherukoita en ole maistellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään eniten nimenomaan punaisista, jotka on niitä kirpeimpiä :)

      Poista
  6. Kevät on niin kaunista, että ihan niiskututtaa ja itkettää! ;D

    VastaaPoista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.