lauantai 7. toukokuuta 2022

Kotoa pois


 Yksinolo on tietysti parasta, mutta joskus pitää poistua mukavuusalueeltaan. Tänään taitaa olla sellainen päivä. Olisi taas mentävä kenkäostoksille. Kun on kaikinpuolin hankalat jalat ja tykkää kävellä, muodostuvat kengät tärkeiksi. Melkein mietin, että josko ihan kahdet... Mutta jos nyt edes yhdet sellaiset löytyisi, joita voisi pitää jalassa tuntikausia ilman suurempia kipuja.
---
Nyt vain arvon, mihin suuntaan lähtisin. Ajattelin kävellä joka tapauksessa ainakin menomatkan. Reppu selkään ja menoksi. Tulomatka riippuu sitten siitä, miten painavaksi reppu tulee. Pakkohan se on ruokaakin ostaa, kun kerran kauppaan menee.
---
Ei ole ehkä paras päivä mennä kauppaan, mutta jos tässä heti kohta lähtisin, niin ehkä ei hillittömästi olisi tungosta. Kasvimaalle en nyt mene, koska siellä on taatusti porukkaa.


Eilen kasvimaalta tullessa törmäsin tällaiseen pariin. Keskellä kävelytietä nököttivät. Laitoin puutarhahanskat käteen ja nostin paketin varovasti ojaan. Tuollaiseen puuhakkeeseen ei kannata kutea. Vedessä naaras lähti vilkkaasti uimaan eteenpäin ja koiras pysyi tukevasti selässä.

12 kommenttia:

  1. Onnea kenkien ostoretkelle! Minun kokemukseni mukaan vartavasten etsiessä on vaikea löytää sopivia kenkiä tai vaatteita. Kun löydät hyvät kengät, jotka osoittautuvat käytössä hyviksi, hanki siinä vaiheessa toiset varalle. Pitääkin seurata Riekerien tarjouksia, josko ostaisin toiset samanlaiset, kun ne ensimmäiset alkavat vedellä viimeisiään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en mene kauppaan kuin pakon edessä, joten sattumalta ei kenkiä tule vastaan. Eikä etsimälläkään hyviä.

      Poista
  2. Sympatiseeraan täysin kaikkia kenkäongelmaisia. Minullakin on hankalat jalat; lyhyet, leveät ja korkeat. En saa kenkiä ainakaan mistään marketin hyllyltä, vaan yleensä on suunnattava erikoisliikkeisiin ja haettava H- tai G-lestiä. Onneksi niitä nykyään löytyykin. Kenkien ostossa ei voi pihistellä. Jos ja kun hyvät osuvat kohdalle, ne eivät takuulla ole missään tarjouksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei ikinä mitään tarjouskenkiä. Minä käytän vain erilaisia urheilukenkiä, ei mitään hienoa, herkkää, naisellista.

      Poista
  3. Kenkien ostaminen on ihan oma juttunsa. Jos löydät hyvän merkin, kannattaa todella hankkia toisetkin, ehkä eri väriset tms. Yritän itse ostaa kotimaisia kenkiä ja jo löytäminen on haaste. Jalkaan sopivia on harvassa. Onnea etsintään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä ole löytynyt sellaisia, joita kannattais ostaa kahdet. Kokeilin Sievin kenkiäkin kerran. En voinut ollenkaan käyttää. Lenkkarityyliä harrastan.

      Poista
  4. Huh, huh. Kenkien ostaminen on melkoinen prosessi. Minulla on pitkä ja kapea jalkaterä. Usein kengät on siis liian leveitä. Lempikenkäni nyt on Haltin kengät. Niillä kävellä porskuttaa syksyn,talven ja kevään. Nyt pitäisi ostaa uudet kesäkengät. Että kommenttini päättyy siis sanoihin Oi voi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Oivoi! Ei löytynyt mitään. Minulle kaikki kengät on liian kapeat :)

      Poista
  5. Toivottavasti kengät löytyi. Nykyään on niin vaikeaa löytää hyviä kenkiä. Onneksi olen sen jo oppinut, ettei aamulla kannata ostaa kenkiä, vaan vähän myöhemmin kun jalat on ehtinyt ”turvota”.

    On muuten myösoutoa, että kun vaatteet kutistuu kaapissa, niin samoin on käynyt kengille. T. Laiskis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko vain jatkaa etsiskelyä. Kun kengät alkaa tuntua siedettäviltä, niistä on jo pohjat puhki. Mutta pitää uskoa, että jossain on jotain edes sinnepäin.

      Poista
  6. Samajuttu, hyvin vaikea löytää kenkiä. Mulla oli kuitenkin tuuria, viime syksynä löysin nastakengät, joilla kärsii kävellä.Viime keväänä löysin lenkkarit, nekin sattui hyvät. Oli nuori mies apuna intersportissa,eihän sieltä muuten mitään löydä itsepalveluna. Viime kevättalvena kun talvikengät hajosi piti vaan marssia palvelevaan kenkäkauppaan ja silloinkin löytyi hyvät kengät. Joskus on pakko ostaa, maksoi mitä maksoi. Sielä myyjä näkee heti mitä ehdottaa.
    Nätit Riekerit ostin sitä ennen, mutta kun kävelin ne hankasi (vaivasenluun)nivelen verille, joten se niistäkin. En ole vielä raskinut viedä niitä kierrätykseen, vaan kyllä pitäs...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, että löytyi. Minulla etsintä jatkuu taas joku päivä.

      Poista

Mammuttimaiset kiitokset kommentistasi!
Aina on kiva, kun joku sanoo jotain, ilmaisee mielipiteensä, osoittaa käyneensä tälläkin tontilla.